ProduktÖversikt

Takfläktar & IoT Lösningar

Northern sky®

Ta kontroll över ditt inomhusklimat. Northern Sky® är en onlinehanteringsplattform som ger en fullständig översikt över takfläktdrift och dina byggnaders inomhusklimatdata. Plattformen är baserad på IoT och kan nås från mobil, surfplatta och desktop. Oavsett var du är, ger Northern Sky® dig full kontroll – till hands. Alla Nordicco-produkter (utom MINI) levereras med Northern Sky som standard.

Northern Sky®

Med Northern Sky® Basic-modulen kan du styra, övervaka och schemalägga driften av dina fläktar online.

Northern Sky® INOMHUS­KLIMATPAKET

Northern Sky® Inneklimatpaket består av en avancerad sensoruppsättning som samlar in data om ditt inomhusklimat.

Northern Sky illustreret som IoT baseret platform

Northern Sky® UPPDATERINGAR

Northern Sky-plattformen både underhålls och utvecklas. Du kommer därför att ha möjlighet till gratis uppdateringar och ytterligare köp i framtiden.

Northern AIR®

Northern Air® produktsortimentet består av allt från klassiska mindre takfläktar till världens största HVLS-takfläktar. Allt designat för att flytta enorma volymer luft på det mest energieffektiva sättet. Produkterna används därför ofta för energibesparingar och inomhusklimatförbättringar.

Northern Air® MINI

En liten, elegant vit takfläkt med fjärrkontroll – perfekt för att förbättra inomhusklimatet i mindre utrymmen.

Northern Air® COMFORT

En mindre HVLS fläkt på 2-3 meter i diameter. Lämplig för medelstora anläggningar på upp till 200 kvadratmeter.

Northern Air® PRO

Pro-serien består av takfläktar på 2-5 meter som flyttar stora mängder luft. Används ofta för energibesparingar.

Northern Air® EXTREME

Med sina 6-7 m diameter är Extreme en av världens största takfläktar. För byggnader av mycket speciell kaliber!

Northern Air® A.E.

Northern Air® Aggressive Environment är en HVLS-fläkt speciellt utvecklad för tuffa miljöer.

Northern STAR®

Northern Star® är världens första serie HVLS-fläktar optimerade för energisparande syften. Med en design optimerad för temperaturutjämning är denna produktserie det självklara valet för att säkerställa ett optimalt värmeutnyttjande året runt.

Northern Star loftventilator til destratifikation

Northern STAR® Pro

Northern Star® Pro takfläktar finns i storlekarna 3, 4 och 5 meter i diameter och är perfekt för rum med högt i tak.

Accessories

Northern STAR® tillbehör

Till alla  Northern Star® produkter kan tillbehör som speciella monteringsfästen, stabiliseringstrådar, reservdelar mm köpas, Kontakta oss om du söker en specialdel.

Northern Light®

Det patenterade produktsortimentet Northern Light® kan desinficera luften från virus, bakterier och svampsporer. Dessutom har denna serie av takfläktar också desto vanligare fördelar som bättre luftflöde och energibesparingar. Detta gör Northern Light®-serien till en helt unik 2-i-1 inomhusklimatprodukt.

Northern Light® Pro

Northern Light® Pro takfläktar desinficerar luften från luftburna bakterier och virus.

Takfläkt desinfektion med UVC ljus

Northern Light® Max

Northern Light® Max är vårt mest kraftfulla desinfektionssystem för att rengöra luften.

Accessories

Northern Light® tillbehör

Til alla Northern Light® produkter kan tillbehör som speciella monteringsfästen, stabiliseringsvajrar, reservdelar mm köpas, kontakta oss om du letar efter en specialdel.

FÖRDEL

VAD GÖR EN TAKFläkt?

Takfläktar är ett extremt energieffektivt komplement för ventilation i stora rum och har en lång rad fördelar.
Med Nordicco takfläktar kan du både uppnå bättre luftcirkulation, bättre inomhusklimat, effektivt värmeutnyttjande, desinficerad luft och möjlighet att optimera din VVS-drift och uppnå energibesparingar.
Läs mycket mer om fördelarna med våra takfläktar nedan.

FÖR BÄTTRE INOMHUSKLIMAT

Bättre luftfördelning ger ett bättre inomhusklimat.
Takfläktar i kombination med styrplattformen Northern Sky gör det möjligt att lösa flera inomhusklimatproblem. Allt från stillastående CO2-tung luft till oanvänd värme till fuktproblem eller luktstörningar.

OPTIMERAD VENTILATIONSDRIFT

När du installerar takfläktar i dina lokaler gör du det betydligt enklare att optimera din ventilationsdrift

Med det energieffektiva luftflödet som takfläktarna är designade för att leverera kan du i de flesta fall ’höja din fläkt – och sänka ditt ventilationssystem’.

Genom att välja Nordicco takfläktar skapar du resultat från dag 1. Våra produkter är designade för att vara ’Plug & Play’ så att du snabbt får resultat på inomhusklimatet

DEN GRÖNASTE ENERGIN

ÄR DEN DU INTE ANVÄNDER

Varm luft stiger upp i luften och samlas under taket. Precis som du känner det från en bastu eller en luftballong. Därför är det ofta en temperaturskillnad på flera grader mellan golv och tak i stora rum. Ju högre tak, desto mer värme går ofta till spillo.

En HVLS-fläkt skapar en tyst och jämn luftcirkulation som effektivt temperaturutjämnar mellan golv och tak. Detta görs genom att fläkten blandar luftlagren och fördelar den befintliga värmen från takzonen ner mot uppehållszonen, så att temperaturutjämningen sker.

På så sätt utnyttjas värmen mycket bättre och belastningen på ventilationssystemet minskar. Besparingar på upp till 25% kan uppnås eftersom den befintliga värmen i rummet används mer effektivt och förbrukningen därmed kan minskas.

UPPNÅ stora VÄRME­BESPARNINGAR

Energiförbrukningen i byggnader utgör nästan 40 % av den totala energiförbrukningen i Danmark. Energin används i första hand till uppvärmning, ventilation och belysning (källa: Danska Energistyrelsen). Energioptimering av byggnader är av stor vikt när det gäller att spara energi, värme och minska CO2 utsläppen.

Figuren visar ett exempel på temperaturutjämning i en stor hall. Sensorer placerade i olika luftlager har mätt temperaturen före och efter att en HVLS-takfläkt slås på. Som grafen visar är temperaturen utjämnad över de fyra mätpunkterna och en temperatur på ca. 19 °C i hela hallen. Det intressanta här är att temperaturen på golvnivå höjs med 2 °C utan att någon extra värme tillförs.

På så sätt används energin mer effektivt och gör det möjligt att reglera t.ex. framledningstemperatur eller antalet drifttimmar för ventilationssystemet i hallen. Resultatet är att stora besparingar uppnås på el och värme samt minskade CO2-utsläpp.

LUFTFLÖDE

2 ROTATIONSRIKTNINGAR

FRAMÅT
– KOMFORT OCH KYLNING

Under de varma månaderna kan temperaturupplevelsen reduceras avsevärt när HVLS-takfläkten går i ”framåtläge”. Detta skapar en svalkande bris, även känd som ”chillfaktorn”. Takfläkten tar också bort fickor med stillastående och tung luft och skapar ett generellt bättre inomhusklimat och ökad komfort för de som vistas i rummet.

Om mekanisk ventilation eller luftkonditionering redan är installerad innebär montering av fläktar att trycket på andra ventilationssystem minskar, vilket sänker byggnadens totala energiförbrukning.

BAKÅT
– VÄRME- OCH ENERGIBESPARING

Under kallare månader flyttar HVLS-takfläkten långsamt den varma luften som samlas under taket ner i uppehållszonen via ”bakåtläget” via ”omvänt läge”. Det ger inte bara ökad komfort, utan säkerställer också energieffektiv uppvärmning via temperaturutjämning.

På så sätt kan fläkten användas som ett verktyg för att optimera värmeförbrukningen och därmed sänka den totala energiförbrukningen och CO2-utsläppen.

DESINFEKTION

OCH DISTRIBUTION AV REN LUFT

Desinfektion af luft i indeklima

UV-C MOT LUFTBURNA VIRUS/BAKTERIER

I mer än 70 år har UVC-ljus använts för att effektivt desinficera luft. Ljuset inaktiverar patogenernas förmåga att replikera och därmed deras förmåga att infektera.

Ren luft - eliminering af luftbårne vira

DESINFEKTION

Northern Light-system eliminerar effektivt luftburna patogener som virus, bakterier och svampsporer. Ett system kan generera upp till 18.500 m3 desinficerad luft per timme.

FULL FLEXIBILITET

Alla fläktar i den desinficerande Northern Light®-serien är flexibla. Desinficeringssystemet kan slås på och av efter behov. På så sätt ger dessa system extra säkerhet och kan bidra till att säkerställa ett bra inomhusklimat vid eventuella epidemier i framtiden.

VILL DU VETA MER OM VÅRA PRODUKTER
SÅ RINGER VI GÄRNA UPP DIG!

CASES

EXEMPEL PÅ ANVÄNDNING

 

 

 

Applicering av fläktar

Universitet, gym, sportanläggningar, tillverknings- och lageranläggningar

Vad de alla har gemensamt är en typisk kombination av dålig luftkvalité och hög energiförbrukning.

NORDICCO® fläktar är en av de mest effektiva och klimatvänliga lösningen att säkerställa effektiv luftrörelse och lägre energiförbrukning.

Läs mer om Northern Light® och Northern Air®

UTBILDNINGSINSTITUTIONER

Utmaningarna inom luftkvaliteten i samband med kylning och uppvärmning av utbildningsinstitutioner är olika. Ofta varierar de också olika beroende på årstid. Våra tysta NORCIDDO® HVLS-fläktar skapar en mild bris och luftflöde, vilket effektivt eliminerar den dåsiga och tunga känslan som vanligtvis orsakas av dålig luftkvalitet.

Campus Vejle
DHL Kastrup Lufthavn

PRODUKTION OCH LAGERLOKALER

NORDICCO® HVLS-fläkten är ditt klimatvänliga alternativ. Den svala kylning av flera grader C° förbättrar den mänskliga komforten och produktiviteten en varm sommardag. Under de kallare månaderna när den varmaluften stiger fördelar NORDICCO® HVLS-fläkten försiktigt den heta luften som annars sitter fast strax under taket ner till den mänskliga komfortzonen där den behövs. Resultatet blir lägre energiförbrukning, lägre koldioxidutsläpp, ökad mänsklig komfortnivå samt minskar sannolikheten för frånvaro på grund av virussjukdomar.

SPORTANLÄGGNINGAR OCH ARENOR

NORDICCO® HVLS-fläktar är en ideal lösning för sportanläggningar och arenor. I den genomsnittliga anläggningen är det väldigt högt i tak och hög energiförbrukning under de kallare månaderna. NORDICCO® HVLS-fläktarna jämnar snabbt ut temperaturen och luftfuktigheten även i väldigt stora rum, en process som kallas destratifiering. Resultatet blir mindre efterfrågan på termostater som normalt sätt placeras i den mänskliga komfortzonen, avsevärt sänker din energiförbrukning och minskar dina koldioxidutsläpp.

Loft vifter installeret i Hedensted Centrets store hal
Nordicco HVLS Ventilatorer Gamerroom Campus Vejle Kontormiljø

KONTORSMILJÖER

Glada medarbetare är bra för verksamheten! Att arbeta i en kontorsmiljö med otillräcklig ventilation leder ofta till trötthet och dåsighet bland de anställda. NORDICCO® HVLS-fläktarna optimerar tyst din luftcirkulation över kontoret och tar bort fickor med tung luft utan att orsaka drag. Detta säkerställer bland annat arbetstillfredsställelse och högre produktivitet.