Northern Air® Pro HVLS takvifter er tilgjengelig i størrelser fra 2 – 5 meter i diameter. Du kan enten velge mellom våre standardfarger (aluminium og hvit) eller en spesiell farge etter eget valg. Se eksempler på ulike bruksområder i våre tilfeller her.

Vi har også en produktlinje bestående av enorme HVLS-vifter med enda større diameter (opptil 7 meter). Akkurat som vi har mindre takvifte, kjent som MINI. Nedenfor er en oversikt over mulige bruksområder, men merk at systemet kan brukes nesten hvor som helst, dette er bare eksempler. For et større dekningsområde kan det være nødvendig å plassere flere vifter for å oppnå ønsket effekt. Ta kontakt med oss ​​hvis du har spesifikke spørsmål eller bare vil vite mer.

Vifte str. Deknings-område Applikasjon eller Bruk Vekt
2 meter 250 m2 Kontorer 30 kg
3 meter 600 m2 Foajeer 36 kg
4 meter 800 m2 Lager / distribusjon 42 kg
5 meter 1000 m2 Idrettshaller 48 kg

Northern Air® Pro

HVLS takvifte for store rom

Northern Air® Pro er en stor takvifte. Det er vår produktlinje av store takvifter, som også ofte går under navnet HVLS vifte. HVLS står for High Volume – Low Speed. Som navnet antyder, flytter denne typen takvifte enorme mengder luft, stille og helt lydløst.

På denne måten kan temperaturforskjeller mellom gulv og tak effektivt kompenseres. Et fenomen som også kalles temperaturutjevning eller ‘termisk blanding av luftlag’.

En Northern Air® Pro takvifte kan dermed sikre energisparing, CO2-reduksjoner og bedre inneklima. Alt pakket inn i elegant skandinavisk design. HVLS-viftene kan enten brukes som en frittstående løsning eller i forbindelse med eksisterende ventilasjonsanlegg. Den er også testet og godkjent for ballspill i idrettshaller etter den danske  standard DIN 18032-3.

En Northern Air® Pro takvifte kan dermed sikre energisparing, CO2-reduksjoner og bedre inneklima. Alt pakket inn i elegant skandinavisk design. HVLS-viftene kan enten brukes som en frittstående løsning eller i forbindelse med eksisterende ventilasjonsanlegg. Den er også testet og godkjent for ballspill i idrettshaller etter den danske  standard DIN 18032-3.

Fordeler med en stor HVLS takvifte:

  • Flytter enorme mengder luft og har en forover/bakover funksjon
  • Ideell for rom over 100 m2 og takhøyde >3,5 m
  • Energieffektiv og stillegående direktedrevet motor
  • Plug & Play installasjon
  • Enkel integrasjon til
  • Building Management Systems (CTS)
  • Reduserer energiforbruk og CO2-utslipp via temperaturutjevning (mellom gulv og tak)
  • Designet og produsert i Danmark
  • Bestått ‘ballspilltest’ i henhold til dansk DIN 18032-3

Fra  NOK 74.495,- ekskl. mva

Ring oss på +47 93 27 36 51 eller fyll ut skjemaet for å få et gratis, uforpliktende tilbud.

Luftstrøm og støynivådata

Til tross for deres betydelige luftstrøm, fungerer Northern Air Pro HVLS-viftene praktisk talt lydløst. Dette på grunn av den avanserte motorteknologien og den spesielle vingedesignen, som bl.a. er designet for å minimere støyplagene. Dette gjør disse takviftene egnet for miljøer hvor et lavt og behagelig lydnivå er avgjørende.

Nedenfor er luftstrømeffektivitet og støynivågrafer for 3, 4 og 5 meter systemene. De første grafene viser luftvolumet ved forskjellige hastigheter (RPM). Deretter viser støynivågrafene desibel (dB) avlesninger ved forskjellige hastigheter (RPM).

Produktlinjens performance er CFD-testet av det danske Teknologiske Instituttet i København.

Installasjons-veiledning

 Last ned installasjonsmanualen for Northern Air Pro HVLS fans her. Her finner du et bredt spekter av informasjon om takvifteproduktlinjen og grundige instruksjoner for oppsett.

Tekniske spesifikasjoner

Hvis du vil vite mer om vår Northern Air Pro HVLS takvifte, kan du finne de tekniske spesifikasjonene for Northern Air-produktlinjen her.

Brosjyre

Last ned flyer for Northern Air Pro takvifter her.

CAD filer

Her finner du CAD-filer for Northern Air Pro HVLS-systemer i størrelsen 2 – 5 meter.

Vi har samlet 2D- og 3D-versjoner av .dwg-filtypen som finnes i denne zip mappe (NorthernAir-CADfiles_200-500)

SVG filer

Vi har også SVG-filer tilgjengelig for alle Northern Air Pro HVLS takvifter. Se lenker nedenfor. Trenger du andre filtyper i forbindelse med et prosjekt, vennligst kontakt oss så hjelper vi deg.

Northern Air Pro 3m, Northern Air Pro 4mNorthern Air Pro 5m

Den grønneste energien -
er den du ikke bruker

Over halvparten av alle danske kommuner samarbeider med oss ​​i Nordicco A/S for å senke energiforbruket i sine større bygg. Nå kan du lese historier om flere av kommunene og se deres energidata i denne sakssamlingen.

Du kan f.eks. se hvordan en rekke kommuner har spart mellom 20 og 30 % på energiforbruket bare ved å installere HVLS-vifter.

Tanken bak sakssamlingen er å dele gode erfaringer og eksempler. Alle sakene er basert på HVLS-vifter, som kan skape betydelige varmebesparelser og en ‘her-og-nå’-effekt, som i mange tilfeller er et stort ønske.

LES SAK-SAMLINGEN HER

Andre Nordicco Produkter

Northern AIR® Mini

En liten, elegant hvit takvifte med fjernkontroll – ideell for å forbedre inneklimaet i mindre rom.

Northern Air® A.E.

Northern Air® Aggressive Environment er en HVLS-vifte spesielt utviklet for tøffe miljøer.

Northern Light® Pro

Northern Light® Pro er det mest effektive systemet for desinfisering og distribusjon av ren luft.

NORTHERN AIR® HVLS LOFTVENTILATOr

LOFTVENTILATOR TIL KLIMAVENLIG KOMFORT

Bedre indeklima, lavere energiforbrug og mindre CO2-udledning. En Northern Air® HVLS ventilator leverer dokumenterede indeklima forbedringer pakket ind i elegant skandinavisk design.

HVLS loftventilator - Sådan virker den

En Northern Air® HVLS ventilator skaber en langsom og lydløs luftcirkulation, der effektivt udligner fugt- og temperaturforskelle mellem gulv og loft.

Med tilhørende styringssystemer, kan du nemt styre og overvåge dit indeklima – læs mere om de brugervenlige styringssystemer her. 

Vores primære kunder har typisk store udfordringer med indeklimaet og høje energiregninger. Svaret på disse udfordringer er vores HVLS ventilator – læs cases her. 

Nordicco winter energy savings

VINTER
– VARME OG ENERGIBESPARELSER

I de kolde måneder flytter Northern Air® loftventilatoren langsomt den varme luft, der samler sig under loftet, ned i opholdszonen. Dette giver ikke alene en øget komfort, men sikrer termisk udligning på tværs af lokalet. 

Herved bliver det muligt at anvende en lavere indblæsningstemperaturer som medfører et lavere energiforbrug og mindre CO2 udledning.

Nordicco flow sommer

SOMMER
– KOMFORT OG KØLING

På varme dage kan temperaturoplevelsen reduceres markant, fordi Northern Air® HVLS ventilatoren skaber en kølende brise, også kendt som “chill-faktor”. Ligeledes fjerner loftsventilatoren lommer med stillestående og tung luft og skaber således et generelt bedre indeklima på varme dage.

Er der allerede installeret mekanisk ventilation (f.eks. aircondition), medfører installation af NORDICCO® systemer, at presset på øvrige ventilationssystemer bliver reduceret, hvilket sikrer energibesparelser. 

Kulturværftet Helsingør Kommune Ceiling fan - loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO
Danish flag

DANSK DESIGN

Vi udvikler og producerer alle vores Northern Air Pro® loftventilatorer i Danmark. De er designet og tilpasset den Nordeuropæiske forbrugers krav til design, kvalitet og effektivitet.

Vi bruger danske leverandører, hvor muligt, og gør alt det vi kan for at for at sikre materialer med den laveste mulige klimabelastning i produktionen af vores store loftventilatorer.

Se hvordan flere kommuner har sparet 30% på varmeforbruget
Nordicco Case Collection - cover