HEDENSTED CENTRET

Stor vifte til loftet giver mindre CO2-udledning i idrætshal
Stor loft vifte

OM HEDENSTED CENTRET

Hedensted Centret er et af Danmarks førende idrætscentre. Centret inkluderer 3 idrætshaller, en svømmehal, en café og et sundhedshus med fitnesscenter, personlig træning, fysioterapi og massage. Hedensted Centret arbejder desuden med bæredygtighed og støtter op om FN’s Verdensmål. De er bl.a. certificeret Green Sport Facility og har stort fokus på energibesparelser.

Nordicco Northern Air HVLS Fläkt

VÆRD AT VIDE OM STORE LOFT VIFTER

  • Har installeret 2 Northern Air® HVLS-ventilatorer
  • Er begge 4,5 meter i diameter
  • Ophængt i foråret 2020
  • Benyttes i stor idrætshal på 1100 m2 og 10 meter til loftet
  • Er lydløse
  • Skubber varmen ned og sænker varmeforbruget
  • Reducerer hallens CO2-udledning

STORE VIFTER TIL LOFTET SKABER
ENERGIBESPARELSER I SPORTSHAL

Hedensted Centret fokuserer på at køre den daglige drift så forsvarligt og fornuftigt som muligt. Med en stor Northern Air® vifte til loftet kan de optimere deres varmeforbrug, ved at udnytte den varme som deres eksisterende ventilationsanlæg pumper ind i rummet og hænger oppe under loftet. 

”I Hedensted Centret er vi, som i resten af Hedensted kommune, meget fokuseret på at reducere vores CO2 aftryk og støtte omstillingen til en bæredygtig økonomi. Vi arbejder bl.a. med FN’s verdensmål, og en af måderne, vi kan gøre en forskel på, er ved at fokusere på bæredygtig energi.”

Peter Nielsen,

Centerchef, Hedensted Centret

Spar CO2 med store loftvifter

LOFT VIFTE VENTILATION REDUCERER CO2-UDLEDNING

Hedensted Centret rider med på klimabølgen og investerede derfor i to Northern Air® loft vifter. De store loft vifter til ventilation sikrer temperaturudligning på tværs af centrets opvisningshal, så varmen udnyttes bedre om vinteren. Hallerne opvarmes med naturgas, og den årlige CO2-besparelse, som er udregnet i samarbejde med EWII Energikonsulenter, vil være på 11,6 tons. For at optage samme mængde af CO2 på et år, skal der – ifølge forskning fra Københavns Universitet – bruges en skov af op mod 6.000 træer.

Det efterlader Centerchef Peter Nielsen som en begejstret mand grundet hallens store fokus på energinedsættelse og bæredygtighed:

“Det var ret let for os at beslutte, at installere de to store loft vifter. De skal nemlig både være med til at forbedre brugernes oplevelse af indeklimaet og helt konkret, så reducerer de samtidig vores årlige CO2-udslip med op mod 12 tons. Dertil kommer en rigtig attraktiv økonomi i projektet, så det hænger sammen hele vejen rundt. Man kan jo sige, at det i den forstand er en udvidet win-win løsning, der gavner både Hedensted Centret, kommunen som helhed – og ikke mindst klimaet.”

NORDICCO SIGER…

”I Danmark findes der 1.320 idrætshaller på 800 m2 og derover. Vores loft vifter er udviklet til netop at optimere energiforbruget i sådanne haller, så CO2-udledningen bliver mindre. Forestiller man sig f.eks., at vi installerede to store Northern Air® loft vifter i alle disse store idrætshaller, så ville vi reducere den årlige CO2-udledning med mere end 7.000 tons. 

Det tal kan være svært at forholde sig til, men det kan sammenlignes med, at der skal en skov på over 3 millioner træer til at optage den samme mængde af 7.000 tons CO2 på et år. Så der er tale om massive potentielle besparelser til gavn for både klimaet og økonomien i den enkelte idrætshal.” 

LÆS MERE OM VORES INSTALLATIONER

VIL DU REDUCERE DIT ENERGIFORBRUG OG FORBEDRE DIT INDEKLIMA?

Se hvordan flere kommuner har sparet 30% på varmeforbruget
Nordicco cases idrætshaller