CAMPUS VEJLE​

förbättrar inomhusklimatet och inlärningsmiljö med våra HVLS-fläktar
Campus Vejle

OM CAMPUS VEJLE

Campus Vejle  är en av sin regions största utbildningsinstitut. I deras vardag har de 2,500 studenter eftergymnasial nivå, ett stort antal kursdeltagare samt 360 anställda.

Nordicco HVLS Fans Gamerroom Campus Vejle Offices & Smaller Spaces

VÄRT ATT VETA OM VÅRA 37 FLÄKTAR PÅ CAMPUS VEJLE

  • Installerade under hösten 2018 och våren 2019  
  • Är mellan 2 och 4.5 meter i diameter 
  • Ljudlösa samt skapar inget luftdrag  
  • Är extremt energisnåla och därmed klimatvänliga  
  • Använd i idrottsfacilitet, gamingrum, café, foajé/entré samt klassrum
  • Temperaturförändringar blir utjämnade under vintermånaderna 
  • Har 5 års garanti  
  • Temperaturen upplevs som 5°C lägre under varma dagar 
  • Förbättrar inomhusklimat och inlärningsmiljö

CAMPUS VEJLE FÖRBÄTTRAR INOMHUSKLIMATET OCH INLÄRNINGSMILJÖ TACK VARE TAKFLÄKTAR

Campus Vejle är det vår intention att skapa en bra inomhus och inlärningsmiljö som möjligt för våra studenter och anställda. Det är just därför vi redan har 37 stora NORDICCO® takfläktar installerade strategiska platser”, säger Morten Weiss-Pedersen, Rektor Campus Vejle. 

Som många andra utbildningsinstitut, består Campus Vejle av både nya samt äldre byggnader: “Vi har en byggnad från 2007 som inte har inbyggd air condition till skillnad från våra andra avdelningar. För att undvika att installera en väldigt dyr lösning som samtidigt skadar miljön har vi kommit överens om ett samarbete med Nordicco”, säger Ole Kempf, Chef för Byggnad och Underhåll Campus Vejle.

Utöver att förbättre vårt inomhusklimat är en av de största anledningarna varför vi väljer takfläktar före en aircondition att vi har ett miljövänligt och hållbarhetsperspektiv I åtanke. Vi ser redan nu att takfläktarnas elkonsumption är otroligt blygsam I relation till värdet de skapar.”

Morten Weiss-Pedersen,

Rektor på Campus Vejle

NORTHERN AIR TAKFLÄKTAR FÖRSÄKRAR EN BRA VÄRMEDISTRIBUTION

Morten Weiss-Pedersen pratar om en av deras utmaningar gällande värme från tidigare: “I vår foajé, till exempel, är det väldigt högt I tak. 10 till 12 meter för att vara precis. Före vi installerade takfläktarna märkte vi ingen effekt när vi satte värmen in foajén eftersom värmen stiger till taket.  After vi installerade NORDDICO® fläktarna märker vi verkligen skillnaden. Fläktarna distribuerar värmen nedåt lokalen vilket vi känner av på ett väldigt behagligt vis.  Ole Kempf, Chef för Byggnad och Underhåll, lägger till: “Vi märker även redan att våra studenter är mycket mer positivt inställda till att använda foajen för grupparbeten och för att socialisera där allmänt, tack vare den goda värmedistributionen. Vi har flera klassrum med direkt in och utgång till foajén och studenterna har tidigare inte använt den mysiga loungedelen som vi skapat, grund av drag och kyla. De gör det dock nuoch de är nöjda!” Precis som I foajén så har vi haft samma utmaning I våra sportanläggningar, där vi efter installationen av takfläktarna nu upplever att värmen är distribuerad mycket bättre I anläggningen, vilket betyder att inomhusklimatet har blivit mycket bättre.”

TAKFLÄKTARNA STÄNGS AUTOMATISKT AV NÄR NI SLÄCKER LAMPORNA

Campus Vejle är Northern Air takfläktarna installerade de stängs av automatiskt när man släcker lokalen och de följer därmed skolans CTS system och klimatprogram. Fläktarna stängs alltså av fort det inte är några studenter I ett rum. En installation som ger en tydlig bild av skolans medvetenhet när det kommer till att minska sin energikonsumption. 

Jag är från Jutland, så jag är alltid skeptisk till motsatsen är bevisad, säger Ole Kempf medan han ler. Så, när jag först introducerades till idén om att använda takfläktar för att skapa rörelse I luften var jag naturligt motvillig – även gällande om de verkligen kan skapa en känsla av nedkylning om vi får en sommar som är lika varm som den vi hade 2018. Men med resultaten vi uppnåt hittils samt optimismen som fläktarna möts av från våra studenter och anställda, så är jag säker på att det förmodligen kommer gå bra”, avslutar Ole Kempf.

LÄR MER OM VÅRA INSTALLATIONER

VILL DU MINSKA DIN ENERGIFÖRBRUKNING OCH FÖRBÄTTRA DITT INOMHUSKLIMAT?