Danfoss Power Solution bedre indeklima i produktionshal

Danfoss Power Solutions förbättrade inomhusklimatet

I PRODUKTIONSHALL

FLÄKTAR FÖR ETT BÄTTRE INOMHUSKLIMAT

Danfoss Power Solutions har de installerat takfläktar i en produktionshall för att skapa ett bättre inomhusklimat till förmån för sina anställda. I den interna tidningen ’PS Tæt’ berättar SEH Manager Finn om hur HVLS-takfläktar från Nordicco förbättrar inomhusklimatet i produktionshallen. Denna text är baserad på artikeln från tidningen.

Produktionshal får bedre indeklima med ventilatorer
Bedre indeklima i Danfoss produktionshal

Bättre inomhusklimat i produktionshallen

Att säkerställa ett bra inomhusklimat i en stor produktionshall med massor av värmeproducerande utrustning och dörrar som öppnas och stängs ofta är ingen lätt uppgift. Det danska tillverkningsföretaget Danfoss Power Solutions har i flera år arbetat med lösningar för att förbättra inomhusklimatet, särskilt under sommarmånaderna när temperaturen stiger utomhus. Sommaren 2023 installerade de därför 6 Northern Air® HVLS-takfläktar som en lösning för att säkerställa ett bättre inomhusklimat och en bättre arbetsmiljö.

”Fläktarna, som är konstruerade för att köras i båda riktningarna, flyttar enorma mängder luft. När vi väljer bakåtläget på sommaren kan vi använda befintliga installationer för att transportera den varma luften ut ur byggnaden och skapa en behaglig luftcirkulation utan drag”, förklarar deras arbetsmiljöchef.

””Om det blir riktigt varmt kan vi också låta fläktarna blåsa luft nedåt och med högre hastighet, så att medarbetarna upplever en kylande effekt. På vintern kommer vi förmodligen att behöva vända på luftflödet för att trycka ner värmen från taket. Förutom att vi kan reglera temperaturen bättre med de nya fläktarna ser vi också en förbättring av luftkvaliteten.” säger han.

FLEXIBELT STYRSYSTEM GENOM IOT

Northern Sky® online management-plattform ger dem en översikt över fläktdriften och data om inomhusklimatet i byggnaden. De kan styra fläktarna, när de ska köras och deras hastighet. Dessutom kan de övervaka temperaturen och luftfuktigheten vid golv och tak samt CO2-nivån i byggnaden via sensorer som placerats i byggnaden. IoT-modulen gör att Northern Sky® kan nås från en dator och mobiltelefon och att fläktarna kan styras oberoende av tid och plats.

”Vi kan inte bara känna av det förbättrade inomhusklimatet, utan även läsa av det direkt i ledningsplattformen. Det har aldrig varit bättre.,” siger SEH Manager Finn, som hoppas att projektet med de 6 första takfläktarna ska leda till liknande fläktar i andra delar av produktionen.

”Med den nya typen av fläkt är det också möjligt att bromsa drag. Det utnyttjar vi genom placeringen av en av fläktarna”, förklarar han.

”Det är ett bra sätt att styra inomhusklimatet. Det har förbättrats avsevärt,”  säger Michael och pekar mot en av produktionsplatserna där takfläkten har gjort stor skillnad när det gäller drag.

Stor mobil fläkt

I samband med fläktprojektet har man också investerat i en stor mobil fläkt för användning i andra delar av produktionen.

Fläkten kan flyttas runt efter behov när det är mycket varmt och är en bättre lösning än att öppna ytterdörrarna, där vi drar in orenheter och fuktig luft som kan skada våra produkter i byggnaden. Det är bättre att cirkulera den luft vi redan har”, säger SEH Manager Finn.

Vi kan inte bara känna av det förbättrade inomhusklimatet, utan även läsa av det direkt i ledningsplattformen. Det har aldrig varit bättre.

SEH Manager

Danfoss Power Solutions Magazine article about Nordicco

KUNDCASE

EXEMPEL PÅ
ANVÄNDNING

 

 

 

VILL DU OCKSÅ HA ETT BÄTTRE INOMHUSKLIMAT I DIN BYGGNAD?