Northern Air® Pro HVLS-takfläktar finns i storlekar från 2 – 5 meter i diameter. Du kan antingen välja bland våra standardfärger (aluminium och vit) men möjlighet att få den i en specifik färg finns också. Se exempel på olika applikationer i våra kundcase här.

Vi har även en produktlinje bestående av enorma HVLS-fläktar med ännu större diameter, nämligen upp till 7 meter. Precis som vi har mindre en takfläkt, känd som MINI.

Nedan följer en översikt över möjliga användningsområden, men observera, systemet kan användas nästan var som helst, detta är bara exempel. För ett större täckningsområde kan det vara nödvändigt att placera flera fläktar för att uppnå önskad effekt.

Kontakta oss gärna om du har några frågor eller om du vill veta mer.

Fläktstorlek Täknings-område Applikations-exempel Vikt
2 meter 250 m2 Kontor 30 kg
3 meter 600 m2 Foajéer 36 kg
4 meter 800 m2 Lagring / Distribution 42 kg
5 meter 1000 m2 Idrottshallar 48 kg

Northern Air® Pro

Stor takfläkt för att flytta värme

Northern Air® Pro är vår produktlinje av stora takfläktar som också ofta benämns med namnet HVLS-fläktar. HVLS står för High Volume – Low Speed och som namnet antyder, flyttar denna typ av takfläkt stora mängder luft sakta och ljudlöst.

På så sätt kan den flytta ner värmen mot golvnivå och effektivt utjämna temperaturskillnader mellan golv och tak. Detta är också känt som termisk blandning av luftskikt, och säkerställer effektiv uppvärmning.

En Northern Air® Pro takfläkt säkerställer därmed energibesparingar, CO2-minskningar och ett bättre inomhusklimat. Allt förpackat i elegant skandinavisk design. HVLS fläktarna kan antingen användas som en fristående lösning eller i kombination med befintliga ventilationssystem.

Den är även testad och godkänd för bollspel i idrottshallar enligt standard DIN 18032-3.

Fördelar ved stora takfläktar:

  • Förflyttar enorma mängder luft och kan köras både framåt och bakåt
  • Idealisk för ytor över 100 m2 och med en takhöjd på >3,5 m
  • Energieffektiv och ljudlös direktdriven motor
  • Plug & Play installation
  • Enkel integration med befintliga system i byggnaden (BMS)
  • Flyttar ner värmen och säkerställer effektiv uppvärmning
  • Minskar energiförbrukning och CO2-utsläpp via temperaturutjämning mellan golv och tak
  • Godkänt ’bollspelstest’ enligt DIN 18032-3

Från  SEK 67.995,- exkl. moms

Ring oss på +46 79 356 60 72 eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt med ett icke bindande erbjudande.

Luftflöde och ljudnivådata

Trots sin storlek och sin förmåga att flytta stora mängder luft arbetar Northern Air Pro HVLS-takfläktarna tyst på grund av den avancerade motortekniken och luftbladsdesignen som hjälper till att minimera buller. Detta gör dem lämpliga för miljöer där bullerkontroll är viktigt.

Nedan visas luftflödeseffektivitet och ljudnivågrafer för 3-, 4- och 5-meterssystemen. De första graferna visar luftvolymen vid olika hastigheter (RPM). Och bullernivågraferna visar decibel (dB) avläsningar vid olika hastigheter (RPM).

Northern Air Pro-produktlinjens prestanda är CFD-testad av det danska Teknologiske Institutet i Köpenhamn.

Installationsmanual

Ladda ner Installationsmanualen for Northern Air Pro HVLS takfläktar här. Här hittar du information om produktlinjen och noggranna instruktioner för hur du installerar dem. 

Broschyr

Vill du veta mer om Nordicco och alla våra fläktar? Ladda ner Nordicco företagsbroschyren här. 

Tekniska Specifikationer

Om du vill veta mer om vår stora takfläkt Northern Air Pro kan du hitta de tekniska specifikationerna för Northern Air produktlinjen här.

CAD filer

Här kan du hitta CAD-filer för Northern Air Pro HVLS-fläktar i storleken 2 – 5 meter.

Vi har samlat 2D- och 3D-versioner av .dwg-filtypen som finns i den här zip-mappen (NorthernAir-CADfiles_200-500)

SVG filer

Vi har även SVG-filer tillgängliga för alla Northern Air Pro HVLS takfläktar. Se länkar nedan. Behöver du andra filtyper i samband med ett projekt, vänligen kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt material för dig.

Northern Air Pro 3m, Northern Air Pro 4mNorthern Air Pro 5m

NORTHERN AIR PRO - HVLS TAKFLÄKT

ENERGIBESPARING, CO2-MINSKNING OCH ÖKAD KOMFORT

Från vindkraftverkets land, är Northern Air® HVLS-fläkten en klimatvänlig luftcirkulation och klassisk skandinavisk design i ett paket.

En stor takfläkt - så här fungerar det

En Northern Air® HVLS fläkt skapar en långsam och tyst luftcirkulation som effektivt balanserar temperaturskillnader mellan golv och tak.

Med tillhörande styrsystem kan du enkelt styra och övervaka ditt inomhusklimat – läs mer om de användarvänliga styrsystemen här.

Våra kunder har vanligtvis stora utmaningar med inomhusklimat och höga energiräkningar. Lösningen på dessa utmaningar är ofta en stor takfläkt, det vill säga vår HVLS-fläkt – läs om specifika fall här.

Två rotationsriktningar - så många möjligheter!

Nordicco vinter energisparande

PÅ VINTERN
– VÄRME & ENERGIBESPARING

Under de kalla månaderna flyttar takfläkten Northern Air® långsamt den varma luften som samlas under taket ner i lokalen där den behövs. 

Denna process kallas för destratifiering och säkerställer en jämn temperatur i hela rummet. 

Detta ger inte bara ökad komfort och ett bättre inomhusklimat, men betydligt lägre energiförbrukning och mindre CO2-utsläpp.

Nordicco flow sommer

PÅ SOMMAREN
– KOMFORT & KYLNING

Under varma dagar kan temperaturupplevelsen reduceras avsevärt eftersom Northern Air® HVLS-fläkten skapar en svalkande bris, även känd som ”chill-faktor”. Takfläkten tar även bort fickor av stillastående och tung luft och skapar därmed generellt sett bättre inomhusklimat under varma dagar. 

Om mekanisk ventilation redan är installerad (t.ex. luftkonditionering) innebär installation av NORDICCO®-system att trycket på övriga ventilationssystem minskas, vilket säkerställer energibesparingar.

DEN GRÖNASTE ENERGIN -
ÄR DEN DU INTE ANVÄNDER

Flera svenska och norska kommuner och över hälften av alla danska kommuner samarbetar med Nordicco A/S för att sänka energiförbrukningen i sina större byggnader. Detta sker vanligtvis som en del av kommunernas energibesparingsprojekt eller inomhusklimatprojekt. 

Du kan se hur ett antal kommuner har sparat mellan 20 och 30% på sin energiförbrukning bara genom att installera HVLS-fläktar.

Tanken bakom dessa exempel är att dela med sig av goda erfarenheter och fall. De utvalda fallen har olika inriktning och olika bakgrund för initiering, men gemensamt för alla kommuner i denna samling är en önskan om att minska energiförbrukningen.

LÄS SAMLINGEN HÄR .

Andra Nordicco-produkter

Northern Air® MINI

Mini är en liten vit takfläkt med fjärrkontroll. Det perfekta alternativet för klassrum och kontor.

Northern Air® A.E.

Aggressive Environment HVLS-fläktar är utvecklade för utmanande miljöer som simhallar.

Northern Light® Pro

Northern Light® består av patenterade HVLS-fläktar med inbyggd desinfektionskapacitet för att leverera ren luft.

Kulturværftet Helsingør Kommune Ceiling fan - loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO
Danish flag

DANSK DESIGN

De stora takfläktar från NORDICCO® (HVLS-fläktarna) är alla designade och producerade i Danmark. De är designade och anpassade till den nordeuropeiska konsumentens krav på design, kvalitet och effektivitet.