BAGTERP HALLEN

Loft ventilator skaber godt indeklima
i stor idrætshal

Loft ventilator

OM HJØRRING KOMMUNE​

Hjørring Kommune er en Klimakommune. De har nemlig underskrevet en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at reducere kommunens CO2-udledning med minimum to procent hvert år. Derfor har de nu installeret fire Northern Air® loft ventilatorer. Med denne type loft ventilator kan Hjørring Kommune spare op mod 25 % på deres varmeforbrug. Herudover reducerer ventilatoren CO2-udledningen og sikrer derved et godt indeklima for kommunens medarbejdere og brugere af hallen.

Loft ventilator

HALLENS LOFT VENTILATORER -
VÆRD AT VIDE

  • Har installeret to Northern Air®, som måler 4 meter i diameter
  • Loft ventilatorerne er ophængt i 2020
  • Benyttes i idrætshal på 1.100 m2 og 9 meter til loftet
  • Er lydløse
  • Skubber varmen ned og sænker varmeforbruget
  • Reducerer idrætshallens CO2-udledning

ET ENERGIPROJEKT der giver et godt indeklima

Hos Hjørring Kommune er brugen af loft ventilatorer i idrætshaller meget nyt. I 2016 fik de installeret den første ventilator til et internt energiprojekt på rådhuset. Her gav medarbejderne meget positive tilbagemeldinger på både rumtemperatur og et godt indeklima.


”Vi havde ingen problemer – det var udelukkende et energiprojekt. Det kommer sig af – før al kontakt med Nordicco – havde vi et forsøg på rådhuset, hvor der er 10 meter til loftet. Det var svært at varme rummet op, fordi varmen steg til vejrs. Derfor afprøvede vi løsningen med loft ventilatorer, som pressede varmen nedad, hvilket gav et andet indemiljø, og medarbejderne oplevede en positiv effekt og et godt indeklima,” fortæller Ole Magnussen, maskinmester for Hjørring Kommune.

“Efter vi fandt ud af, at en loft ventilator også kan installeres i haller, blev vi interesseret i at eskalere vores energiprojekt til en større skala.”

“Hjørring Kommune er med i Klimakommunen, hvor vi skal reducere vores energiforbrug med minimum 2% om året. Her kan loft ventilatorerne være en del af løsningen.”

Ole Magnussen,

Maskinmester, Hjørring Kommune

Decentral ventilation

NORTHERN AIR® UDLIGNER TEMPERATUREN OG SKABER ET GODT INDEKLIMA

En loft ventilator fungerer på to måder:

  1. I sommerhalvåret anvendes ”forward mode”, så den skaber komfort og køling i et godt indeklima. På varme dage reducerer loft ventilatoren temperatur-oplevelsen med op til 5°C.
  2. I vinterhalvåret anvendes ”reverse mode”, hvor den varme luft, der samles under loftet, langsomt bliver skubbet nedad, så temperaturen udlignes i rummet. Her opnås et betydeligt reduceret varmeforbrug, samt et lavere energiforbrug og reduceret CO2-udledning.

LÆS MERE OM VORES INSTALLATIONER

VIL DU REDUCERE DIT ENERGIFORBRUG OG FORBEDRE DIT INDEKLIMA?