Northern Air® Aggressive Environment finns i storlekarna 3, 4 och 5 meter i diameter. Som standard levereras den med flera lager vit C4 pulverlackering även känd som conformal coating. Denna speciella beläggning har valts då den ger extra skydd mot korrosion. Den kan installeras som en fristående lösning som ventilation till simhall eller i kombination med befintliga VVS-system.

Takfläkten har även en IP54-klassning vilket gör den extra tålig. Det är det självklara valet för utmanande och korrosiva miljöer. Förutom att vara en energieffektiv takfläkt idealisk för utmanande miljöer, har den samma fördelar som Northern Air® Pro-takfläktar. Det säkerställer energibesparingar och CO2-minskningar på vintern och minskar behovet av luftkonditionering under sommaren.

Aggressive Environment-takfläkten för ventilation i simhall är också ett budgetvänligt alternativ till traditionell ventilation på platser som inomhusbassänger.

Vill du ha mer inspiration om olika användningsområden för små och stora takfläktar generellt, se exempel på olika fall här. Slutligen, se till att kontakta oss om du har frågor eller bara vill veta lite mer

Diameter Täckningsområde Använda Vikt
3 meter 600 m2 Simhall och vattensporter 36 kg
4 meter 800 m2 Tillverkningsanläggningar 42 kg
5 meter 1000 m2 Andra utmanande miljöer 48 kg

Northern Air®
AGGRESSIVE ENVIRONMENT

TAKFLÄKT FÖR VENTILATION I SIMHALL

Northern Air® Aggressive Environment är utvecklade för särskilt utmanande miljöer, som simhallar kännetecknas av hög luftfuktighet. På samma sätt är det också ett lämpligt val för avancerade produktions-anläggningar eller liknande utmanande industriella miljöer.

En HVLS-takfläkt flyttar stora mängder luft, långsamt och med lågt varvtal. Detta säkerställer en konstant blandning av luften i en given anläggning. I vattenanläggningar tar den sig an de speciella ventilationsutmaningarna med höga koncentrationer av skadliga gaser i vistelsezonen.

Genom att skapa rörelse i luften minskar koncentrationen av till exempel trihalometaner (THM) ovanför vattenytan i en simbassäng. Blandning av luftlagren utjämnar också fukt- och temperaturskillnader mellan golv- och taknivå. Snabbt och effektivt.

Fördelar

  • Blandar effektivt luften i stora utrymmen
  • Idealisk för aggressiva miljöer med takhöjd > 3,5 meter
  • IP54-klassning
  • Minskar koncentrationen av THM-ämnen och klorångor
  • Energieffektiv och tyst direktdriven motor
  • Testat av Force Technology
  • Designad och tillverkad i Danmark
  • Godkänt ‘Ball Safety Test’ enligt DIN180032-3

Från SEK 108.495,- exkl. moms

Ring oss på +46 79 356 60 72 eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt med ett icke-bindande erbjudande.

Luftflöde och ljudnivådata

Trots sin storlek och sin förmåga att flytta stora mängder luft arbetar Northern Air® Aggressive Environment takfläktarna tyst. Detta ar på grund av den avancerade motortekniken och luftbladsdesignen som hjälper till att minimera buller. Detta gör dem lämpliga för miljöer där bullerkontroll är viktigt.

Nedan visas luftflödeseffektivitet och ljudnivågrafer för 3-, 4- och 5-meterssystemen. Eftersom Aggressive Environment är Northern Air Pro seriens tåliga lillebror, är ljuddata de samma för de två produktlinjerna. De första graferna visar luftvolymen vid olika hastigheter. Och bullernivågraferna visar decibel (dB) avläsningar vid olika hastigheter (RPM).

Produktlinjen är testad enligt den ledande industristandarden för luftcirkulation; AMCA 230-15. CFEI (takfläktenergiindex) är 4,89 vid 40 % hastighet och 1,01 vid 100 % hastighet för 5-metersfläkten. CFEI-data är baserade på 208/60/3-testning enligt ANSI/AMCA Standard 230 och 10 CFR 430. 

Installationsmanual

Ladda ner installationshandboken för Northern Air Aggressive Environment här.

Specifikationer

Ladda ner tekniska specifikationer för Northern Air Aggressive Environment här.

CAD filer

Här kan du hitta CAD-filer för Northern Air AE fläktar i storleken 3 – 5 meter.

Vi har samlat 2D- och 3D-versioner av .dwg-filtypen som finns i den här zip-mappen (NorthernAir-CADfiles_200-500)

SVG filer

Vi har även SVG-filer tillgängliga för alla Northern Air AE takfläktar. Se länkar nedan. Behöver du andra filtyper i samband med ett projekt, vänligen kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt material för dig.

Northern Air AE 3m, Northern Air AE 4mNorthern Air AE 5m

Testad av Force Technology

Det danska teknikkonsultföretaget Force Technology har genomfört tester av en takfläkt för ventilation i simhall – Northern Air® Aggressive Environment. Testerna har undersökt systemets härdighet mot korrosiva miljöer och inkluderar en accelererad korrosionsanalys (iec 60068-2-52:2017), samt tester av systemets motståndskraft mot fasta kroppar (damm), IP5x (iec 60529:2013), och mot vatten, IPx5 (iec 60529:2013).

Resultaten av de tre testerna visar att Northern Air® Aggressive Environment-systemet totalt sett har en IP54-klassning, medan själva drive-styrhuset har IP55. Samtidigt visar den accelererade korrosionsanalysen av systemets C4-beläggning att det finns ett stort motstånd mot begynnande korrosion. 

Läs hela rapporten här.

NORTHERN AIR® AGGRESSIVE ENVIRONMENT VENTILATION TILL SIMHALL

Grenaa Simhall luftfuktigheten reducerat med takfläkt för ventilation

Aggressiv Environment är särskilt lämplig för fuktbelastade och korrosiva miljöer, såsom simbassänger. Systemet har en IP54-klassning, vilket gör att varken vatten eller damm kan tränga in i det. Dessutom är takfläktens olika delar belagda med ett extra lager beläggning, inklusive elektroniken, så att den är extra tålig.

Simbassänger står inför flera ventilationsutmaningar. En av dem är att när de första simmare hoppar i poolen tidigt på morgonen, är klorångor och THM-ämnen typiskt koncentrerade nära vattenytan. Dessa är skyldiga till simhallens karaktäristiska klordoft, men kan även orsaka problem som t.ex röda irriterade ögon. Först när luften sätts i rörelse blandas ångorna ihop.

En HVLS-takfläkt har fördelen att den kontinuerligt blandar luften tyst. Detta skapar bättre luft i bassängen. Det känns t.ex. genom att det luktar klart mindre klor. Dessutom sänks vanligtvis den relativa luftfuktigheten i vardagsrummet, så att du inte längre har känslan av att du svettas. Allt bidrar till att skapa ett bättre inomhusklimat i en simhall. Till gagn för både anställda och badgäster – och speciellt de simmare som går upp tidigt.

Dammiga områden - inga problem

Med sin IP54-klassning är Northern Air® Aggressive Environment-takfläkten bl.a. dammtät. Detta gör fläkten väl lämpad för dammbelastade miljöer, såsom träproduktion, köksproduktion och liknande utmanande produktionsanläggningar. På grund av den speciella tätningen av fläkten är det inte möjligt för damm och andra partiklar att komma in och skada motor och drivning.

Aggressive Environment-takfläkten för ventilation i simhall är inte bara ekonomiskt mer fördelaktig, utan också ett mer klimatvänligt alternativ till traditionell ventilation. På så sätt kan energibesparingar uppnås, samtidigt som inomhusklimatet förbättras, helt enkelt genom att säkerställa god uppblandning och rörelse av luften. Med HVLS-takfläkten har du möjlighet att flytta värme som samlas under taket ner i vardagsrummet genom att köra bakåtläge – men det går även att vända rotationsriktningen till framåtläge, så att under de varma månaderna en något svalkande bris frammanas när det behövs.

Northern Air Aggressive Environment för korrosiva miljöer

DEN GRÖNASTE ENERGIN -
ÄR DEN DU INTE ANVÄNDER

Flera svenska och norska kommuner och över hälften av alla danska kommuner samarbetar med Nordicco A/S för att sänka energiförbrukningen i sina större byggnader. Detta sker vanligtvis som en del av kommunernas energibesparingsprojekt eller inomhusklimatprojekt. 

Du kan se hur ett antal kommuner har sparat mellan 20 och 30% på sin energiförbrukning bara genom att installera HVLS-fläktar.

Tanken bakom dessa exempel är att dela med sig av goda erfarenheter och fall. De utvalda fallen har olika inriktning och olika bakgrund för initiering, men gemensamt för alla kommuner i denna samling är en önskan om att minska energiförbrukningen.

LÄS SAMLINGEN HÄR .

Andra Nordicco-produkter

Northern AIR® Mini

Mini är en liten vit takfläkt med fjärrkontroll. Det perfekta alternativet för klassrum och kontor.

Northern Air® Pro

Northern Air® Pro är vår serie av stora HVLS-fläktar från 2-5 m. Används ofta för att ge betydande energibesparingar.

Northern Light® Pro

Northern Light® består av patenterade HVLS-fläktar med inbyggd desinfektionskapacitet för att leverera ren luft.