Ifølge testrapporten fra Teknologisk Institut er Northern Light® det mest effektive system til desinficering og distribution af store luftmængder, der kan benyttes mens mennesker er tilstede i et lokale. Se eksempler på forskellig brug her. Vores ventilatorer findes i forskellige størrelser og farver, se tabel for mere info:

Størrelser Areal Anvendelsesområder Vægt
2 meter 250 m2 Kontorer 34 kg
3 meter 600 m2 Foyerer 40 kg
4 meter 800 m2 Lagerhaller 47 kg
5 meter 1000 m2 Idrætshaller 55 kg

Northern Light®

HVLS Ventilator med UVC-lys

Northern Light® er det mest effektive system til desinficering og distribution af ren luft*. Produktlinjen består af patenterede HVLS ventilatorer med integreret UVC-lys i vingerne. Langsomt og lydløst cirkuleres luften i et lokale. Dermed passerer enorme luftmængder over de integrerede UV-lamper på oversiden af vingerne. På denne måde desinficeres luften effektivt og kontinuerligt idet skadelige luftbårne patogener elimineres, når de eksponeres for UVC lyset. 

Fordele

  • Eliminerer effektivt luftbårne patogener som eksempelvis vira, bakterier og svampesporer
  • Genererer op til 18.500 m3 desinficeret luft i timen
  • Eliminerer 87,9 % af SARS-COV-2 (ny coronavirus) per passage, modelleret ved COMSOL CFD-analyse
  • *Testet og verificeret af Teknologisk Institut
  • Reducerer energiforbrug og CO2-udledning via temperaturudligning og termisk opblanding (destratificering) 

Fra DKK 49.990,- 

Ring til os på +45 73 70 90 83 eller udfyld formularen for at få et gratis og uforpligtende tilbud. 

NORTHERN LIGHT® UVC VENTILATOR

SKABER BAKTERIE- OG VIRUSFRIT MILJØ OG TRYGHED FOR MEDARBEJDERE

I mere end 70 år har UVC lys været anvendt til effektiv desinficering af luft. Lyset deaktiverer patogeners evne til at replikere sig og dermed deres evne til at smitte. Northern Light® er markedets mest effektive system til desinficering og distribution af ren luft*, så virksomheder og offentlige organisationer kan optimere deres indeklima, ved kontinuerligt at fjerne den luftbårne smittefare fra skadelige patogener, som eksempelvis Corona– og Influenzavirus. (*Kilde: Test foretaget af Teknologisk Institut) 

HVLS + UVC = REN LUFT - HVOR MENNESKER MØDES

Det patenterede Northern Light® system kombinerer HVLS ventilatorens evne til at flytte enorme mængder luft med UVC lysets egenskab til at desinficere. Systemerne har på elegant vis integreret desinficerende UVC lamper på oversiden af vingerne. UVC lyset bestråler således på sikker måde luften, når den passerer hen over vingerne, og desinficeret og smittefri luft bliver sendt ned i opholdszonen, på den måde skaber Northern Light® udendørslignende forhold indendørs.

Kunderne siger

”Udover masser af rengøring og håndsprit ønskede vi at gøre noget mere for, at medarbejderne følte sig trygge. Vi havde allerede installeret Nordicco’s store HVLS-ventilatorer, som skabte et mere behageligt indeklima i kantinen. I vores kamp mod corona var det derfor naturligt også at installere deres nyeste løsning, som har integreret virusdesinficerende lamper i ventilatorvingerne.”

Tone Eidnes Andersen,

HR-chef, FAYARD

Teknologisk Institut test rapport af Nordicco Northern Light uvc ventilator

Testet af teknologisk Institut

Teknologisk Institut har udført en storstilet test af Northern Light og det indbyggede UVC lys for at analysere systemets evne til at desinficere luft og inaktivere virus. Testen er gennemført med levende virus på mikrodråbeform i et lukket testkammer.

Resultaterne viser en markant reduktion af viruskoncentrationen i lokalet, når UVC-lyset er tændt. Helt konkret er viruskoncentrationen nede på blot 5% af startkoncentrationen efter bare 15 minutter. Northern Light® systemet omtales derfor som det mest effektive system til desinfektion og distribution af store luftmængder, mens personer er til stede i et lokale, så vidt forfatterne er bekendt.

Læs hele rapporten her.

UVC LYS

UVC lys er en naturlig del af solens stråler, som er karakteriseret ved en bølgelængde mellem 200-280 nanometer (nm). I modsætning til UVA og UVB bliver UVC lys absorberet af ozon, vanddamp, oxygen og kulilte i jordens atmosfære. UVC lys er en del af det ultraviolette spektrum, dvs. det er ikke synligt for mennesker. Det kan benyttes til effektivt at eliminere bakterier, svampesporer og vira. Brugen af UVC til desinfektion kan dateres tilbage til 1935 og har siden i kombination med mekanisk ventilation været benyttet til at reducere risikoen for luftbåren smitte.

Den patenterede Northern Light® HVLS ventilator har 5 styk UVC lamper integreret i vingerne, sådan at UVC lyset bestråler og effektivt desinficerer luften når den passerer hen over vingerne. Denne løsning muliggør at systemerne kontinuerligt kan rense luften samtidig med at mennesker opholder sig i rummet.

Northern Light UVC light
Kulturværftet Helsingør Kommune Ceiling fan - loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO

DANSK DESIGN

Vi udvikler og producerer alle vores NORDICCO® ventilatlatorer i Danmark. De er designet og tilpasset den Nordeuropæiske forbrugers krav til design, kvalitet og effektivitet. 

Vi bruger danske leverandører, hvor muligt, for at sikre materialer med den lavest mulige klimabelastning.