Northern Air® Aggressive Environment er tilgjengelig i størrelsene 3, 4 og 5 meter i diameter og leveres i hvitt spesialbelegg i flere lag. Dette spesielle belegget er valgt da det gir ekstra beskyttelse mot rust. Viften har også en IP54-klassifisering, noe som gjør den ekstra hardfør. Det er det opplagte valget for utfordrende miljøer. Den kan installeres som en frittstående løsning eller i forbindelse med eksisterende HVAC-systemer.

I tillegg til å være en energieffektiv vifte som er ideell for aggressive miljøer, har den de samme fordelene som Northern Air® Pro-vifter. Det sikrer energisparing og CO2-reduksjoner om vinteren og reduserer behovet for klimaanlegg om sommeren.

Aggressive Environment-ventilatoren er også et ekstremt økonomisk fordelaktig alternativ til tradisjonell ventilasjon i utfordrende miljøer som f.eks. svømmebassenger.

Hvis du vil ha mer inspirasjon om ulike bruksområder for små og store takvifter generelt, kan du se eksempler på forskjellige tilfeller fra det virkelige liv her. Ta kontakt med oss ​​hvis du har spørsmål eller bare vil vite mer.

Vifte størrelse Deknings-område Applikasjon eller Bruk Vekt
3 meter 600 m2 Svømmebassenger 36 kg
4 meter 800 m2 Produksjonslokaler 42 kg
5 meter 1000 m2 Andre spesielle miljøer 48 kg

Northern Air®
AGGRESSIVE ENVIRONMENT

Takvifte til svømmebassenger mm.

Northern Air® Aggressive Environment er en HVLS-vifte spesielt utviklet for tøffe miljøer. Det er med andre ord en vifte som egner seg spesielt godt til svømmebasseng og andre miljøer med høy luftfuktighet. Tilsvarende er den også godt egnet for avanserte produksjonsanlegg eller lignende utfordrende miljøer.

En HVLS-vifte flytter store mengder luft, sakte og med noen få omdreininger per minutt. Denne teknologien sikrer en konstant blanding av luften i et gitt rom.

I svømmebasseng takler den de spesielle ventilasjonsutfordringene med høy konsentrasjon av skadelige gasser i oppholdsrommet. Ved å skape bevegelse i luften reduseres konsentrasjonen av for eksempel THM-stoffer over vannoverflaten i et basseng. Blanding av de termiske luftlagene balanserer også fuktighet og temperaturforskjeller mellom gulv og tak. Rask og effektiv.

Fordeler

  • Blander luften effektivt i store rom
  • Ideell for tøffe innemiljøer med takhøyder > 3,5 meter
  • IP54-klassifisering
  • Reduserer konsentrasjonen av THM-stoffer og klordamper i svømmebassenger
  • Energieffektiv og stillegående direktedrevet motor
  • Testet av FORCE Technology
  • Designet og produsert i Danmark
  • Bestått ballspilltest – DIN18032-3

Fra NOK 113.495,- ekskl. mva

Ring oss på +47 93 27 36 51 eller fyll ut skjemaet for å få et gratis, uforpliktende tilbud.

Luftstrøm og støynivådata

Til tross for deres betydelige luftstrøm, fungerer Northern Air® Aggressive Environment HVLS-viftene praktisk talt lydløst. Dette på grunn av den avanserte motorteknologien og den spesielle vingedesignen, som bl.a. er designet for å minimere støyplagene. Dette gjør disse takviftene egnet for miljøer hvor et lavt og behagelig lydnivå er avgjørende.

Nedenfor er luftstrømeffektivitet og støynivågrafer for 3, 4 og 5 meter systemene. Siden Aggressive Environment er den hardføre lillebroren til Northern Air® Pro-serien, er lyddata de samme for de to produktlinjene. De første grafene viser luftvolumet ved forskjellige hastigheter (RPM). Deretter viser støynivågrafene desibel (dB) avlesninger ved forskjellige hastigheter (RPM).

Produktlinjen er testet i henhold til den ledende industristandarden for luftsirkulasjon; AMCA 230-15. CFEI (takvifteenergiindeks) er 4,89 ved 40 % hastighet og 1,01 ved 100 % hastighet for 5-meter viften. CFEI-dataene er basert på 208/60/3-testing i henhold til ANSI/AMCA Standard 230 og 10 CFR 430.

Installasjonsveiledning

Last ned installasjonsmanualen for Northern Air Aggressive Environment her.

Tekniske spesifikasjoner

Last ned tekniske spesifikasjoner for Northern Air Aggressive Environment her.

CAD filer

Her kan du finne CAD filer for Northern Air A.E. vifter for svømmebasseng.

Vi har samlet 2D og 3D versjoner av filtypen .dwg som finnes i denne zip mappen (NorthernAir-CADfiles_200-500)

SVG filer

Vi har også SVG filer tilgjengelig for alle Northern Air A.E. vifter. Se lenker nedenfor. Trenger du andre filtyper i forbindelse med et prosjekt, vennligst kontakt oss så hjelper vi deg med å finne riktig materiale for deg.

Northern Air AE 3m, Northern Air AE 4mNorthern Air AE 5m

Testet av FORCE TECHNOLOGY

Det danske teknologikonsulentselskapet Force Technology har utført tester av Northern Air® Aggressive Environment-ventilatoren. Testene har undersøkt systemets hardførhet mot korrosive miljøer og inkluderer en akselerert korrosjonsanalyse (IEC 60068-2-52:2017), samt tester av systemets motstand mot faste legemer (støv), IP5X (IEC 60529:2013), og til vann, IPX5 (IEC 60529:2013).

Resultatene av de tre testene viser at Northern Air® Aggressive Environment-systemet totalt sett har en IP54-klassifisering, mens selve Drive-kontrollhuset har IP55. Samtidig viser den akselererte korrosjonsanalysen av systemets C4-belegg at det er stor motstand mot begynnende korrosjon.

Les hele rapporten her

NORTHERN AIR® AGGRESSIVE ENVIRONMENT I TØFFE MILJØER

Ventilator til barske miljøer i Grenaa svømmehal

Et bedre inneklima betyr mer fornøyde badegjester

Aggressive Environment er spesielt egnet for fuktighetsbelastede og korrosive miljøer, som svømmebassenger. Systemet har en IP54-klassifisering, noe som betyr at verken vann eller støv kan trenge inn i det. I tillegg er de ulike delene av viften belagt med et ekstra lag med belegg, inkludert elektronikken, slik at den er spesielt motstandsdyktig.

Svømmebassenger står overfor flere ventilasjonsutfordringer. En av dem er at når de første svømmerne hopper i bassenget tidlig om morgenen, er klordamper og THM-stoffer typisk konsentrert nær vannoverflaten. Disse er skyld i svømmehallens karakteristiske klorlukt, men kan også gi problemer som f.eks røde irriterte øyne. Først når luften settes i bevegelse blandes dampene sammen.

En HVLS-vifte har den fordelen at den kontinuerlig blander luften stille. Dette skaper bedre luft i svømmebassenget. Det merkes, f.eks. ved at det er klart mindre lukt av klor. I tillegg er den relative luftfuktigheten i oppholdsrommet typisk senket, slik at du ikke lenger har følelsen av at du svetter. Alt er med på å skape et bedre inneklima i et svømmebasseng. Til glede for både ansatte og badegjester – og spesielt svømmerne som står opp tidlig.

Støvete områder - ikke noe problem

Med sin IP54-klassifisering er Northern Air® Aggressive Environment-viften bl.a. støvtett. Dette gjør viften godt egnet for støvfylte miljøer, som treverksproduksjon, kjøkkenproduksjon og lignende utfordrende produksjonsanlegg. På grunn av den spesielle forseglingen av viften er det ikke mulig for støv og andre partikler å trenge inn og skade motor og drivverk.


Aggressive Environment-viften er ikke bare økonomisk mer fordelaktig, men også et mer klimavennlig alternativ til tradisjonell ventilasjon. På denne måten kan man oppnå energibesparelser, samtidig som inneklimaet forbedres, ganske enkelt ved å sørge for god blanding og bevegelse av luften. Med HVLS-viften har du mulighet til å flytte varme som samler seg under taket ned i oppholdsrommet ved å kjøre revers modus – men det er også mulig å snu rotasjonsretningen til fremover modus, slik at det i de varme månedene trylles frem en svak kjølende bris, når det trengs.

Northern Air Aggressive Environment lagerhal

Den grønneste energien -
er den du ikke bruker

Over halvparten av alle danske kommuner samarbeider med oss ​​i Nordicco A/S for å senke energiforbruket i sine større bygg. Nå kan du lese historier om flere av kommunene og se deres energidata i denne sakssamlingen.

Du kan f.eks. se hvordan en rekke kommuner har spart mellom 20 og 30 % på energiforbruket bare ved å installere HVLS-vifter.

Tanken bak sakssamlingen er å dele gode erfaringer og eksempler. Alle sakene er basert på HVLS-vifter, som kan skape betydelige varmebesparelser og en ‘her-og-nå’-effekt, som i mange tilfeller er et stort ønske.

LES SAK-SAMLINGEN HER

Andre produkter

Northern AIR® Mini

En liten, elegant hvit takvifte med fjernkontroll – ideell for å forbedre inneklimaet i mindre rom.

Northern Air® Pro

Northern Air® Pro er en stor HVLS takvifte som flytter store mengder luft, stille og helt lydløst.

Northern Light® Pro

Northern Light® Pro er det mest effektive systemet for desinfisering og distribusjon av ren luft.

Se hvordan flere kommuner har sparet 30% på varmeforbruget
Nordicco Case Collection - cover