Produktets UVC-desinfeksjon har blitt grundig testet av en uavhengig tredjepart. Ifølge testrapporten fra Teknologisk Institutt er Northern Light® det mest effektive systemet for å desinfisere og distribuere store luftmengder som kan brukes mens mennesker oppholder seg i et rom. Se eksempler på ulike bruksområder her. Våre vifter med UVC-desinfeksjon er tilgjengelig i forskjellige størrelser og farger, se tabell for mer info:

Viftestørrelse Dekningsområde Applikasjon eller Bruk Vekt
2 meter 250 m2 Kontorer 33 kg
3 meter 600 m2 Foajeer 39 kg
4 meter 800 m2 Lager / distribusjon 45 kg
5 meter 1000 m2 Idrettshaller 51 kg

Northern Light® Pro

HVLS vifte med UVC desinfeksjon.

Northern Light® er en takvifte bygget for luftdesinfeksjon. Det er det mest effektive systemet for desinfisering og distribusjon av ren luft*. Produktlinjen består av patenterte HVLS-vifter med integrert UVC-lys i bladene. Luften i et rom sirkuleres sakte og stille. På denne måten passerer enorme luftmengder over de integrerte UV-lampene på oversiden av vingene. På denne måten blir luften effektivt og kontinuerlig desinfisert ettersom skadelige luftbårne patogener elimineres når de utsettes for UVC-lyset.

Fordeler med Northern Light og UVC-desinfeksjon

  • Eliminerer effektivt luftbårne patogener som virus, bakterier og soppsporer
  • Genererer opptil 18 500 m3 desinfisert luft i timen
  • Eliminerer 87,9 % av SARS-COV-2 (ny coronavirus) per passering, modellert av COMSOL CFD-analyse
  • Testet og verifisert av Dansk Teknologisk Institutt
  • Reduserer energiforbruk og CO2-utslipp via temperaturutjevning og termisk blanding (destratifisering)

Fra NOK 80.995,- ekskl. mva

Ring oss på +47 93 27 36 51 eller fyll ut skjemaet for å få et gratis, uforpliktende tilbud.

Luftstrøm og støynivådata

Til tross for deres betydelige luftstrøm, fungerer Northern Light HVLS-viftene praktisk talt lydløst. Dette på grunn av den avanserte motorteknologien og den spesielle vingedesignen, som bl.a. er designet for å minimere støyplagene. Dette gjør disse takviftene egnet for miljøer hvor et lavt og behagelig lydnivå er avgjørende.

Nedenfor er luftstrømeffektivitet og støynivågrafer for 3, 4 og 5 meter systemene. De første grafene viser luftvolumet ved forskjellige hastigheter (RPM). Deretter viser støynivågrafene desibel (dB) avlesninger ved forskjellige hastigheter (RPM).

Northern Light produktlinjen er testet i henhold til den ledende industristandarden for luftsirkulasjon; AMCA 230-15. CFEI (takvifteenergiindeks) er 4,89 ved 40% hastighet og 1,01 ved 100% hastighet for 5-meter viften. CFEI-dataene er basert på 208/60/3-testing i henhold til ANSI/AMCA Standard 230 og 10 CFR 430.

Installasjonsveiledning

Last ned installasjonsveiledningen for Northern Light Pro HVLS ventilatorer her. Her finner du mye tilleggsinformasjon om UVC-desinfeksjon og hva du må være oppmerksom på i forbindelse med montering.

Tekniske spesifikasjoner

Se de tekniske spesifikasjonene for Northern Light produktlinjen her. Her finner du bl.a. informasjon om vekt, dekningsområde for vifter av forskjellige størrelser, mengde luft desinfisert per time, UVS-lysspesifikasjoner og mye mer.

CAD filer

Her finner du CAD-filer for Northern Light systemer.

Vi har samlet 2D- og 3D-versjoner av .dwg-filtypen som finnes i denne zip mappe:
NorthernLight-Disinfection-fan-CADfiles

SVG filer

Vi har også SVG-filer tilgjengelig for Northern Light takvifter. Se lenker nedenfor. Trenger du andre filtyper i forbindelse med et prosjekt, vennligst kontakt oss så hjelper vi deg.

Northern Light 3m, Northern Light 4m , Northern Light 5m

Teknologisk Institut test rapport af Nordicco Northern Light uvc ventilator

Testet av Teknologisk Institutt

Dansk Teknologisk Institutt har gjennomført en storstilt test av Northern Light og det innebygde UVC-lyset for å analysere systemets evne til å desinfisere luft og inaktivere virus. Testen ble utført med levende virus i mikrodråpeform i et lukket testkammer.

Resultatene viser en betydelig reduksjon av viruskonsentrasjonen i rommet når UVC-lyset er slått på. Nærmere bestemt er viruskonsentrasjonen nede på bare 5 % av den opprinnelige konsentrasjonen etter bare 15 minutter. Northern Light®-systemet blir derfor referert til som det mest effektive systemet for å desinfisere og distribuere store luftvolumer mens folk er tilstede i et rom, så vidt forfatterne vet.

Læs hele rapporten her.

Den grønneste energien -
er den du ikke bruker

Over halvparten av alle danske kommuner samarbeider med oss ​​i Nordicco A/S for å senke energiforbruket i sine større bygg. Nå kan du lese historier om flere av kommunene og se deres energidata i denne sakssamlingen.

Du kan f.eks. se hvordan en rekke kommuner har spart mellom 20 og 30 % på energiforbruket bare ved å installere HVLS-vifter.

Tanken bak sakssamlingen er å dele gode erfaringer og eksempler. Alle sakene er basert på HVLS-vifter, som kan skape betydelige varmebesparelser og en ‘her-og-nå’-effekt, som i mange tilfeller er et stort ønske.

LES SAK-SAMLINGEN HER

NORTHERN LIGHT® UVC DESINFEKSJON

ELIMINERER BAKTERIER OG VIRUS VED UVC LUFT DESINFEKSJON

I mer enn 70 år har UVC-lys blitt brukt for å effektivt desinfisere luft. Lyset deaktiverer patogeners evne til å replikere og dermed deres evne til å infisere. Northern Light® er markedets mest effektive system for desinfisering og distribusjon av ren luft*, slik at bedrifter og offentlige organisasjoner kan optimalisere inneklimaet sitt ved kontinuerlig å fjerne risikoen for luftbåren smitte fra skadelige patogener, som korona- og influensavirus. (*Kilde: Test utført av Dansk Teknologisk Institutt)

HVLS + UVC = REN LUFT

Det patenterte Northern Light®-systemet kombinerer evnen til HVLS-viften til å flytte enorme mengder luft med UVC-lysets evne til å desinfisere luft.

Systemene har elegant integrerte desinfiserende UVC-lamper på oversiden av vingene. UVC-lyset peker dermed mot taket og bestråler luften trygt når den passerer over vingene. Desinfisert og smittefri luft sendes dermed ned i opphold sonen når Northern Light®-viften roterer og skaper kontinuerlig bevegelse i luften.

KundeUTTALELSER OM UVC-DESINFISERING

”I tillegg til mye rengjøring og hånddesinfeksjon, ønsket vi å gjøre noe mer for at de ansatte skal føle seg trygge. Vi hadde allerede montert Nordiccos store HVLS-vifter, som skapte et mer behagelig inneklima i kantinen. I vår kamp mot korona var det derfor naturlig å også installere deres nyeste løsning, som har integrerte desinfiserende lamper i viftebladene.”

Tone Eidnes Andersen,

HR-sjef, FAYARD

DESINFISERING MED UVC-LYS

UVC-lys er en naturlig del av solstrålene, som er karakterisert til en bølgelengde mellom 200-280 nanometer (nm). I motsetning til UVA og UVB, absorberes UVC-lys av ozon, vanndamp, oksygen og karbonmonoksid i jordens atmosfære. UVC-lys er en del av det ultrafiolette spekteret, dvs. det er ikke synlig for mennesker. Den kan brukes til å effektivt eliminere bakterier, soppsporer og virus. Bruken av UVC til desinfeksjon kan dateres tilbake til 1935 og har siden blitt brukt i kombinasjon med mekanisk ventilasjon for å redusere risikoen for luftbåren infeksjon.

Den patenterte Northern Light® HVLS-viften har 5 stk UVC-lamper integrert i vingene, slik at UVC-lyset bestråler og effektivt desinfiserer luften når den passerer over vingene. Denne løsningen gjør at systemene kontinuerlig kan rense luften mens folk er i rommet.

Northern Light UVC light

Andre Nordicco Produkter

Northern AIR® Mini

En liten, elegant hvit takvifte med fjernkontroll – ideell for å forbedre inneklimaet i mindre rom.

Northern Air® Pro

Northern Air® Pro er en stor HVLS takvifte som flytter store mengder luft, stille og helt lydløst.

Northern Air® A.E.

Northern Air® Aggressive Environment er en HVLS-vifte spesielt utviklet for tøffe miljøer.

Kulturværftet Helsingør Kommune Ceiling fan - loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO
Danish flag

DANSK DESIGN

Vi utvikler og produserer alle våre Northern Light®-vifter i Danmark. De er designet og tilpasset den nordeuropeiske forbrukerens krav til design, kvalitet og effektivitet.

Se hvordan flere kommuner har sparet 30% på varmeforbruget
Nordicco Case Collection - cover