Produkter

Loftventilatorer & IOT styring

Northern AIR®

Produktserien Northern Air® består af alt fra klassiske mindre loftventilatorer til verdens største HVLS ventilatorer. Alle sammen designet til at flytte enorme mængder luft på den mest energieffektive måde. Produkterne bruges derfor ofte til energibesparelser og indeklimaforbedringer.
Ventilator med fjernbetjening Northern Air Mini kontor

Northern Air® MINI

En lille elegant hvid loftventilator med fjernbetjening – ideel til at forbedre indeklimaet i mindre lokaler. 

Loft vifte - Northern Air Comfort i Lager setting

Northern Air® COMFORT

En mindre HVLS ventilator på 2-3 meter i diameter. Passer til mellemstore faciliteter på op til 200 kvadratmeter.

Høng Hallen HVLS loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO

Northern Air® PRO

Ventilatorer på 2-5 meter, der flytter store mængder luft. Bruges ofte til energibesparelser i store haller.

Ventilation i store lagerhaller - Amplify er en Ventilationsløsning til Industri

Northern Air® AMPLIFY

Amplify er med sine 6-7 m i diameter en af verdens største loftventilatorer. Til bygninger af en helt særlig kaliber!

Thisted Swimming Center with aquatic ceiling fans installed

Northern Air® A.E.

Northern Air® Aggressive Environment (A.E.) er en HVLS ventilator specielt udviklet til barske miljøer.

Accessories

Northern Air® Accessories

Til alle Northern Air® produkter kan der tilkøbes tilbehør såsom specielle installationsbeslag, stabiliseringswires, reservedele osv. Kontakt os hvis du er på udkig efter en særlig del.

Northern Light®

Den patenterede Northern Light® produktserie kan desinficere luften for virus, bakterier og svampesporer. Derudover, har denne serie ventilatorer også alle de mere almindelige fordele som bedre airflow og energibesparelser. Det gør Northern Light® serien til et helt unikt 2-i-1 indeklimaprodukt.

Luft desinfektion med UVC lys Northern Light HVLS ventilator

Northern Light® Pro

Northern Light® Pro loftventilatorer har indbygget desinfektionssystem, der reducerer virus i luften.

Takfläkt desinfektion med UVC ljus

Northern Light® Max

Northern Light® Max loftventilatoren er vores mest kraftfulde desinfektionssystem til at rense luften.

Accessories

Northern Light® Accessories

Til alle Northern Light® produkter kan der tilkøbes tilbehør såsom specielle installationsbeslag, stabiliseringswires, reservedele osv. Kontakt os hvis du er på udkig efter en særlig del. 

Northern sky®

Tag kontrol over dit indeklima. Northern Sky® er en online styringsplatform der giver fuldt overblik over ventilatordrift og dine bygningers’ indeklimadata. Platformen er baseret på IoT og kan tilgås fra mobil, tablet og desktop. Uanset hvor du opholder dig, giver Northern Sky® dig fuld kontrol – lige ved hånden. Alle Nordicco produkter (undtagen MINI) kommer med Northern Sky som standard. 

Northern Sky Control Platform responsiveness overview of devices

Northern Sky®

Med Northern Sky® Basic modulet kan du styre, overvåge og kalender-indstille driften af dine ventilatorer online.
Northern Sky teaser

Northern Sky® Indeklimapakke

Northern Sky® Indeklimapakken består af et avanceret sensor-sæt der indsamler data om dit indeklima.
Northern Sky illustreret som IoT baseret platform

Northern Sky® UPDATES

Northern Sky platformen bliver både vedligeholdt og udviklet. Du vil derfor få mulighed for gratis opdateringer samt ekstra tilkøb i fremtiden. 

Fordele

Hvad gør en Loftventilator?

Loftventilatorer er et yderst energieffektivt supplement til ventilation i store rum og har en lang række fordele. 
Med Nordicco loftventilatorer kan du både opnå bedre luftcirkulation, bedre indeklima, effektiv varmeudnyttelse, desinficeret luft samt mulighed for at optimere din HVAC drift og få energibesparelser.
Læs meget mere om fordelene ved vores loftventilatorer nedenfor.

PÅ VEJ MOD
BEDRE INDEKLIMA

Det kan siges helt enkelt. Bedre luftfordeling giver bedre indeklima.  Loftventilatorer i kombination med Northern Sky styringsplatformen gør det muligt at løse en lang række indeklimaproblemer. Alt fra stillestående CO2-tung luft til uudnyttet varme til fugtproblemer eller lugtgener.

OPTIMERET HVAC DRIFT

Når du tilføjer loftventilatorer i dine faciliteter gør du det betydeligt nemmere at optimere din HVAC drift. 

Med det energieffektive airflow som loftventilatorerne er designet til at levere, kan du i de fleste tilfælde ‘skrue op for din ventilator – og ned for dit ventilationsanlæg’. 

Ved at vælge Nordicco loftventilatorer, skaber du resultater fra dag 1. Vores produkter er designet til at være ‘Plug & Play’ så du kommer hurtigt i gang med at skabe indeklima-resultater. 

Den grønneste energi

er den du ikke bruger

Varm luft stiger til vejrs og samles under loftet. Præcis som du kender det fra en sauna eller en luftballon. Derfor er der ofte en temperaturforskel på flere grader mellem gulv og loft i store lokaler. Jo højere til loftet, jo mere varme går ofte til spilde.

Loft ventilator udligner temperaturen i idrætshal

En HVLS ventilator skaber en rolig og lydløs luftcirkulation, der effektivt udligner temperaturforskelle mellem gulv og loft. Dette sker ved at ventilatoren opblander luftlagene og fordeler den eksisterende varme fra loft-zonen ned mod opholds- zonen, så temperaturudligning finder sted.

På den måde udnyttes varmen langt bedre og belastningen på ventilationsanlægget reduceres. Samlet set kan der typisk opnås besparelser på op til 25% i løbet af en fyringssæson, fordi man udnytter eksisterende varme i rummet mere effektivt og forbruget derfor kan skrues ned.

OPNÅ store VARME­BESPARELSER

Energiforbrug i bygninger udgør næsten 40% af det samlede energiforbrug i Danmark. Energien anvendes primært til opvarmning, ventilation og belysning (kilde: Energistyrelsen). Derfor har energirenovering af bygninger stor betydning, når det gælder om at reducere CO2-udledningen.

I figuren ses et eksempel på temperaturudligning i en stor hal. Sensorer placeret i forskellige luftlag har målt temperaturen før og efter en HVLS ventilator tændes. Som grafen viser, udlignes temperaturen på tværs af de fire målepunkter og der opnås en temperatur på ca. 19 °C i hele hallen. Det interessante her er, at temperaturen i gulvhøjde øges 2 °C uden der tilføres ekstra varme.

På den måde udnyttes energien mere effektivt og gør det muligt at regulere på f.eks. indblæsningstemperatur eller antallet af driftstimer på ventilationsanlægget i hallen. Resultatet er, at der opnås store besparelser på el- og varme samt en reduktion af CO2-udledningen.

Loftventilator princip skitse air Flow

Airflow

2 omdrejnings­retninger

FORWARD – KOMFORT OG KØLING

I de varme måneder kan temperaturoplevelsen reduceres markant, når HVLS ventilatoren kører i ’forward mode’. Dette skaber en kølende brise, også kendt som ’chill-faktor’. Ligeledes fjerner loftventilatoren lommer med stillestående og tung luft og skaber et generelt bedre indeklima og øget komfort for dem, der opholder sig i rummet.

Hvis der allerede er installeret mekanisk ventilation eller aircondition, så medfører installation af ventilatorer, at presset på andre ventilationssystemer reduceres, hvilket sænker bygningens samlede energiforbrug.

REVERSE – VARME OG ENERGIBESPARELSER

I koldere måneder flytter HVLS ventilatoren langsomt den varme luft, der samler sig under loftet, ned i opholdszonen via ’reverse mode’. Det giver ikke alene øget komfort, men sikrer energieffektiv opvarmning, via temperaturudligning. 

Ventilatoren kan på den måde benyttes som redskab til at optimere varmeforbruget og dermed sænke det samlede energiforbrug og CO2-udledning.

Desinfektion

OG DISTRIBUTION AF REN LUFT

Desinfektion af luft i indeklima

UV-C mod luftbåren smitte

I mere end 70 år har UVC lys været anvendt til effektivt at desinficere luft. Lyset deaktiverer patogeners evne til at replikere sig og dermed deres evne til at smitte.

Ren luft - eliminering af luftbårne vira

DESINFEKTION

Northern Light systemer eliminerer effektivt luftbårne patogener som eksempelvis virus, bakterier og svampesporer. Et system kan generere op til 18.500 m3 desinficeret luft i timen.

FULD FLEKSIBILITET

Alle de desinficerende Northern Light® serier er fuldt fleksible. Dvs. det desinficerende system kan tændes og slukkes efter behov. På den måde giver disse systemer en ekstra tryghed og kan være med til at sikre et godt indeklima under eventuelle epidemier i fremtiden.

Cases

eksempler på anvendelse

vil du vide mere om nordicco produkter?
Bliv ringet op

Se hvordan flere kommuner har sparet 30% på varmeforbruget
Nordicco cases om Energibesparelser i Danske Kommuner