NORTHERN LIGHT® Pro UVC FLÄkt

SKAPAR BAKTERIE- OCH VIRUSFRI MILJÖ OCH SÄKERHET FÖR ANSTÄLLDA

I mer än 70 år har UVC-ljus använts för effektiv desinfektion av luft. Ljuset inaktiverar patogenernas förmåga att replikera och därmed deras förmåga att infektera. Northern Light® är marknadens mest effektiva system för att desinficera och distribuera ren luft*, så att företag och offentliga organisationer kan optimera sitt inomhusklimat, genom att kontinuerligt ta bort den luftburna smittrisken från skadliga patogener, som Corona- och influensavirus. (* Källa: Test utfört av Danska Teknologiska Instituttet)

REN LUFT, NÄR OCH VAR DET BEHÖVS

Patentsökta Northern Light® UVC-fläktar cirkulerar tyst stora mängder luft över UVC-lamporna som är elegant integrerade på ovansidan av luftbladen, effektivt avaktiverar luftburna patogener eftersom de kontinuerligt utsätts för UVC-ljus. Resultatet är en säkrare, renare och bekvämare miljö för både anställda, besökare och kunder.

Kunder säger

”Förutom mycket städning och rödsprit ville vi göra något mer för att medarbetarna ska känna sig trygga. Vi hade redan installerat Nordiccos stora HVLS-fläktar, vilket skapade ett behagligare inomhusklimat i matsalen. I vår kamp mot corona var det därför naturligt att även installera deras senaste lösning som har integrerade virusdesinfektionslampor i fläktbladen.”

Tone Eidnes Andersen,

HR-chef, FAYARD

Teknologisk Institut test rapport af Nordicco Northern Light uvc ventilator

Testad av Tekniska Högskolan

Danska Teknologiska Instituttet har genomfört ett storskaligt test av Northern Light och det inbyggda UVC-ljuset för att analysera systemets förmåga att desinficera luft och inaktivera virus. Testet utfördes med levande virus i form av mikrodroppar i en sluten testkammare.

Resultaten visar en markant minskning av viruskoncentrationen i rummet när UVC-lampan är tänd. Specifikt är viruskoncentrationen nere på bara 5 % av startkoncentrationen efter bara 15 minuter. Northern Light®-systemet omnämns därför som det mest effektiva systemet för att desinficera och distribuera stora luftvolymer medan människor vistas i ett rum, vad författarna känner till.

Läs hela rapporten här.

UVC-LJUS

Det är ett väletablerat faktum att UVC-ljus i kombination med HVLS-takfläktar är ett effektivt sätt att eliminera luftburna patogener och bidrar till en ren och säker miljö. Att UVC-ljus är kapabelt till att deaktivera +99% av luftburna patogener är också ett väletablerat faktum som är bekräftat utav ledande institutioner och universitet världen över.

De Northern Light® -fläktarna har alla kraftfulla 60W UVC-desinficeringslamporsom är elegant integrerade i periferin på luftbladen. När den cirkulerade luften rör sig över luftbladen säkerställer UVC-lampan en effektiv desinfektion, vilket eliminerar luftburna patogener som bakterier och virus. Dessutom gör den smartaUplight designendet möjligt för Northern Light® HVLS-fläktar att fungera säkert medan människor befinner sig i rummet.

Northern Light UVC light
Northern Light Luft desinfektion

NYFIKEN?

Tester och testsimuleringar indikerar att varje NORDICCO® Northern Light HVLS-fläkt kommer att kunna producera mer än 18.000 m3 ren luft per timme.

Om du är nyfiken av att lära dig mer om våra lösningar eller om du har ett projekt som du planerar är du välkommen att kontakta oss på +45 73 70 90 83 eller på info@nordicco.eu.

Kulturværftet Helsingør Kommune Ceiling fan - loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO

DANSK DESIGN

NORDICCO® fläktarna är alla designade och producerade i Danmark, justerade för Europeiska behov och förväntningar gällande utförande, energieffektivitet och design. Där det är möjligt använder vi oss utav lokala leverantörer och material med det lägsta koldioxidavtrycket.