LINTEX A/S​

Varmeflytning ventilator giver bedre energiudnyttelse i lagerhal
Varmeflytning ventilator

OM LINTEX A/S

LINTEX blev grundlagt i 1983 af Carl af Ekenstam i Sverige. Lintex samarbejder med ledende arkitekter og interiør designere. De er én af de største producenter i Nordeuropa inden for glaspaneler, whiteboards, vægpaneler og skærmvægge. 

LINTEX opererer internationalt og har sine primære markeder i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Tyskland og England.

Ventilator til varmeflytning

VÆRD AT VIDE OM VARMEFLYTNING VENTILATORER

  • 2 Northern Air® HVLS ventilatorer hver med en diameter på 3 meter  
  • Den første blev installeret i Marts, den næste i Maj 2019
  • Anvendt i en produktionsbygning med 5 meter til loftet
  • Ventilatorerne er lydløse og anvendes til varmeflytning  
  • Supplement til eksisterende varmesystem for at effektivisere det 
  • Løsningen blev anbefalet af installationsfirmaet Trap+

Ventilator til at flytte varme skaber
bedre indeklima i produktion

ÉN VENTILATOR BLEV HURTIGT TIL TO

Installationsfirmaet Trap+ forklarede LINTEX, at en stor varmeflytning ventilator kunne løse deres ventilations-problemer. En ventilator til varmeflytning fordeler langsomt luften og varmen i deres haller. Herved udligner ventilatoren temperaturforskellen mellem gulv og loft og skaber et bedre indeklima. En løsning, som Partner/Produktchef hos LINTEX A/S, Henrik Lillelund, syntes lød for god til at være sand. 

I marts installerede LINTEX en Northern Air® ventilator i den ene sektion af deres lagerhal for at teste løsningen med varmeflytning. Allerede fra første omdrejning kunne de mærke en forskel i indeklimaet, og der var begejstring at spore hos Henrik – den var han ikke alene om Northern Air® fik også rigtig god feedback fra medarbejderne grundet bedre indeklima.

I maj besluttede LINTEX derfor at installere en ventilator i den anden sektion af lagerhallen. De to store varmeflytning-ventilatorer er nu med til at sikre både en bedre udnyttelse af varmen samt et bedre indeklima for medarbejderne. 

“Jeg havde ikke regnet med, at den (loftventilatoren) kunne gøre det, som den gør. Den kører ved en ganske lav hastighed, men alligevel så flytter den rigtig meget luft rundt. “

Henrik Lillelund,

Partner/Produktchef, Lintex A/S

LINTEX A/S har installeret ventilator til varmeflytning

BEDRE INDEKLIMA GENNEM VARMEFLYTNING
– FRA KULDE TIL KOMFORT

”Er det sådan, at vi kan få en flyverdragt? Det er mega koldt!” blev der sagt med et smil på læben af Jette, der tidligere syntes, at vinterperioden var hård, fordi det var så koldt i deres lagerhal. Men med de nye ventilatorer har Jette ikke længere en længsel efter at komme ned i en flyverdragt. 

Generelt har loftventilatorerne skabt en positiv stemning blandt medarbejderne, der tydeligt kan mærke, at varmeflytning gør en forskel for indeklimaet. Ud over en øget medarbejdertilfredshed om vinteren, bidrager de nye ventilatorer til en energirigtig optimering af varmeforbruget – eller på almindeligt dansk: en bedre udnyttelse af varmen. 

Varmeflytningsventilatorerne optimerer varmeforbruget som giver anledning til både lavere energiomkostninger og et lavere CO2 aftryk. 

LÆS MERE OM VORES INSTALLATIONER

VIL DU REDUCERE DIT ENERGIFORBRUG OG FORBEDRE DIT INDEKLIMA?

Se hvordan flere kommuner har sparet 30% på varmeforbruget
Nordicco cases om Energibesparelser i Danske Kommuner