CROSSFIT AARHUS

löser ventilationsutmaningar med vår HVLS-fläkt
CrossFit Aros ventilationsudfordringer

OM CROSSFIT AROS

CrossFit AROS är en klassisk CrossFit Box med utrymme för alla typer av medlemmar – där medlemmarna också blir en del av en större community. CrossFit Aros startade I December 2018 I Aarhus, Danmark. Sen dess har medlemsantalet ökat snabbt och just nu är de uppe I 250 personer. 

Grindsted Hallen Aalborg Kommune HVLS Ceiling fan - loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO

VÄRT ATT VETA OM CROSSFIT AROS’ NORDICCO®-FLÄKTAR

  • Installerad i Juni 2019 
  • Använd i en stor CrossFit-arena á 1200 m2 med 6m i takhöjd 
  • Tystgående och skapar inget drag 
  • Vald som alternativ till traditionellt ventilationssystem 
  • Ger en känsla av att det är 5°C lägre temperatur varma dagar
  • Löste ventilationsutmaningar med HVLS-fläktar

CROSSFIT AROS LÖSTE VENTILATIONSUTMANINGAR MED HVLS-FLÄKTAR

ÖPPNINGEN AV VERKSAMHETER KOM MED OVÄNTADE ventilationsUTMANINGAR

Kort efter öppningen I Aarhus I slutet av 2018 snubblade CrossFit Aros in i en rätt ordentlig utmaning. Regeringens ventilationskrav var striktare än de tidigare förväntat sig.  

Ägaren av CrossFit Aros, Claus Aagren, förklarar: “Vi har en enorm facilitet – ett tidigare varuhus – á 1200 kvadratmeter med 6 meter i takhöjd. Luften har därför en tendens att bli stillastående här inne. Vi visste att ventilationen skulle bli en utmaning men regeringens krav var mycket striktare än vi hade förutsett. Så helt plötsligt stod vi inför två möjliga val. Antingen installera ett klassist ventilationssystem som kostar någonstans mellan 500.000 till 1 miljon DKK – eller hitta ett alternativ, snabbt! 

“Vi har en enorm facilitetett tidigare varuhus – á 1200 kvadratmeter med 6 meter I takhöjd. Luften har därför en tendens att bli stillastående här inne. Vi visste att ventilationen skulle bli en utmaning men regeringens krav var mycket striktare än vi hade förutsett. helt plötsligt stod vi inför två möjliga val. Antingen installera ett klassist ventilationssystem som kostar någonstans mellan 500.000 till 1 miljon DKK – eller hitta ett alternativ, snabbt!”

Claus Aagren,

Center Manager

Kontrollboxen är otroligt lättanvänd. Det fungerar felfritt I vår dag-för-dag operations. Det är enkelt att använda. 

Claus Aagren,

Center Manager

FRÅN 1 MILJON TILL UNDER 100.000 DKK

Lösningen innebar att CrossFit AROS kunde undvika att spendera hundratusentals DKK ett stort, traditionellt ventilationssystem. Istället löste de sin ventilationsutmaning för under 100.000 DKK. Lösningen har rättat till de flesta luftproblem I den stora lokalen. Claus Aagren är speciellt nöjd med att lösningen även innebar att det nu finns utrymme att investera I andra saker som ger direkt värde för deras medlemmar, iom den låga kostnaden. 

LÄTT ATT ANVÄNDA OCH ROLIGT ATT LEKA RUNT MED

Claus Aagren tillfrågades vad hans anställda tycker om att kontrollera deras 3 stora HVLS-fläktar och svarade direkt: “Kontrollboxen är otroligt lättanvänd. Det fungerar felfritt I vår dag-för-dag operations. Det är enkelt att använda. vi leker även runt med fläktarna och , till exempel för att testa skillnaden mellan forward och reverse mode – och självklart olika hastigheter. 

MEDLEMMARNAS ÅSIKT VÄRDERAS HÖGT

Communityn går förstsom det står CrossFit Aros’ facebook page. Här konstateras även att: Vi vill att alla våra medlemmar är en del av The Box och vill att de stannar lite längre när själva träningen är avslutad. Claus Aagren tillägger: “Ett starkt band är viktigt för oss. Våra medlemmar kommer inte bara hit för att träna I en timme, de kommer hit för att skaffa nya vänner, bli inspirerade, input, idéer för deras träning och att vara en del av vår community

På grund av det stora fokuset på medlemmarnas engagemang har användarnöjdhet varit en särskild viktig framgångsparameter för installationen. ”Våra medlemmar är verkligen nöjda med det och hur det fungerar. Det är en mycket synlig lösning, men vi har bara upplevt positiva reaktioner från våra användare. Det är fantastiskt!”

EN ICKE-PERMANENT FLÄKT ÄR EN FÖRDEL

Enligt CrossFit Aros får de nu känslan av att luften I det stora rummet cirkuleras väl. Under installationen bestämdes det att de tre stora HVLS-fläktarna skulle placeras I mitten av lokalen. Träningsytorna I lokalen är dock uppdelad I fyra olika delar. grund av det upplägget startas det interna diskussioner och gällande de specifika placeringarna av de stora HVLS-fläktarna. Vissa anställda är nyfikna om fläktarnas effekt skulle vara ännu större om man placerade de direkt ovanför hardcore-träningsytor.  

Enligt Claus Aagren är den ‘icke-permanentaaspekten definivt ett plus i kanten: “Tiden får utvisa om vi kommer välja att testa en ny placering av HVLS-fläktarna I framtiden. Det är ännu en bra aspekt med denna lösning, att placeringen inte är 100% permanent. Fläktarna kan plockas bort relativt enkelt och flyttas till en ny placering I arenan om vi önskar det. 

LÄR MER OM VÅRA INSTALLATIONER

VILL DU MINSKA DIN ENERGIFÖRBRUKNING OCH FÖRBÄTTRA DITT INOMHUSKLIMAT?