Northern Air® Aggressive Environment findes i størrelserne 3, 4 og 5 meter i diameter og leveres i hvid specialcoating i flere lag. Denne særlige coating er valgt, da den giver ekstra beskyttelse mod rust. Ventilatoren har desuden en IP54 rating, der gør den ekstra hårdfør. Den er det oplagte valg til udfordrende miljøer. Den kan installeres som en enkeltstående løsning eller i samspil med eksisterende HVAC-systemer.

Udover at der er tale om en energieffektiv ventilator ideel til aggressive miljøer har den samme fordele som Northern Air® Pro ventilatorer. Den sikrer energibesparelser og CO2 reduktioner om vinteren og reducerer behovet for aircondition om sommeren. 

Aggressive Environment ventilatoren er desuden et yderst økonomisk fordelagtigt alternativ til traditionel ventilation i udfordrende miljøer som f.eks. svømmehaller. 

Hvis du vil have mere inspiration om forskellige anvendelsesmuligheder af små som store loftventilatorer generelt, så se eksempler på forskellige cases fra det virkelige liv her. Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål eller blot vil vide mere.

Fan størrelse Dæknings-areal Anvendelse - F.eks. Vægt
3 meter 600 m2 Svømmehaller 36 kg
4 meter 800 m2 Produktionsfaciliteter 42 kg
5 meter 1000 m2 Andre specielle miljøer 48 kg

Northern Air®
AGGRESSIVE ENVIRONMENT

Ventilator til svømmehaller mv.

Northern Air® Aggressive Environment er en HVLS ventilator specielt udviklet til barske miljøer. Det er med andre ord, en ventilator der egner sig særligt godt til svømmehaller og andre miljøer med høj luftfugtighed. På samme måde egner den sig også godt til avancerede produktionsfaciliteter eller lignende udfordrende miljøer.

En HVLS ventilator flytter store mængder luft, langsomt og med få omdrejninger i minuttet. Denne teknologi sikrer en konstant opblanding af luften i et givet lokale.

I svømmehaller tackler den de særlige ventilationsudfordringer med høj koncentration af skadelige gasser i opholdszonen. Ved at skabe bevægelse i luften reduceres koncentrationen af eksempelvis THM-stoffer over vandspejlet i et bassin. Opblanding af de termiske luftlag udligner også fugtigheds- og temperaturforskelle mellem gulv og loft. Hurtigt og effektivt.

Fordele

  • Opblander effektivt luften i store lokaler
  • Ideel til barske indendørs miljøer med lofthøjde > 3,5 meter 
  • IP54 Rating
  • Reducerer koncentration af THM-stoffer og klordampe i svømmehaller 
  • Energieffektiv & lydløs direct-drive motor 
  • Modstandsdygtighed testet af FORCE Technology 
  • Designet og produceret i Danmark
  • Bestået boldspilstest – DIN18032-3

Fra DKK 61.995,- ekskl. moms

Ring til os på +45 73 70 90 83 eller udfyld formularen nedenfor, så kontakter vi dig hurtigst muligt med et uforpligtende tilbud.

Airflow og Lydniveau Data

På trods af deres betydelige airflow effekt, opererer Northern Air® Aggressive Environment ventilatorerne stort set lydløst. Det skyldes den avancerede motorteknologi og det særlige vingedesign, der bl.a. er udformet til at minimere støjgener. Dette gør loftventilatorerne særdeles velegnede til miljøer, hvor et lavt og behageligt lydniveau er afgørende.

Nedenfor er airflow-effektivitet og støjniveaugrafer vist for 3, 4 og 5 meter systemerne. Eftersom Aggressive Environment er den hårdføre lillebror til Northern Air® Pro serien, er lyddata ens for de to produktlinjer. De første grafer viser luftmængden ved forskellige hastigheder. Dernæst viser støjniveaugraferne decibel (dB) aflæsninger ved forskellige hastigheder (RPM).

Ventilatoren er testet i overensstemmelse med den førende industristandard for luftcirkulation; AMCA 230-15. CFEI (ceiling fan energy index / loftventilator energiindeks) er 4,89 ved 40% hastighed og 1,01 ved 100% hastighed for 5-meter ventilatoren. CFEI-dataene er baseret på 208/60/3-test i henhold til ANSI/AMCA Standard 230 og 10 CFR 430.

Installationsmanual

Download Installationsmanualen for Northern Air Aggressive Environment her.

Tekniske Specifikationer

Download Tekniske Specifikationer for Northern Air Aggressive Environment her.

CAD filer

Her kan du tilgå CAD filer for Northern Air A.E. ventilatorer til svømmehaller.

Vi har samlet 2D og 3D versioner af filtypen .dwg som kan findes i denne zip mappe (NorthernAir-CADfiles_200-500)

SVG filer

Vi har også SVG filer til rådighed for alle Northern Air A.E. ventilatorer. Se links herunder. Har du behov for andre filtyper i forbindelse med et projekt, så tag endelig kontakt til os, så hjælper vi med at finde det rette materiale til dig. 

Northern Air AE 3m, Northern Air AE 4mNorthern Air AE 5m

Testet af FORCE TECHNOLOGY

Den danske teknologiske rådgivningsvirksomhed Force Technology har udført tests af Northern Air® Aggressive Environment ventilatoren. Testene har undersøgt systemets hårdførhed overfor korrosive miljøer og omfatter en accelereret korrosionsanalyse (IEC 60068-2-52:2017), samt test af systemets modstandsdygtig mod faste legemer (støv), IP5X (IEC 60529:2013), og mod vand, IPX5 (IEC 60529:2013).

Resultatet af de tre tests viser, at Northern Air® Aggressive Environment systemet samlet set har en IP54 rating, mens selve Drive-styringshuset har IP55. Samtidig viser den accelererede korrosionsanalyse af systemets C4 coating, at der er stor modstandsdygtighed overfor begyndende korrosion.

Læs hele rapporten her. 

 

Cases

Se konkrete case-
eksempler her

NORTHERN AIR® AGGRESSIVE ENVIRONMENT I BARSKE MILJØER

Ventilator til barske miljøer i Grenaa svømmehal

Bedre indeklima giver gladere badegæster

Aggressive Environment egner sig særdeles godt til fugtbelastede og korrosive miljøer, såsom svømmehaller. Systemet har en IP54 rating, som betyder, at hverken vand eller støv kan trænge ind i den. Derudover er de forskellige dele af ventilatoren belagt med ekstra lag coating, herunder også elektronikken, så den er særligt modstandsdygtig. 

Svømmehaller står over for flere ventilationsmæssige udfordringer. En af dem er, at når de første svømmere hopper i bassinet tidligt om morgenen, så ligger klordampe og THM-stoffer typisk koncentreret nær vandoverfladen. Disse er skyld i svømmehallens karakteristiske klorlugt, men kan også give gener som f.eks. røde irriterede øjne. Først når luften sættes i bevægelse, bliver dampene blandet op.

En HVLS-ventilator har den fordel, at den kontinuerligt opblander luften stille og roligt. Dette skaber en bedre luft i svømmehallen. Det mærkes f.eks. ved at der tydeligt lugter mindre af klor. Derudover bliver den relative luftfugtighed i opholdszonen typisk sænket, så man ikke længere har følelsen af, at sveden driver af en. Alt sammen er med til at skabe et bedre indeklima i en svømmehal. Til gavn for både medarbejdere og badegæster – og specielt de svømmere, der står tidligt op. 

Støvbelastede områder - intet problem

Med sin IP54 rating er Northern Air® Aggressive Environment ventilatoren bl.a. støvtæt. Dette gør, at ventilatoren egner sig godt til støvbelastede miljøer, såsom trævareproduktion, køkkenproduktion og lignende udfordrende produktionsfaciliteter. På grund af ventilatorens særlige forsegling, er det ikke muligt for støv og andre partikler at trænge ind og beskadige motor og drive.

Aggressive Environment ventilatoren er ikke kun økonomisk mere fordelagtigt, men også et mere klimavenligt alternativ til traditionel ventilation. På den måde kan der opnås energibesparelser, samtidig med at indeklimaet bliver forbedret, blot ved at sikre god opblanding og bevægelse af luften. Med HVLS-ventilatoren har du mulighed for at flytte varme, der samler sig under loftet, ned i opholdszonen ved at køre reverse mode – men det er også muligt at vende omdrejningsretningen til forward mode, så der i de varme måneder fremtrylles en let kølende brise, når det er tiltrængt.
Northern Air Aggressive Environment lagerhal

Den grønneste energi -
er den du ikke bruger

Over halvdelen af alle danske kommuner samarbejder med os i Nordicco A/S om at sænke energiforbruget i deres større bygninger. Nu kan du læse om flere af kommunernes historier og se deres energidata i denne case-samling. 

Du kan bl.a. se hvordan en række kommuner har sparet mellem 20 og 30% på deres energiforbrug blot ved installation af HVLS ventilatorer. 

Ideen bag case-samlingen er at dele ud af de gode erfaringer og eksempler. Alle case-løsninger er baseret på HVLS ventilatorer, der kan skabe markante varmebesparelser og en ‘her-og-nu’ effekt som i mange tilfælde er et stort ønske.

LÆS CASE-SAMLINGEN HER

Andre produkter

Northern AIR® Mini

En lille elegant hvid loftventilator med fjernbetjening – ideel til at forbedre indeklimaet i mindre lokaler. 

Northern Air® Pro

Northern Air® Pro er en stor HVLS loftventilator, som flytter store mængder luft, stille og roligt og helt lydløst.

Northern Light® Pro

Northern Light® Pro er det mest effektive system til desinficering og distribution af ren luft.

Se hvordan flere kommuner har sparet 30% på varmeforbruget
Nordicco cases om Energibesparelser i Danske Kommuner