FLÄKTKONTROLL & ÖVERVAKNING AV INOMHUSKLIMAT

Kontroll fläktar och mät inomhusklimatet

Våra olika hanterings- och övervakningslösningar ger dig som kund möjlighet att välja den som bäst passar dig och din organisations behov. Vi erbjuder lösningar som sträcker sig från det mycket enkla med gammaldags tryckknappar till det senaste inom IoT och inomhusklimatövervakning. Varje lösning är utformad för att möta de unika behoven hos användare och anläggningar.

”Med vårt styrsystem från Nordicco kan vi styra fläktarna utan att vara närvarande i hallen. Vi kan stoppa och starta dem, men också automatiskt ställa in när de ska stoppa och starta. Dessutom kan vi avläsa kurvor för CO2, luftfuktighet och temperatur och på så sätt kan vi hålla koll på inomhusklimatet i hallen” säger energiteknologen för Holbæk kommun, Christoffer Larsen.

Läs mer om de olika alternativen för fläktkontroll av NORDICCO-fläktar samt övervakning och mätning av inomhusklimatet nedan.

Northern Sky viewed on mobile device

NORTHERN SKY® - Den mest flexibla kontrollen

Är du nyfiken på hur en HVLS-fläkt påverkar inomhusklimatet i dina byggnader och intresserad av ännu mer data? Med Northern Sky®-plattformen får du en kontroll- och övervakningslösning för alla dina HVLS-fläktar.

MER INDO KLIMATDATA

Systemet kan mäta och övervaka temperaturskillnaden mellan golv och tak samtidigt som det mäter andra inomhusklimatparametrar, inklusive CO2-nivå och luftfuktighet. Systemet kommer med en integrerad kalenderfunktion, så att du kan planera driften av fläktarna efter kommande aktiviteter i byggnaden.

Northern Sky® fläkthanteringsplattform är molnbaserad. Detta innebär att du enkelt kan komma åt och kontrollera alla dina NORDICCO®-fans från en gemensam onlineplattform. Systemet ger dig därmed en snabb överblick över drift, inomhusklimat, temperatur, luftfuktighet, CO2-nivå och eventuellt desinficerande UVC-ljus på alla dina tillhörande platser.

INSTALLATION & KONFIGURATION

Det hela är förberett för ’plug & play’-installation. Du får din inloggning via e-post, varefter du har tillgång till övervakning och hantering. Du kan ställa in en kalender, övervaka driften, analysera trendkurvor och ställa in fläktarnas hastighet och rotationsriktning.

Vi hjälper gärna till med installation och uppsättning av systemet – antingen via våra egna installatörer eller genom våra företagspartners som är utbildade i användningen av systemet.

Nordicco Kontrollbox

NORDICCO® HMI Controller - Enkelt och intuitivt

För den som vill ha en enkel lösning som inte är beroende av internetsignaler, bluetooth eller liknande rekommenderar vi HMI Controller. Med denna trådbundna kontrollbox kan du styra upp till 6 nätverksanslutna Northern Air® Pro HVLS-fläktar, så länge som systemen har samma diameter.

HMI Controller används också för att styra alla Northern Air® Amplify-modeller. Från denna lilla väggmonterade enhet kan du styra din fläkt, och därmed ditt inomhusklimat, helt intuitivt via standardpanelen.

HMI Controller erbjuder dock även mer avancerad data som är gömd lite ur vägen för vardagliga användare, men som lätt kan nås av till exempel administratörer och andra tekniska användare.

Vissa uppfattar HMI’erna med dess trådbundna fläktkontroll som gammaldags. Istället kallar vi det god gammaldags pålitlighet. Precis som andra NORDICCO®-system är HMI Controllern intuitivt byggd och fokus ligger på användarvänlighet. Det ska vara enkelt och bekvämt att skapa ett bra inomhusklimat.