Slotssøbadet

Udfordringer med indeklima blev løst af vores HVLS-ventilatorer
SlotSøbadet Nordicco HVLS ventilatorer

OM SLOTSSØBADET

Med 450.000 årlige gæster og en stab, der tæller 120 medarbejdere, er SlotssøBadet en af Danmarks største svømmehaller. Ud over selve svømmehallen byder SlotssøBadet også på en Wellness-afdeling og et fitnesscenter.

Slotssøbadets store glaspartier er direkte årsag til store udsving i temperatur og dermed udfordringer med indeklima.

Decentral ventilation

VÆRD AT VIDE OM SLOTSSØBADETS HVLS-LOFTVENTILATORER

 
  • Har installeret Northern Air® HVLS-ventilatorer
  • Er ophængt i december 2018
  • Er 3 meter i diameter
  • Er lydløs og skaber ikke træk
  • Temperaturen opleves 5°C lavere på varme dage
  • Temperaturudsving udlignes i vintermånederne
  • Udfordringer med indeklima er løst

SLOTSSØBADETS STORE GLASPARTIER ER SKYLD I UDFORDRINGER MED INDEKLIMA

HVLS-VENTILATORER LØSER UDFORDRINGER MED INDEKLIMA

Thomas Deleuran Jørgensen, Driftschef ved Slotssøbadet, fortæller: “Når solen i sommerperioden står direkte på glasset fra klokken 7:00 om morgenen til klokken 20:00 om aftenen, er det ingen hemmelighed, at der bliver utrolig varmt i receptionen. Her er temperaturen typisk mellem 27 og 30 grader.

“Vi vælger at få installeret en loftventilator fra Nordicco i receptionen, fordi vores medarbejdere i receptionsområde er udfordret af de årstidsbestemte udsving i temperaturen, der påvirker indeklimaet, når svømmehallen er bygget med så store glaspartier, som den er”

Thomas Deleuran Jørgensen,​

Driftschef, SlotssøBadet

SlotSøbadet Nordicco HVLS ventilatorer

SMÅ AIRCONDITIONANLÆG LØSER IKKE UDFORDRINGER MED INKLIMA

Igennem tiden er små aircondition-anlæg blevet afprøvet uden held. Én af SlotssøBadets store udfordringer er nemlig, at receptionsområdet både er meget stort og meget åbent. Ydermere er en række sidelokaler tilknyttet receptionsområdet. Her er der ingen muligheder for at lukke af, hvorfor sidelokalerne skal køles ned på lige fod med receptionen, uden at medarbejdere og gæster oplever træk fra de kulde- og varme-broer, de små airconditionanlæg skaber.

NORTHERN AIR® LOFTVENTILATOR FLYTTER STORE MÆNGDER TUNG OG STILLESTÅENDE LUFT UDEN AT SKABE TRÆK

“For at komme varmen til livs valgte vi at indhente et tilbud på et ventilations- og nedkølingsanlæg, der kunne nedkøle samtlige kubikmeter luft. En løsning, som var rasende dyr! Prisen på en kvart million kroner for den billigste betød, at vi var nødt til at tænke i andre løsninger. Og da vi får øjnene op for, hvordan en stor NORDICCO® HVLS-ventilator kan flytte store mængder tung og stillestående luft uden at skabe træk, var vi klar på at afprøve den! Men før vi selv fik installeret en loftventilator, var vi på besøg hos Campus Vejle for ved selvsyn at se og høre, hvordan ventilatorerne har forbedret deres indeklima.” – Thomas Deleuran Jørgensen, Driftschef hos SlotssøBadet.

LØSTE UDFORDRINGER MED INDEKLIMA AFFØDER GODT ARBEJDSMILJØ!

“Før vi fik loftventilatoren hængt op, tænkte jeg, at den lige skulle prøves af på egen krop. For vil den virkelig kunne skabe et bedre indeklima og arbejdsmiljø for vores medarbejdere i receptionen?” Spurgte Thomas.

“Selvom vi har gulvvarme i hele området, kan der godt blive køligt i receptionen om vinteren. Selv har jeg faktisk oplevet nogle temmelig store udsving i temperaturen hen over dagen – temperaturudsving, som jeg synes, er blevet udlignet, efter vi har taget loftventilatoren i brug.”

“At vi selv kan styre loftventilatorens intensitet og hastighed, har været et væsentligt parameter for os i forhold til luftcirkulationen. Og selvom vi endnu ikke har afprøvet dens egenskaber i højsommeren, kan vi allerede nu mærke en væsentlig forbedring af indeklimaet. Luften bliver ikke længere tung herinde – og jeg får udelukkende positiv respons på den fra vores receptionister.”

“Vi vælger at få installeret en loftventilator fra Nordicco i receptionen, fordi vores medarbejdere i receptionsområde er udfordret af de årstidsbestemte udsving i temperaturen, der påvirker indeklimaet, når svømmehallen er bygget med så store glaspartier, som den er”

Thomas Deleuran Jørgensen,

Driftschef, SlotssøBadet

LÆS MERE OM VORES INSTALLATIONER

VIL DU REDUCERE DIT ENERGIFORBRUG OG FORBEDRE DIT INDEKLIMA?

Se hvordan flere kommuner har sparet 30% på varmeforbruget
Nordicco cases om Energibesparelser i Danske Kommuner