KALUNDBORG KOMMUNE

Varmebesparelser i sportshaller og skoler
Høng Hallen Ceiling fan - loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO

I KALUNDBORG KOMMUNE

I det seneste år er 39 sportshaller og skoler i Kalundborg Kommune blevet forsynet med en eller flere langsomt roterende loftventilatorer. Allerede fra første dag skabte ventilatorerne et bedre indeklima og en bedre varmefordeling. Loftventilatoren sikrede også varmebesparelser i sportshaller og skoler.

Høng Hallen Ceiling fan - loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO

Et fantastisk produkt, der sikrer varmebesparelser

Henrik T. Pedersen har derfor kun rosende ord til overs for vores HVLS-ventilatorer, der bl.a. sikrer varmebesparelser i sportshaller og skoler. 

”Alt fungerede fra det øjeblik ventilatorerne blev hængt op, og det gode er, at de store loftventilatorer næsten ikke bruger noget strøm. Jeg vil vove den påstand, at Nordicco’s loftventilatorer er et fantastisk produkt. Måske er de den bedste investering, vi har gjort til dato i kommunen”, fortæller han.

Igennem det sidste år har Kalundborg Kommune hængt loftventilatorer op i 39 af kommunens sportshaller, skoler mm.

”Da vi først fik øjnene op for hvor effektive, de store loftventilatorer er, så gik det stærkt. Og jeg er glad for, at vi nu næsten har fået dem hængt op i alle vores større haller. Der er ingen tvivl om, at de store loftventilatorer er et stort hit hos os.”

Varmebesparelser i sportshaller og skoler

Billigere end traditionelle ventilationsanlæg

I flere af vores sportshaller og store lokaler har vi installeret et egentligt ventilationsanlæg, som ofte bruger masser af energi på at varme et rum op. Til trods for dette kan det stadig være svært at holde en konstant temperatur i haller med mange meter til loftet. Men Nordicco’s loftventilatorer fordeler nu varmen langt bedre i rummet og sikrer en konstant temperatur. Samtidig kan vi skrue ned for ventilationsanlægget og opnå varmebesparelser”, siger Henrik T. Pedersen.

Herudover fortæller han, at nogle af sportshallerne ikke har et egentligt ventilationsanlæg. Det forårsager, at gulvet begynder at rejse sig, da CO2 forbliver ved gulvet. Men efter kommunens installation af loftventilatorerne bliver gulvet ikke længere beskadiget, og luften og indeklimaet er markant forbedret.

“Loftventilatorerne kan mere end fordele den varme, der ligger under loftet. I sommers hvor Danmark blev ramt af en hedebølge, vendte vi ventilatorernes drejning, så de svalede. Det betød, at alle børnene samlede sig under ventilatoren, fordi derunder var temperaturen mest behagelig.”

Henrik T. Pedersen,

Teknisk Servicechef, Kalundborg Kommune

Høng Hallen Ceiling fan - loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO

ENKELT OG BRUGERVENLIGT SYSTEM

Nordiccos loftventilatorer styres fra et enkelt og brugervenligt panel, og for Kalundborg Kommune har den nemme betjening af ventilatorerne skabt stor glæde.

”Vores filosofi er, at ingen brugere af vores haller skal være generet af loftventilatorerne. Derfor har de selv mulighed for at tænde og slukke for dem, og det er vi alle glade for,” fortæller Henrik T. Pedersen.

Han sætter også pris på, at han nemt kan følge med i, hvordan loftventilatorerne arbejder, hvordan temperaturen er i det lokale, de hænger, og hvor meget strøm de forbruger. Han kan dermed følge med i varmebesparelser i sportshaller og skoler. 

REN LUFT

På samme måde er Henrik T. Pedersen positiv overfor vores Northern Light®, hvor ventilatorernes vinger er forsynet med opadgående UVC-lys, som desinficerer den luft, der passerer vingerne. ”De store loftventilatorer flytter på kort tid luften i selv vores meget store haller, og på den måde er det nemt og smart at desinficere luften for luftbårne vira, så brugerne af rummet kan føle sig sikre for den usynlige smittefare,” slutter han.

LÆS MERE OM VORES INSTALLATIONER

VIL DU REDUCERE DIT ENERGIFORBRUG OG FORBEDRE DIT INDEKLIMA?

Se hvordan flere kommuner har sparet 30% på varmeforbruget
Nordicco cases om Energibesparelser i Danske Kommuner