Ventilator til temperaturudligning - Nordicco

HVLS står for High Volume Low Speed. Det betyder, at denne type loftventilator cirkulerer enorme luftmængder, stille og roligt, og ved lave omdrejningshastigheder (RPM). I og med at vingerne er optimeret til temperaturudligning, skal der ikke ret meget fart på ventilatoren, for at luften cirkuleres effektivt rundt i lokalet.

På den måde kan temperaturforskelle mellem gulv og loft effektivt udlignes ved hjælp af Northern Star® Pro serien.

Northern Star® Pro leveres i størrelser fra 3 – 5 meter i diameter. Du kan enten vælge imellem vores standard farve (alugrå med sort drop tube) eller en specialfarve efter eget ønske.

Fan størrelse Dækningsareal Anvendelses-eksempler Vægt
3 meter 600 m2 Foyerer 36 kg
4 meter 800 m2 Lager / Distribution 42 kg
5 meter 1000 m2 Sportshaller 48 kg

Ved større dækningsareal end der ses anbefalet i tabellen herover, kan det være nødvendigt at placere flere ventilatorer for at opnå den ønskede effekt. Kontakt os endelig, hvis du har konkrete spørgsmål eller vil vide mere.

Leder du efter noget andet, så kig forbi vores produktoversigt for en samlet oversigt over vores loftventilatorer og styringsmuligheder. Vi har både større og mindre ventilatorer i produktfamilien, og andre produktserier optimeret til komfortkøling eller endda luftdesinfektion.

Northern Star® Pro

Energibesparelser & Temperaturudligning

Lad Northern Star® føre dig mod en fremtid, hvor godt indeklima og energibesparelser går hånd i hånd i dine bygninger. 

Northern Star® Pro er nemlig verdens første HVLS ventilator optimeret til energibesparende formål.

Traditionelt er loftventilatorer udviklet med afsæt i komfortkøling og derfor designet til at give mest mulig luft direkte ned i opholdszonen. Men ikke Northern Star®. Her har vi vendt alle traditioner på hovedet og i stedet skabt mest mulig indirekte luftcirkulation. På den måde kan der energioptimeres og flyttes varme fra loftzonen mod gulvet – året rundt – uden at skabe træk.

Denne produktserie er særligt anvendelig i lokaler med højt til loftet, hvor lagdeling af luften og forskellige temperaturer mellem gulv og loft ofte er en udfordring.

Ventilator til temperaturudligning - Nordicco
Fordele ved en loftventilator til temperaturudligning:
  • Vingedesign optimeret til temperaturudligning mellem gulv og loft
  • Reducerer energiforbrug og CO2 udledning via temperaturudligning
  • Flytter op til 124.000 m3/h luft ved baglæns rotationsretning
  • Undgår trækgener, da luften distribueres indirekte rundt
  • Ideel til lokaler på over 200 m2 og lofthøjde >4 m
  • Energieffektiv & lydløs direct-drive motor
  • Plug & Play installation
  • Designet og produceret i Danmark

Fra  43.295,- ekskl. moms

Ring til os på +45 73 70 90 83 eller udfyld formularen nedenfor, så kontakter vi dig hurtigst muligt med et uforpligtende tilbud.

EN FORSKEL DER ER TIL AT MÆRKE

Som nævnt, er de fleste loftventilatorer optimeret til forward rotationsretning, med luft der skubbes direkte ned under ventilatoren. Stik modsat, er Northern Star Pro den første HVLS ventilator i verden, der er optimeret til at flytte mest luft indirekte rundt. 

Ser vi nærmere på de tekniske detaljer, så består Northern Star® Pro af 5 vinger, som er optimeret at flytte den største luftmængde via den omvendte rotationsretning (også kendt som reverse eller baglængs). I reverse sker der det, at luften fordeles langsomt langs loftet, derefter ned langs væggene for så til sidst at ramme opholdszonen på en diskret og indirekte måde. Og på den måde sikres der en effektiv og konstant temperaturudligning, så ingen varme går til spile under loftet. 

HVORFOR GØR DET EN FORSKEL? 

Forskellen er til at mærke, i alle rum hvor mennesker opholder sig. For hvis der er én ting vi ikke bryder os om i vores indeklima, så er det træk. Ved at have optimeret airflowet til reverse, betyder det to ting;

1) At mest mulig luft i lokalet kan cirkuleres indirekte rundt i lokalet. Langs loftet og ned langs væggene – og altså ikke direkte ned mod opholdszonen. (Se grafikken, hvor forskellen er præsenteret visuelt). 

2) Det betyder at hastigheden på ventilatoren (RPM eller omdrejninger/minut) kan skrues gevaldigt ned, hvorved lufthastigheden også sænkes, så der er et behageligt indeklima selv på en kold vinterdag.  

PERFEKT SAMSPIL MED EKSISTERENDE VENTILATION

HVLS ventilatorerne kan enten bruges som enkeltstående løsning eller i samspil med eksisterende ventilationssystemer. Er der allerede et ventilationsanlæg i drift i pågældende lokale, kan installation af Northern Star ventilatorer være med til at sænke presset på disse øvrige ventilationssystemer – hvilket i sig selv også kan sikre energibesparelser. 

Loftventilator princip skitse air Flow

HVAD ER DESTRATIFICERING?

Stratificering, også kaldet luftlagdeling, forekommer naturligt i alle rum, medmindre det bevidst forhindres. Dette sker, fordi luften lægger sig i lag, og da kold luft er tungere end varm luft vil temperaturen stige fra gulv til loft.

Ofte ses der en temperaturforskel på ca. 1,0°C pr. vertikal meter. Det vil sige, at jo højere der er til loftet, desto mere markant er temperaturforskellen mellem gulv og loft.

De-stratificering er når man modarbejder luftlags inddelingen. Det er den tekniske term for at udligne temperaturforskelle mellem gulv og loft og fænomenet kendes også under en række andre betegnelser, som f.eks.  ‘termisk opblanding af luftlag’ eller temperaturudligning.

Air Flow Data

Northern Star Pro HVLS ventilatoren er optimeret til effektiv temperaturudligning. Det specielle vingedesign giver nemlig et betydeligt airflow ved omvendt rotationsretning.  Det skyldes det særlige vingedesign, der bl.a. er designet til at temperaturudligne på den mest effektive måde. Dette gør disse loftventilatorerne velegnede til miljøer, hvor der ikke ønskes trækgener, men dog stadig en optimal opblanding af luften, for at udnytte varmen der eller stiger til vejrs. 

Nedenfor er airflow-effektivitet vist for 3, 4 og 5 meter systemerne. Graferne viser luftmængden ved forskellige hastigheder (RPM). Northern Star Pro-produktlinjens airflow er beregnet af Teknologisk Institut via avancerede CFD-analyser. Tryk på graferne for at få dem forstørret. 

Installationsmanual

Download Installationsmanualen for Northern Star Pro HVLS ventilatorer her. Heri finder du en lang række information om loftventilator produktlinjen og grundig vejledning i opsætning af den. 

Tekniske Specifikationer

Vil du vide mere om vores Northern Star Pro HVLS loftventilator, kan du finde de Tekniske Specifikationer for alle vores produktlinjer her. 

Revit filer

Download Revit filer for Pro HVLS ventilatorer. Bemærk at Northern Star og Northern Air produktlinjerne har samme dimensioner:
README_Revit_Nordicco 
Revit-files-NorthernAirPro_LOD200_AllSizes,
Revit-files-NorthernAirPro-3m_LOD300,
Revit-files-NorthernAirPro-4m_LOD300,
Revit-files-NorthernAirPro-5m_LOD300

CAD filer

Her kan du tilgå CAD filer for Northern Star Pro HVLS systemer. Disse er baseret på vores Northern Air systemer, hvilket er grunden til at de findes i størrelserne 2 – 5 meter, men bemærk at Northern Star linjen kun findes i 3, 4 og 5 m i diameter. 

Vi har samlet 2D og 3D versioner af filtypen .dwg som kan findes i denne zip mappe (NorthernAir-CADfiles_200-500)

SVG filer

Vi har også SVG filer til rådighed for alle vores HVLS loftventilatorer.

Har du behov for specifikke filtyper i forbindelse med et projekt, så tag endelig kontakt til os, så hjælper vi med at finde det rette materiale til dig. 

Den grønneste energi -
er den du ikke bruger

Over halvdelen af alle danske kommuner samarbejder med os i Nordicco A/S om at sænke energiforbruget i deres større bygninger. Nu kan du læse om flere af kommunernes historier og se deres energidata i denne case-samling. 

Du kan bl.a. se hvordan en række kommuner har sparet mellem 20 og 30% på deres energiforbrug blot ved installation af HVLS ventilatorer. 

Ideen bag case-samlingen er at dele ud af de gode erfaringer og eksempler. Alle case-løsninger er baseret på de store HVLS loftventilatorer, der kan skabe markante varmebesparelser og en ‘her-og-nu’ effekt som i mange tilfælde er et stort ønske.

LÆS CASE-SAMLINGEN HER

Cases

eksempler på anvendelse

 

 

 

Andre produkter der kunne have din interesse

Small ceiling fan with remote control in meeting room

Northern Air® MINI

En lille elegant hvid loftventilator med fjernbetjening – ideel til at forbedre indeklimaet i mindre lokaler. 

HVLS fans for ceiling energy savings, Northern Air Pro

Northern Air® PRO

Northern Air Pro er en stor og traditionel HVLS ventilator på mellem 2 og 5 meter i diameter.

Nordicco HVLS fan for indoor swimming pools

Northern Air® A.E.

Northern Air® Aggressive Environment er en HVLS ventilator specielt udviklet til barske miljøer.

UVC-disinfection with Northern Light HVLS fan

Northern Light® Pro

Northern Light® Pro er det mest effektive system til desinficering og distribution af ren luft.

Kulturværftet Helsingør Kommune Ceiling fan - loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO
Danish flag

DANSK DESIGN

Vi udvikler og producerer alle vores Northern Star Pro® loftventilatorer i Danmark. De er designet og tilpasset Nordeuropæiske forbrugeres krav til design, kvalitet og energieffektivitet.

Vi bruger danske leverandører, hvor muligt, og gør alt det vi kan for at for at sikre materialer med den laveste mulige klimabelastning i produktionen af vores produkter.

Se hvordan flere kommuner har sparet 30% på varmeforbruget
Nordicco cases om Energibesparelser i Danske Kommuner