GØRLEV IDRÆTSEFTERsKOLE

ELIMINERER FAREN FOR LUFTBÅREN SMITTE
Gørlev Idrætsefterskole Northern Light HVLS-ventilatorer desinficerer luften i idrætshallen

OM GØRLEV IDRÆTSEFTERSKOLE

Gørlev Idrætsefterskole følger 160 teenager 10. klasse og dyrker alle mulige former for sport. Skolens store idrætshal bliver flittigt brugt, og det betyder store temperaturudsving og et indeklima, der generelt er udfordret. Vores Northern Light® HVLS-ventilator sikrer et godt indeklima og eliminerer faren fra luftbårne vira, herunder COVID-19. Bag installationen af ventilatoren står Kalundborgvirksomheden WERTHs EL aps

Gørlev Idrætsefterskole Northern Light HVLS-ventilatorer desinficerer luften i idrætshallen

Da Gørlev Idrætsefterskole har fokus på bevægelse og idræt, foregår en lang række af aktiviteterne i den store idrætshal. Hallen er mere end 20 meter bred, 40 meter lang, og med otte meter til loftet.

Vi har igennem lang tid kæmpet med at sikre et godt indeklima i vores idrætshal. Ofte rummer hallen rigtigt mange mennesker, og det gør det vanskeligt at styre temperaturen”, fortæller forstander på Gørlev Idrætsefterskole, Niels Skak Jensen

Senest er hallen blevet udvidet med en repos med et stort område til styrketræning. Området er velbesøgt og er et sted, hvor der bliver svedt så nu er det endnu mere vigtigt, at efterskolen kan styre indeklimaet.

nerer en 10. klasse med linjefag inden for en bred vifte af idrætsfag, friluftsliv eller musik. Da skolen har fokus på bevægelse og idræt, foregår en lang række af aktiviteterne i den store idrætshal, som er mere end 20 meter bred, 40 meter lang, og hvor der er otte meter til loftet.

SPARER PÅ DE TRADITIONELLE VARMEANLÆG OG MINDSKER VARMEFORBRUG

Efter at have undersøgt markedet for mulige ventilationsløsninger valgte Gørlev Idrætsefterskole at hænge to Nordicco HVLS-ventilatorer op i idrætshallen. WERTHs EL aps fra Kalundborg stod for installationen.

Når man huser 160 teenagere, så går tingene engang imellem vildt for sig, og derfor blev vi beroliget, da WERTHs EL viste os, at en NORDICCO HVLS-ventilator uden problemer kan holde til, at den bliver ramt af f.eks. en fodbold,” siger Niels Skak Jensen og roser HVLS-ventilatorernes brugervenlige kontrolenhed.

Jeg er overbevist om at vores pedel vil få et bedre overblik over temperaturen i hallen og derved få bedre muligheder for at styre og regulere varmen i den,” siger han.

“Vores idrætshal bliver opvarmet ved hjælp af træflis, og vi bruger årligt omring 70.000 kr. på varme, og jeg forventer, at vi med de nye loftventilatorer er i stand til at sænke vores varmeforbrug med op til 15 procent.”

Niels Skak Jensen,

Forstander, Gørlev Idrætsefterskole

Gørlev Idrætsefterskole Northern Light HVLS-ventilatorer desinficerer luften i idrætshallen

SMITTEFRI IDRÆTSHAL

Gørlev Idrætsefterskole har hængt vores Northern Light® HVLS-ventilatorer op. Herved får efterskolen ikke kun glæde af et bedre indeklima og et mindre energiforbrug, men også en ren luft, da de integrerede UVC-lamper i ventilatorernes vinger desinficerer luften for luftbårne vira, herunder coronavirus. ”Da vi første gang hørte om UVC-lamperne, så tænkte vi, at det var noget hokus pokus, der ikke havde nogen reel effekt. Men efter at have hørt, hvad forskellige eksperter siger, blev vi overbevist om, at UVC-lys er et effektivt våben mod luftbårne vira. Vi ved godt, at vi ikke fjerner alle vira med UVC-lamperne, f.eks. ikke dem, der overføres via berøring, men vi sikrer en smittefri luft. Det har stor betydning for både vores elever og vores medarbejdere, som nu kan føle sig trygge,” siger Niels Skak Jensen. Gørlev Idrætsefterskoles valg understøttes af beregninger foretaget af UVC-virksomheden Ultraaqua A/S i Aalborg. Disse beregninger viser, at vores Northern Light® system dræber 87,9 procent af coronavirus, hver gang luften passerer vingerne. Ifølge Ultraaquas rapport findes der ikke andre kendte systemer, der med så høj effektivitet ved en enkelt passage kan desinficere så store luftmængder og distribuere det ensartet i store rum. ”Ved at installere vores Northern Light® HLVS-ventilatorer gør Gørlev Idrætsefterskole en aktiv indsats for at eliminere luftbåren smitte i deres idrætshal, hvilket i disse corona-tider er meget relevant,” siger adm. direktør i Nordicco A/S, Dennis Thomsen.

LÆS MERE OM VORES INSTALLATIONER

VIL DU REDUCERE DIT ENERGIFORBRUG OG FORBEDRE DIT INDEKLIMA?

Se hvordan flere kommuner har sparet 30% på varmeforbruget
Nordicco cases om Energibesparelser i Danske Kommuner