Danfoss Power Solution bedre indeklima i produktionshal

Danfoss Power Solutions
forbedret inneklimaet

TAKVIFTER FOR ET BEDRE INNEKLIMA

VENTILATORER GIVER BEDRE INDEKLIMA

Hos Danfoss Power Solutions har de installert takvifter i en produksjonshall for å skape et bedre inneklima til glede for de ansatte. 

I internmagasinet ‘PS Tæt På’ forteller SEH Manager Finn om hvordan HVLS-takvifter fra Nordicco gir et bedre inneklima i produksjonshallen. 

Denne saken er basert på artikkelen fra magasinet.

Produktionshal får bedre indeklima med ventilatorer
Bedre indeklima i Danfoss produktionshal

Bedre inneklima i produksjonshaller

Det er ingen enkel oppgave å sikre et godt inneklima i en stor produksjonshall med mye varmeproduserende utstyr og dører som kan åpnes og lukkes. Det danske produksjonsselskapet Danfoss har i årevis arbeidet med løsninger for å forbedre inneklimaet, spesielt i sommermånedene når temperaturen stiger utenfor. Sommeren 2023 installerte de derfor 6 Northern Air® HVLS-takvifter som en løsning for å sikre et bedre inneklima og arbeidsmiljø.

«Viftene, som er konstruert for å kjøre i begge retninger, flytter enorme mengder luft. Når vi velger innstillingen som suger opp luften, kan vi om sommeren bruke eksisterende installasjoner til å transportere den varme luften ut av bygningen og skape en behagelig luftsirkulasjon uten trekk», forklarer HMS-sjefen.

«Samtidig som vi kan kontrollere temperaturen bedre med de nye viftene, får vi også bedre luftkvalitet. Luften er rett og slett friskere.» – arbeidsmiljøsjef

«Hvis det blir veldig varmt, kan vi også få viftene til å blåse luft nedover og med høyere hastighet, slik at de ansatte opplever en avkjølende effekt. Om vinteren må vi sannsynligvis reversere luftstrømmen for å presse ned varmen fra taket. I tillegg til at vi kan styre temperaturen bedre med de nye viftene, ser vi også en forbedring av luftkvaliteten. Luften er rett og slett friskere«, sier han.

FLEKSIBLE KONTROLLALTERNATIVER GJENNOM IOT

Den nettbaserte styringsplattformen Northern Sky® gir dem oversikt over viftedriften og inneklimadataene i bygningen. De kan styre viftene, når de skal gå og hvor raskt de skal gå. I tillegg kan de overvåke temperaturen og luftfuktigheten i gulv og tak samt CO2-nivået i bygningen via sensorer plassert i bygningen. IoT-modulen gir tilgang til Northern Sky® fra en datamaskin og mobiltelefon, og viftene kan styres uavhengig av tid og sted.
 
«Vi kan ikke bare registrere det forbedrede inneklimaet, men også lese av det direkte i styringsplattformen. Det har aldri vært bedre», sier Finn, som håper at utprøvingen av de seks første takviftene vil føre til at lignende vifter blir tatt i bruk i andre deler av produksjonen.
 
«Med den nye typen vifter er det også mulig å bremse trekk. Det utnytter vi med plasseringen av en av viftene», forklarer han.
 
«Det er en god måte å kontrollere inneklimaet på. Det har blitt betydelig bedre», sier Michael og peker på et uttak der takviften har gjort en stor forskjell når det gjelder trekk.

Stor mobil vifte

I forbindelse med ventilatorprojektet har de også investeret i en stor mobil ventilator til brug i andre områder af produktionen.

«Viften kan flyttes rundt etter behov når det er veldig varmt, og er en bedre løsning enn å åpne ytterdørene, der vi trekker inn urenheter og fuktig luft som kan skade produktene våre. Det er bedre å sirkulere den luften vi allerede har«, sier Finn.

 

Vi kan ikke bare føle det forbedrede inneklimaet, men vi kan også lese av det direkte i styringsplattformen. Det har aldri vært bedre.

SEH Manager Finn

LES MER OM ANDRE INSTALLASJONER

ØNSKER DU OGSÅ Å FORBEDRE INNEKLIMAET I PRODUKTHALLEN DIN?

Se hvordan flere kommuner har sparet 30% på varmeforbruget
Nordicco Case Collection - cover