fläktkontroll & Övervakning av ditt inomhusklimat

Kör fläktar och mät inomhusklimatet med olika fläktkontroll

Med Nordiccos fläktkontroll får du som kund styr- och övervakningslösningar vilket ger möjlighet för att styra, planera och mäta utvecklingen av ditt inomhusklimat. Vi erbjuder ett antal olika lösningar för styrning av NORDICCO® HVLS-fläktar och mätning av inomhusklimat. Varje lösning är utformad för att möta de unika behoven hos användare och anläggningar på sitt eget sätt.
 

Med vårt NORDICCO® FMS-system kan vi styra fläktarna utan att vara närvarande i hallen. Vi kan stoppa och starta dem, men också styra när de ska stanna och starta. Dessutom kan vi avläsa kurvor för CO2, luftfuktighet och temperatur och på så sätt kan vi hålla koll på inomhusklimatet i hallen”, säger energiteknologen för Holbæk kommun, Christoffer Larsen.

Läs mer om de olika alternativen för fläktkontroll av NORDICCO-fläktar samt övervakning och mätning av inomhusklimatet nedan.

NORDICCO® Controller

Nordicco Controller flaktkontroll

NORDICCO® Air Quality Sensor Set

Inomhusklimat sensor Nordicco Air Quality Sensor Set

NORDICCO® FMS System​

Molnbaserad flaktkontroll Nordicco FMS

NORDICCO®
HMI Controller

Nordicco HMI Controller traadbunden flaktkontroll
Nordicco Controller flaktkontroll

NORDICCO® Controller​

Intuitiv och användarvänlig fläktkontroll

NORDICCO® Controller gör det möjligt att minska dina installationskostnader, eftersom tiden som läggs på kabeldragningar minimeras. Regulatorn är trådlös och kommunicerar via bluetooth med fläkten. Det är en elegant och användarvänlig lösning som ger dig och användarna möjlighet att styra dina fläktar direkt från den väggmonterade Controller. Genom att lägga till ett NORDICCO® sensorset får du möjlighet att följa ditt inomhusklimat ännu närmare med livemätningar.

En NORDICCO® Controller kan styra upp till 10 olika HVLS-fläktar – alla med individuella inställningar av till exempel rotationsriktning och hastighet. Dessutom ger den tillgång till en lång rad andra funktioner, t.ex. kalenderinställning så att dina fläktar kör automatiskt enligt ett specifikt schema – utan att du behöver lyfta ett finger.

Med Controllern har du möjlighet att ge åtkomst till flera användare som med sitt eget unika lösenord kan reglera HVLS-fläkten efter deras behov. På så sätt kan dina anställda och användare ställa in fläkten så att den alltid ger den mest optimala luft- och värmefördelningen beroende på situationen.

Inomhusklimat sensor Nordicco Air Quality Sensor Set

NORDICCO® Air Quality Sensor Set

Livemätning av inomhusklimat & temperatur

På platser där inomhusklimatmätning är ett viktigt inslag i driften rekommenderar vi ett luftkvalitetssensorset som tillägg till NORDICCO® Controller. Det trådlösa sensorsetet är speciellt framtaget för dig som vill ha en bättre inblick i inomhusklimatet i ett rum. Med setet kan du mäta och noggrant övervaka inomhusklimatet i rummet och se hur det påverkas av fläktens inställningar.

MÄTNING AV INOMHUSKLIMAT MÖJLIGGÖR OPTIMERING AV DRIFTEN

Med sensorpaketet kan du övervaka byggnadens inomhusklimat via levande mätningar och avläsa både temperatur, relativ luftfuktighet och CO2-nivå i PPM direkt på din NORDICCO® Controller. AQ Sensorset består konkret av två inomhusklimatgivare, som med fördel kan placeras i taket och vardagsrummet. På så sätt får du en inblick i vad takfläktarna har för till exempel temperatur i tak och golvhöjd, då du kan läsa hur stor temperaturskillnaden är mellan golv och tak – med eller utan dina fläktar igång. Det blir också lättare för dig att bedöma den exakta inställningen som krävs i just dina anläggningar för att uppnå ett önskat tillstånd. Det kan till exempel vara att du var intresserad av att åstadkomma temperaturutjämning via blandning av de termiska luftlagren. Med sensorpaketet kan du följa drift och luftkvalitet på nära håll via konstant livemätning av inomhusklimatet.
Med sensorpaketet får du alltså möjlighet att kontinuerligt anpassa dina fläktars inställningar och se vilken direkt effekt det har på inomhusklimatet. Sensorerna fungerar via bluetooth och kräver därför endast 230V strömförsörjning. Sensorpaketet är kalibrerat och redo att installeras direkt. Räckvidden för en sensor är obehindrad ca. 50 meter.
Molnbaserad flaktkontroll Nordicco FMS

NORDICCO® Fan Management System

En insiktsfull allt-i-ett-hanteringslösning

Är du nyfiken på hur en HVLS-fläkt påverkar inomhusklimatet i dina byggnader och intresserad av ännu mer data? Med ett NORDICCO® Fan Management System får du en styr- och övervakningslösning för alla dina HVLS-fläktar.

MER INDO KLIMATDATA

Systemet mäter och övervakar temperaturskillnaden mellan golv och tak samtidigt som det mäter andra inomhusklimatparametrar, inklusive CO2-nivå och luftfuktighet. Systemet kommer med en integrerad kalenderfunktion, så att du kan planera driften av fläktarna efter kommande aktiviteter i byggnaden.

NORDICCO® Fan Management System är molnbaserat. Detta innebär att du enkelt kan komma åt och kontrollera alla dina NORDICCO®-fläktar från en gemensam onlineplattform. Systemet ger dig därmed en snabb överblick över drift, inomhusklimat, temperatur, luftfuktighet, CO2-nivå och eventuellt desinficerande UVC-ljus på alla dina tillhörande platser.

NORDICCO® Fan Management System levereras som en komplett förkonfigurerad kontrollbox (fläktkontroll) med VPN-router och 4G/LTE och tillhörande SIM-datakort samt ett 12-månadersabonnemang på molnservern. Den innehåller en sensor för mätning av temperatur och relativ luftfuktighet under taket, samt en sensor för mätning av temperatur, relativ fuktighet och CO2-koncentration i bostadsområdet. En extern strömbrytare medföljer som gör att fläktarna kan stoppas utan systemåtkomst.

INSTALLATION & KONFIGURATION

Fläktkontrollen är förberett för ”plug & play”-anslutning till molnservern, varifrån tillgång till övervakning och fläktkontroll är tillgänglig. Kalender(er) kan ställas in, driftövervakas, trendkurvor analyseras och fläktarnas hastighet och rotationsriktning ställas in.

Vi hjälper gärna till med installation och uppsättning av systemet – antingen via våra egna installatörer eller genom våra företagspartners som är utbildade i användningen av systemet.

Nordicco HMI Controller traadbunden flaktkontroll

NORDICCO® HMI Controller

Enkel och intuitiv fläktkontroll

För den som vill ha en enkel lösning som inte är beroende av internetsignaler, bluetooth eller liknande rekommenderar vi HMI Controller. Med denna trådbundna kontrollbox kan du styra upp till 6 nätverksanslutna Northern Air® Pro HVLS-fläktar, så länge som systemen har samma diameter. HMI Controller används också för att styra alla Northern Air® Amplify-modeller. Från denna lilla väggmonterade enhet kan du styra din fläkt, och därmed ditt inomhusklimat, helt intuitivt via standardpanelen.
 
HMI Controller erbjuder dock även mer avancerad data som är gömd lite ur vägen för vardagliga användare, men som lätt kan nås av till exempel administratörer och andra tekniska användare.
 
Vissa uppfattar HMI:erna med dess trådbundna fläktkontroll som gammaldags. Istället kallar vi det god gammaldags pålitlighet. Precis som andra NORDICCO®-system är HMI Controllern intuitivt byggd och fokus ligger på användarvänlighet. Det ska vara enkelt och bekvämt att skapa ett bra inomhusklimat.