Slotssøbadet

hade utmaningar med inhomhusklimatet
SlotSøbadet Nordicco HVLS ventilatorer

OM SLOTSØBADET

Med 450,000 årliga besökare och en personalstyrka med 120 anställda är Slotsøbadet en av Danmarks största sim- och badfaciliteter. Utöver själva poolerna erbjuds även gästerna att använda wellnessavdelningen samt ett fitnesscenter. 

Slotssøbadets stora glaspartier är den direkta orsaken till stora temperaturfluktuationer och därmed utmaningar med inomhusklimatet.

Northern Air HVLS Fan

VÄRT ATT VETA OM SLOTSSØBADETS TAKFLÄKT

  • Installerad Northern Air® i December 2018 
  • Har 3 meter i diameter 
  • Tystgående och skapar inget drag 
  • Har 5 års garanti 
  • Temperaturen upplevs som 5 grader lägre heta dagar 
  • Temperaturfluktuationer jämnas ut under vintermånaderna 

VÅRA HVLS-FLÄKT HAR LÖST
UTMANINGAR MED INOMHUSKLIMAT

HVLS-FLÄKT VALD FÖR ATT LÖSE UTMANINGAR MED INOMHUSKLIMATET

Vi väljer att ha en takfläkt från Nordicco installerad I receptionen för att våra anställda I receptionen känner av de säsongsbetonade temperaturfluktationerna som påverkar inomhusklimatet när simbassängerna är byggda med så stora glassektioner som de är”, menar Thomas Deleuran Jørgensen, Operations Manager SlotssøBadet 

Han forsätter: “När solen under sommaren skiner direkt på glaset från 07.00 på morgonen till 20.00 på kvällen, så är det ingen hemlighet att det blir väldigt varmt I receptionen. Här är temperaturen typiskt mellan 27-30 grader.” 

Vi väljer att ha en takfläkt från Nordicco installerad I receptionen för att våra anställda i receptionen känner av de säsongsbetonade temperaturfluktationerna som påverkar inomhusklimatet när simbassängerna är byggda med så stora glassektioner som de är

Thomas Deleuran Jørgensen,​

Operations Manager, SlotssøBadet

SMÅ AIR CONDITIONSYSTEM KLARAR INTE AV ATT GÖRA SAMMA SAK

Över tid har SlotssøBadet testat lite olika air conditionlösning utan framgång. En av SlotssøBadets största utmaningar är att receptionsdelen både är väldigt stor och även väldigt öppen. Vidareär flera tillhörande rum kopplat till receptionsdelen. Det finns ingen möjlighet att stänga till dessa rum, därför måste de kylas ned gemensamt ihop med receptionsdelen, utan att anställda och gäster upplever drag från köldbryggan som skapas av de små air conditionlösningarna. 

TAKFLÄKTAR FÖRFLYTTAR STORA VOLYMER TUNG OCH STILLASTÅENDE LUFT UTAN ATT SKAPA DRAG

När vi kollade hur vi ska lösa denna utmaning tog vi in offerter olika ventilationslösning och kylsystem som kan kyla ner alla kubikmeter av luft som behövs. Extremt dyra lösningar! Priset landade som billigast en kvarts miljon kronor vi blev tvungna att kolla andra lösningar. När vi började öppna ögonen för hur stora takfläktar från Nordicco kan förflytta stora volymer tung och stillastående luft utan att skapa ett drag, var vi redo att testa det! Före vi fick en takfläkt installerad hos oss besökte vi dock Campus Vejle (en av Nordicco’s kunder) för att se själva hur lösningen förbättrat deras inomhusklimat.”

Även om vi har golvvärme I hela receptionsdelen kan det trots det bli kyligt där under vintern. Personligen har jag själv upplevt ganska stora temperaturfluktuationer under dagarnatemperaturfluktuationer som jag upplever nu ha försvunnit efter vi fick igång fläktarna. Jag får även betydligt färre emails från anställda som tycker det är kallt I receptionen överlag är vi väldigt nöjda med våra takfläktar,” 

Thomas Deleuran Jørgensen,

Operations Manager, SlotssøBadet

FÖRBÄTTRING AV INOMHUSKLIMAT SKAPAR EN GOD ARBETSMILJÖ!

Innan vi hänger på takfläkten, tror jag att jag borde prova den på min egen kropp. För kommer det verkligen att kunna skapa ett bättre inomhusklimat och arbetsmiljö för våra anställda i receptionen? Frågar Thomas.

Även om vi har golvvärme i hela receptionsdelen kan det trots det bli kyligt där under vintern. Personligen har jag själv upplevt ganska stora temperaturfluktuationer under dagarnatemperaturfluktuationer som jag upplever nu ha försvunnit efter vi fick igång fläktarna. Jag får även betydligt färre emails från anställda som tycker det är kallt I receptionen överlag är vi väldigt nöjda med våra takfläktar

Faktumet att de kan kontrollera intensiteten och hastigheten takfläktarna själva från receptionen, har varit en viktig parameter för oss i relation till luftcirkulationen. Även om vi inte har testat systemet fullt ut under högsommaren än kan vi redan känna en tydlig förbättring i inomhusklimatet. Luften är inte längre lika tung här inneoch jag får endast positiv respons från våra receptionister hittils. Sammantaget har dessa taktfläktar löst utmaningar med inomhusklimatet.

LÄR MER OM VÅRA INSTALLATIONER

VILL DU MINSKA DIN ENERGIFÖRBRUKNING OCH FÖRBÄTTRA DITT INOMHUSKLIMAT?