Procesvarme gav udfordringer

HOS SKY-LIGHT A/S

over 40 grader om sommeren

Forestil dig en fabrikshal så varm, at arbejdsmiljøet føles næsten umenneskeligt – med temperaturer, der kunne nå over 40 °C om sommeren. Det var virkeligheden hos Sky-Light A/S i Varde, indtil virksomheden tog skridtet og prøvede en helt ny løsning af for at forbedre deres indeklima.

Udfordringen med Procesvarme

Tidligere stod virksomheden over for udfordringer med stillestående luft og høje temperaturer i produktionshallerne, som konsekvens af procesvarmen de genererede. I store perioder af året var konsekvensen et utilfredsstillende indeklima, som både kunne påvirke produktivitet og medarbejdertilfredshed negativt.

Med sommer-temperaturer, der kunne nå op på over 40 grader i fabrikshallen, og med stor variation mellem de forskellige zoner i Produktionen, var der behov for en markant forbedring af luftcirkulationen for at skabe et mere behageligt indeklima.

Procesvarme gav udfordringer i produktionshal
Produktionshallerne er hvert forsynet med et ventilationsanlæg, som anvendes til komfortventilation.

Allerede fra jeg startede her for 5 år siden, var det tydeligt, at vi havde en vigtig opgave foran os med at håndtere de høje temperaturer. 

Der, hvor det var varmest, var ved procesudstyret. Men luften flyttede sig ikke. Så vi havde varm, stillestående luft, og det kunne nærmest blive umenneskeligt at gå i med al den procesvarme.

Allan Schultz Møllgaard
Vedligeholdelseschef hos Sky-Light A/S

LØSNINGEN

I 2022 tog Vedligeholdelseschef, Allan Schultz Møllgaard, derfor en beslutning, som skulle vise sig at være en game changer – den første installation af en HVLS ventilator fra danske Nordicco.

”Vi startede med én ventilator over det mest udfordrende område i hallen,” forklarer Allan. Successen var så betydelig, at de kort tid efter også installerede ventilatorer i en anden zone af produktionshallen. 

RESULTATERNE

Effekten var umiddelbar: ”Det kører virkelig godt! Vi har ikke haft en eneste medarbejder, der har klaget over indeklimaet siden,” udtaler Allan glad og fortsætter: ”Tidligere var der stor forskel på zonerne, nogle varme, nogle kolde. Sådan er det slet ikke længere.”

bedre indeklima hele året

Efter HVLS-projektet er sommermånederne blevet langt mere behagelige, med bedre luftcirkulation og lavere temperaturer i hallen. På varme sommerdage kan ude-temperaturen nu holdes inde i hallerne, på trods af den tilførte procesvarme. Hvilket ikke var muligt uden loftventilatorerne.

Men også vinterperioderne har fået et løft, da Allan bruger de store ventilatorer til at flytte varmen fra loftet ned til medarbejderne i kolde måneder, så de ikke fryser: “Jeg kører ventilatorerne baglæns om vinteren, for at flytte varmen der hænger oppe ved loftet indirekte nedad”.

Alt i alt beskriver Allan ændringen efter HVLS-projekterne entydigt:

Det er et perfekt indeklima nu!

Procesvarme udfordringer - Processvärme utmaninger - i Produktionshall

Om Sky-Light A/S

Sky-Light er en fremtrædende plast-producent af folier og emballage i Danmark. Med over 100 ansatte og en produktionskapacitet, der strækker sig over 20.000 m2, leverer virksomheden flere end 650.000.000 emner om året til det Europæiske marked.

Hos Sky-Light har de stort fokus på at sikre et godt arbejdsmiljø og indeklima for deres medarbejdere.

Indeklimaforbedringer hos Sky-light

Cases

Se alle kundecases

 

 

 

VIL DU OGSÅ FORBEDRE INDEKLIMAET I DIN PRODUKTIONSHAL?

Se hvordan flere kommuner har sparet 30% på varmeforbruget
Nordicco cases om Energibesparelser i Danske Kommuner