Produktets UVC desinfektion er gennemtestet af uafhængig tredje-part. Ifølge testrapporten fra Teknologisk Institut er Northern Light® det mest effektive system til desinficering og distribution af store luftmængder, der kan benyttes mens mennesker er tilstede i et lokale. Se eksempler på forskellig brug her

Vores ventilatorer med UVC desinfektion findes i forskellige størrelser og farver, se tabel for mere info:

Størrelser Areal Anvendelsesområder Vægt
2 meter 250 m2 Kontorer 33 kg
3 meter 600 m2 Foyerer 39 kg
4 meter 800 m2 Lagerhaller 45 kg
5 meter 1000 m2 Idrætshaller 51 kg

Northern Light® Pro

Ventilator med UVC desinfektion

Northern Light® er en loftventilator bygget til luft desinfektion. Den er det mest effektive system til desinficering og distribution af ren luft*. Produktlinjen består af patenterede HVLS ventilatorer med integreret UVC-lys i vingerne.

Langsomt og lydløst cirkuleres luften i et lokale. Dermed passerer enorme luftmængder over de integrerede UV-lamper på oversiden af vingerne. På denne måde desinficeres luften effektivt og COVID-19 og andre luftbårne sygdomme bekæmpes (nature.com). De skadelige patogener elimineres nemlig, når de eksponeres for UVC-lyset. 

Fordele ved Northern Light og UVC desinfektion af luft

  • Eliminerer effektivt luftbårne patogener som eksempelvis virus, bakterier og svampesporer
  • Genererer op til 18.500 m3 desinficeret luft i timen
  • Eliminerer 87,9 % af SARS-COV-2 (ny coronavirus) per passage, modelleret ved COMSOL CFD-analyse
  • Testet og verificeret af Teknologisk Institut
  • Reducerer energiforbrug og CO2-udledning via temperaturudligning og termisk opblanding (destratificering) 

Fra DKK 42.895,- ekskl. moms

Ring til os på +45 73 70 90 83 eller udfyld formularen for at få et gratis og uforpligtende tilbud. 

Air Flow og Lydniveau Data

På trods af deres betydelige airflow effekt, opererer Northern Light HVLS ventilatorerne stort set lydløst. Det skyldes den avancerede motorteknologi og det særlige vingedesign, der bl.a. er designet til at minimere støjgener. Dette gør disse loftventilatorerne velegnede til miljøer, hvor et lavt og behageligt lydniveau er afgørende.

Nedenfor er airflow-effektivitet og støjniveaugrafer vist for 3, 4 og 5 meter systemerne. De første grafer viser luftmængden ved forskellige hastigheder (RPM). Dernæst viser støjniveaugraferne decibel (dB) aflæsninger ved forskellige hastigheder (RPM).

Northern Light produktlinjen er testet i overensstemmelse med den førende industristandard for luftcirkulation; AMCA 230-15. CFEI (ceiling fan energy index / loftventilator energiindeks) er 4,89 ved 40% hastighed og 1,01 ved 100% hastighed for 5-meter ventilatoren. CFEI-dataene er baseret på 208/60/3-test i henhold til ANSI/AMCA Standard 230 og 10 CFR 430.

Installationsmanual

Download Installationsmanualen for Northern Light Pro HVLS ventilatorer her. Heri finder du en masse yderligere information omkring UVC desinfektion og hvad man skal være opmærksom på i forbindelse med installation. 

Tekniske Specifikationer

Se de Tekniske Specifikationer for Northern Light produktlinjen her. Heri finder du bl.a. oplysninger om vægt, dækningsareal for forskellige størrelser ventilatorer, mængde af luft der desinficeres pr time, UVS lys specs og meget mere. 

CAD filer

Her kan du tilgå CAD filer for Northern Light Pro desinfektionssystemer i størrelserne 2 – 5 meter.

Vi har samlet 2D og 3D versioner af filtypen .dwg som kan findes i denne zip mappe:
NorthernLight-Disinfection-fan-CADfiles

SVG filer

Vi har også SVG filer til rådighed for Northern Light systemerne. Se links herunder. Har du behov for andre filtyper i forbindelse med et projekt, så tag endelig kontakt til os, så hjælper vi med at finde det rette materiale til dig. 

Northern Light 3m, Northern Light 4m , Northern Light 5m

Teknologisk Institut test rapport af Nordicco Northern Light uvc ventilator

Testet af teknologisk Institut

Teknologisk Institut har udført en storstilet test af Northern Light og det indbyggede UVC lys for at analysere systemets evne til at desinficere luft og inaktivere virus. Testen blev gennemført med levende virus på mikrodråbeform i et lukket testkammer.

Resultaterne viser en markant reduktion af viruskoncentrationen i lokalet, når UVC-lyset er tændt. Helt konkret er viruskoncentrationen nede på blot 5% af startkoncentrationen efter bare 15 minutter. Northern Light® systemet omtales derfor som det mest effektive system til desinfektion og distribution af store luftmængder, mens personer er til stede i et lokale, så vidt forfatterne er bekendt.

Læs hele rapporten her.

Cases

Se konkrete case-
eksempler her

Den grønneste energi -
er den du ikke bruger

Over halvdelen af alle danske kommuner samarbejder med os i Nordicco A/S om at sænke energiforbruget i deres større bygninger. Nu kan du læse om flere af kommunernes historier og se deres energidata i denne case-samling. 

Du kan bl.a. se hvordan en række kommuner har sparet mellem 20 og 30% på deres energiforbrug blot ved installation af HVLS ventilatorer. 

Ideen bag case-samlingen er at dele ud af de gode erfaringer og eksempler. Alle case-løsninger er baseret på HVLS ventilatorer, der kan skabe markante varmebesparelser og en ‘her-og-nu’ effekt som i mange tilfælde er et stort ønske.

LÆS CASE-SAMLINGEN HER

NORTHERN LIGHT® UVC DESINFEKTION

LUFT DESINFEKTION ELIMINERER BAKTERIER & VIRUS

I mere end 70 år har UVC lys været anvendt til effektiv desinficering af luft. Lyset deaktiverer patogeners evne til at replikere sig og dermed deres evne til at smitte. Northern Light® er markedets mest effektive system til desinficering og distribution af ren luft (Test foretaget af Teknologisk Institut)

Virksomheder og offentlige organisationer kan optimere deres indeklima, ved kontinuerligt at fjerne smittefaren fra skadelige patogener, som eksempelvis luftbårne Influenza- eller Corona-virus (The White House Office of Science and Technology Policy).  

HVLS + UVC = REN LUFT

Det patenterede Northern Light® system kombinerer HVLS ventilatorens evne til at flytte enorme mængder luft med UVC lysets egenskab til at desinficere luft. 

Systemerne har på elegant vis integreret desinficerende UVC lamper på oversiden af vingerne. UVC lyset peger således mod loftet og bestråler på sikker måde luften, når den passerer hen over vingerne. Desinficeret og smittefri luft bliver dermed sendt ned i opholdszonen når Northern Light® ventilatoren roterer og skaber kontinuerlig bevægelse i luften.

Kunde-UDTALELSER OM UVC DESINFEKTION

”Udover masser af rengøring og håndsprit ønskede vi at gøre noget mere for, at medarbejderne følte sig trygge. Vi havde allerede installeret Nordicco’s store HVLS-ventilatorer, som skabte et mere behageligt indeklima i kantinen. I vores kamp mod corona var det derfor naturligt også at installere deres nyeste løsning, som har integreret desinficerende lamper i ventilatorvingerne.”

Tone Eidnes Andersen,

HR-chef, FAYARD

DESINFEKTION MED UVC LYS

UVC lys er en naturlig del af solens stråler, som er karakteriseret ved en bølgelængde mellem 200-280 nanometer (nm). I modsætning til UVA og UVB bliver UVC lys absorberet af ozon, vanddamp, oxygen og kulilte i jordens atmosfære. UVC lys er en del af det ultraviolette spektrum, dvs. det er ikke synligt for mennesker. Det kan benyttes til effektivt at eliminere bakterier, svampesporer og vira. Brugen af UVC til desinfektion kan dateres tilbage til 1935 og har siden i kombination med mekanisk ventilation været benyttet til at reducere risikoen for luftbåren smitte.

Den patenterede Northern Light® HVLS ventilator har 5 styk UVC lamper integreret i vingerne, sådan at UVC lyset bestråler og effektivt desinficerer luften når den passerer hen over vingerne. Denne løsning muliggør at systemerne kontinuerligt kan rense luften samtidig med at mennesker opholder sig i rummet.

Northern Light UVC light

Andre produkter der kunne have din interesse

Northern AIR® Mini

En lille elegant hvid loftventilator med fjernbetjening – ideel til at forbedre indeklimaet i mindre lokaler. 

Northern Air® Pro

Northern Air® Pro er en stor HVLS loftventilator, som flytter store mængder luft, stille og roligt og helt lydløst.

Northern Air® A.E.

Northern Air® Aggressive Environment er en HVLS ventilator specielt udviklet til barske miljøer.

Kulturværftet Helsingør Kommune Ceiling fan - loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO
Danish flag

DANSK DESIGN

Vi udvikler og producerer alle vores Northern Light® ventilatorer i Danmark. De er designet og tilpasset den Nordeuropæiske forbrugers krav til design, kvalitet og effektivitet.

Se hvordan flere kommuner har sparet 30% på varmeforbruget
Nordicco cases om Energibesparelser i Danske Kommuner