Produktens desinfektion med UV ljus har testats noggrant av en oberoende tredje part. Enligt testrapporten från Teknologiska Instituttet är Northern Light® det mest effektiva systemet för att desinficera och distribuera stora volymer luft som kan användas när människor vistas i ett rum. Se exempel på olika användningsområden här. Våra fläktar med UVC-desinfektion finns i olika storlekar och färger, se tabell för mer info:
Fläktens storlek Täckningsområde Använda Vikt
2 meter 250 m2 Kontor 33 kg
3 meter 600 m2 Foajén 39 kg
4 meter 800 m2 Lager 45 kg
5 meter 1000 m2 Idrottshallar 51 kg

Northern Light® Pro

Desinfektion med UV ljus - takfläkt

Northern Light® är en takfläkt byggd för luftdesinfektion – desinfektion med UV ljus. Det är det mest effektiva systemet för att desinficera och distribuera ren luft*. Produktlinjen består av patenterade HVLS-fläktar med integrerat UVC-ljus i bladen. Luften i ett rum cirkuleras långsamt och tyst. På så sätt passerar enorma luftvolymer över de integrerade UV-lamporna på ovansidan av vingarna. På så sätt desinficeras luften effektivt och kontinuerligt då skadliga luftburna patogener elimineras när de utsätts för desinfektion med UV ljus.

Fördelar med Northern Light och desinfektion med UV ljus

  • Eliminerar effektivt luftburna patogener som virus, bakterier och svampsporer
  • Genererar upp till 18 500 m3 desinficerad luft per timme
  • Eliminerar 87,9 % av SARS-COV-2 (nytt coronavirus) per pass, modellerad av COMSOL CFD-analys
  • Testad och verifierad av Danmarks Teknologiska Institut
  • Minskar energiförbrukning och CO2-utsläpp via temperaturutjämning och termisk blandning (destratifiering)

Från SEK 73.995,- exkl. moms

Ring oss på +46 79 356 60 72 eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt med ett icke-bindande erbjudande.

Luftflöde och ljudnivådata

Trots sin storlek och sin förmåga att flytta stora mängder luft arbetar Northern Light HVLS-takfläktarna tyst på grund av den avancerade motortekniken och luftbladsdesignen som hjälper till att minimera buller. Detta gör dem lämpliga för miljöer där bullerkontroll är viktigt.

Nedan visas luftflödeseffektivitet och ljudnivågrafer för 3-, 4- och 5-meterssystemen. De första graferna visar luftvolymen vid olika hastigheter (RPM). Och bullernivågraferna visar decibel (dB) avläsningar vid olika hastigheter (RPM).

Northern Light produktlinjen är testad enligt den ledande industristandarden för luftcirkulation; AMCA 230-15. CFEI (takfläktenergiindex) är 4,89 vid 40% hastighet och 1,01 vid 100% hastighet för 5-metersfläkten. CFEI-data är baserade på 208/60/3-testning enligt ANSI/AMCA Standard 230 och 10 CFR 430.

Installationsmanual

Ladda ner installationsmanualen för Northern Light Pro HVLS-fläktar här. Här hittar du mycket ytterligare information om desinfektion med UV ljus och vad du behöver vara uppmärksam på i samband med installation.

Tekniska Specifikationer

Se de tekniska specifikationerna för Northern Light-produktlinjen här. Här hittar du bl.a. information om vikt, täckningsområde för fläktar i olika storlekar, mängd desinficerad luft per timme, UVS-ljusspecifikationer och mycket mer.

CAD filer

Här kan du hitta CAD-filer för Northern Light serien.

Vi har samlat 2D- och 3D-versioner av .dwg-filtypen som finns i denna zip mapp:
NorthernLight-Disinfection-fan-CADfiles

SVG filer

Vi har även SVG-filer tillgängliga för alla Northern Light system. Se länkar nedan. Behöver du andra filtyper i samband med ett projekt, vänligen kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt material för dig.

Northern Light 3m, Northern Light 4m , Northern Light 5m

Teknologisk Institut test rapport af Nordicco Northern Light uvc ventilator

TESTAD AV DANSKA TEKNOLOGISKA INSTITUTTET

Danska Teknologiska Instituttet har genomfört ett storskaligt test av Northern Light och det inbyggda UVC-ljuset för att analysera systemets förmåga att desinficera luft och inaktivera virus. Testet utfördes med levande virus i form av mikrodroppar i en sluten testkammare.
Resultaten visar en signifikant minskning av viruskoncentrationen i rummet när UVC-ljuset är på. Specifikt är viruskoncentrationen nere på bara 5 % av den initiala koncentrationen efter bara 15 minuter. Northern Light®-systemet omnämns därför som det mest effektiva systemet för desinfektion och distribution av stora luftvolymer medan människor vistas i ett rum, vad författarna beträffar.

Læs hele rapporten her.

DEN GRÖNASTE ENERGI -
ÄR DEN DU INTE BEHÖVER

Över hälften av alla danska kommuner samarbetar med oss ​​på Nordicco A/S för att sänka energiförbrukningen i sina större byggnader. Nu kan du läsa om flera av kommunernas berättelser och se deras energidata i den här caseinsamlingen.

Du kan t.ex. se hur ett antal kommuner har sparat mellan 20 och 30 % på deras energiförbrukning genom att bara installera HVLS-fläktar.

Tanken bakom caseinsamlingen är att dela med sig av goda erfarenheter och exempel. Alla caselösningar är baserade på HVLS-fläktar, vilket kan skapa betydande värmebesparingar och en ’här-och-nu’-effekt, vilket i många fall är ett stort önskemål.

LÄS CASEINSAMLING HÄR

NORTHERN LIGHT® Desinfektion med UV ljus 

ELIMINERER BAKTERIER OG VIRUS VIA UVC LUFT DESINFEKTION

I mer än 70 år har UVC-ljus använts för att effektivt desinficera luft. Ljuset inaktiverar patogenernas förmåga att replikera och därmed deras förmåga att infektera. Northern Light® är marknadens mest effektiva system för att desinficera och distribuera ren luft*, så att företag och offentliga organisationer kan optimera sitt inomhusklimat genom att kontinuerligt ta bort risken för luftburen smitta från skadliga patogener, som Corona- och influensavirus. (*Källa: Test utfört av Danmarks Teknologiska Institut)

HVLS + DESINFEKTION MED UVC LJUS = REN LUFT

Det patenterade Northern Light®-systemet kombinerar förmågan hos HVLS-fläkten att flytta enorma mängder luft med förmågan hos UVC-ljus att desinficera luft.
Systemen har elegant integrerade desinficerande UVC-lampor på ovansidan av bladen. UVC-ljuset pekar alltså mot taket och bestrålar luften säkert när den passerar över bladen. Desinficerad och infektionsfri luft skickas alltså ner i bodelen när Northern Light®-fläkten roterar och skapar kontinuerlig rörelse i luften.

KUNDUTTALANDE OM DESINFEKTION MED UV LJUS

”Förutom massor av städning och handsprit så ville vi göra något mer så att de anställda kände sig trygga. Vi hade redan installerat Nordiccos stora HVLS-fläktar som skapade ett bekvämare inomhusklimat i matsalen. I vår kamp mot corona var det därför naturligt att även installera deras senaste lösning som har integrerade desinficerande lampor i fläktbladen.”

Tone Eidnes Andersen,

HR-chef, FAYARD

DESINFEKTION MED UVC LYS

UVC-ljus är en naturlig del av solens strålar som kännetecknas av en våglängd mellan 200-280 nanometer (nm). Till skillnad från UVA och UVB absorberas UVC-ljus av ozon, vattenånga, syre och kolmonoxid i jordens atmosfär. UVC-ljus är en del av det ultravioletta spektrumet, d.v.s. det är inte synligt för människor. Den kan användas för att effektivt eliminera bakterier, svampsporer och virus. 

Användningen av desinfektion med UV ljus kan dateras tillbaka till 1935 och har sedan dess använts i kombination med mekanisk ventilation för att minska risken för luftburen infektion. Den patenterade Northern Light® HVLS-fläkten har 5 stycken UVC-lampor integrerade i vingarna, så att UVC-ljuset strålar ut och effektivt desinficerar luften när den passerar över vingarna. Denna lösning gör det möjligt för systemen att kontinuerligt rena luften medan människor vistas i rummet.

Northern Light UVC light

Andra Nordicco-produkter

Northern Air® MINI

Mini är en liten vit takfläkt med fjärrkontroll. Det perfekta alternativet för klassrum och kontor.

Northern Air® Pro

Northern Air® Pro är vår serie av stora HVLS-fläktar från 2-5 m. Används ofta för att ge betydande energibesparingar.

Northern Air® A.E.

Aggressive Environment HVLS-fläktar är utvecklade för utmanande miljöer som simhallar.

Kulturværftet Helsingør Kommune Ceiling fan - loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO
Danish flag

DANSK DESIGN

NORDICCO® fläktarna är alla designade och producerade i Danmark, justerade för Europeiska behov och förväntningar gällande utförande, energieffektivitet och design.