VENTILATOR STYRING & MÅLING AF INDEKLIMA

Betjen ventilatorer og mål indeklimaet med forskellige løsninger

Med Nordiccos styrings og overvågningsløsninger får du som kunde mulighed for at styre, planlægge samt måle udviklingen i dit indeklima. Vi tilbyder en række forskellige løsninger til styring af NORDICCO® HVLS ventilatorer og måling af indeklima. Hver løsning er designet til at imødekomme brugernes og faciliteternes unikke behov på hver deres måde.

Med vores NORDICCO® FMS System kan vi styre ventilatorerne, uden at være tilstede i hallen. Vi kan stoppe og starte dem, men også styre, hvornår de skal stoppe og starte. Derudover kan vi aflæse kurver på CO2, luftfugtighed og temperaturen, og på den måde kan vi holde øje med indeklimaet i hallen” fortæller energiteknolog for Holbæk Kommune, Christoffer Larsen.

Læs mere om de forskellige muligheder for styring af NORDICCO ventilatorer samt overvågning og måling af indeklimaet herunder. 

NORDICCO® Controller

Nordicco Controller loftventilator styring og indeklima maaling

NORDICCO® Air Quality Sensor Set

Indeklima sensor Nordicco Air Quality Sensor Set maaling af indeklima og temperatur

NORDICCO® FMS System​

Maaling af indeklima data Nordicco FMS

NORDICCO®
HMI Controller

Nordicco HMI Controller kablet kontrolbox til styring af loftventilator og ndeklima
Nordicco Controller loftventilator styring og indeklima maaling

NORDICCO® Controller​

Intuitiv og brugervenlig styring af ventilatorer

NORDICCO® Controller gør det muligt at reducére dine installationsomkostninger, da tiden brugt på kabeltræk er minimeret. Controlleren er nemlig trådløs og kommunikerer via bluetooth med ventilatoren. Det er en elegant og brugervenlig løsning, som giver dig og brugerne mulighed for at styre dine ventilatorer direkte fra den væghængte Controller. Ved at tilføje et NORDICCO® sensorsæt får du mulighed for at følge dit indeklima endnu tættere med live målinger.

En NORDICCO® Controller kan styre op til 10 forskellige HVLS ventilatorer – alle med individuelle indstillinger af eksempelvis omdrejningsretning og hastighed. Derudover giver den adgang til en lang række andre funktioner f.eks. kalenderopsætning, så dine ventilatorer kører automatisk efter en bestemt tidsplan – uden at du skal røre en finger. 

Med Controlleren har du mulighed for at give adgang til flere brugere, som med deres egen unikke adgangskode kan regulere HVLS-ventilatoren efter eget behov. På den måde kan dine medarbejdere og brugere indstille ventilatoren, så den hele tiden giver den mest optimale luft- og varmefordeling alt afhængig af situationen.

Indeklima sensor Nordicco Air Quality Sensor Set maaling af indeklima og temperatur

NORDICCO® Air Quality Sensor Set

Live måling af indeklima & temperatur

På steder hvor måling af indeklima er et vigtigt element i driften, anbefaler vi et Air Quality Sensor Set som tilføjelse til NORDICCO® Controlleren. Det trådløse sensorsæt er specifikt designet til dig, som gerne vil have bedre indblik i indeklimaet i et lokale. Med sættet kan du helt konkret måle på og følge indeklimaet i rummet tæt og se, hvordan det påvirkes af ventilatorens indstillinger.

MÅLING AF INDEKLIMA MULIGGØR OPTIMERING AF DRIFT

Med sensorpakken kan du via livemålinger følge med i bygningens indeklima og aflæse både temperatur, relativ luftfugtighed samt CO2 niveau i PPM direkte på din NORDICCO® Controller. AQ Sensor sættet består konkret af to indeklima sensorer, der med fordel kan placeres i hhv. loftet og opholdszonen.

På den måde får du indblik i hvad loftventilatorerne har af betydning for eksempelvis temperaturen i loft og gulvhøjde, da du kan aflæse hvor stor temperaturforskellen er mellem gulv og loft – med eller uden dine ventilatorer kørende. Det vil desuden være nemmere for dig at vurdere den præcise indstilling der kræves i netop dine faciliteter for at opnå en ønsket tilstand. Det kunne for eksempel være du var interesseret i at opnå temperaturudligning via opblanding af de termiske luftlag. Med sensorpakken kan du via konstant live måling af indeklima følge med i driften og luftkvaliteten på nært hold.

Med sensorpakken får du således mulighed for løbende at tilpasse dine ventilatorers indstillinger og se den direkte effekt, det har på indeklimaet. Sensorerne opererer via bluetooth og kræver derfor kun 230V strømforsyning. Sensor-pakken er kalibreret og klar til at blive monteret out-of-the-box. Rækkevidden for en sensor er uhindret ca. 50 meter.

Maaling af indeklima data Nordicco FMS

NORDICCO® Fan Management System

En indsigtsfuld alt-i-en styringsløsning

Er du nysgerrig på, hvordan en HVLS-ventilator påvirker indeklimaet i dine bygninger og interesseret i endnu mere data? Med et NORDICCO® Fan Management System får du én styrings- og overvågningsløsning til alle dine HVLS ventilatorer. 

MERE INDEKLIMA DATA

Systemet måler og overvåger temperaturforskellen mellem gulv og loft samtidig med, at den måler på andre indeklimaparametre, herunder CO2-niveau og luftfugtighed. Systemet kommer med integreret kalenderfunktion, så du kan planlægge ventilatorernes drift efter kommende aktiviteter i bygningen.

NORDICCO® Fan Management Systemet er cloud-baseret. Det betyder, at du nemt kan tilgå og styre alle dine NORDICCO® ventilatorer fra en fælles online platform. Systemet giver dig derved et hurtigt overblik over drift, indeklima, temperatur, luftfugtighed, CO2-niveau og eventuelt desinficerende UVC-lys på alle dine tilknyttede lokationer.

NORDICCO® Fan Management Systemet leveres som komplet pre-konfigureret styrekasse med VPN router samt 4G/LTE og tilhørende SIM datakort samt 12 mdr abonnement til cloud-server. Det indeholder en sensor til måling af temperatur og relativ luftfugtighed under loft, samt en sensor til måling af temperatur, relativ luftfugtighed og CO2 koncentration i opholdszonen. Der medfølger ekstern afbryder, som giver mulighed for at stoppe ventilatorerne uden systemtilgang.

INSTALLATION & KONFIGURATION

Det hele er klargjort til ”plug & play” opkobling til cloudserver, hvorfra der er adgang til overvågning og styring. Der kan opsættes kalender(e), overvåges drift, analyseres trendkurver, samt indstilles hastighed og omdrejningsretning på ventilatorerne.

Vi er gerne behjælpelige med installation og opsætning af systemet – enten via vores egne montører eller gennem vores samarbejdspartnere der er trænede i brugen af systemet.

Nordicco HMI Controller kablet kontrolbox til styring af loftventilator og ndeklima

NORDICCO® HMI Controller

Simpel & intuitiv styring

Til dig, der ønsker en simpel løsning der ikke er afhængig af internetsignaler, bluetooth eller lignende, anbefaler vi HMI Controlleren. Med denne kablede kontrolboks kan du styre op til 6 netværksforbundne Northern Air® Pro HVLS-ventilatorer, når blot systemerne er af samme diameter. HMI Controlleren benyttes desuden til styring af alle Northern Air® Amplify modeller. Fra denne lille væghængte enhed kan du styre din ventilator, og dermed dit indeklima, helt intuitivt via standard panelet.

HMI Controlleren byder dog også på mere avanceret data som er gemt lidt af vejen for daglige brugere, men nemt kan tilgås af eksempelvis administratorer og andre tekniske brugere. 

Nogen opfatter HMI’ens med dens kablede styring som værende old-school. Vi kalder det derimod god gammeldags pålidelighed. Ligesom andre NORDICCO® systemer er HMI Controlloren intuitivt opbygget og der er fokus på brugervenlighed. Det skal være nemt og bekvemt at skabe det gode indeklima. 

Se hvordan flere kommuner har sparet 30% på varmeforbruget
Nordicco cases idrætshaller