Bedre inneklima og besparelsen i Strandahallen

17% energisparing i strandahallen

Strand Kommune

om PROSJEKTET I strandahallen

Strandahallen i Strand Kommune ble tatt i bruk rundt 1973. Den er på 2.828 m2 over to plan. Idrettshall oppe og garderobeanlegg nede. Hallen brukes dagligt sammen med den nye tilstøtende flerbrukshall og danner et godt tilbud i Kommunen.

Strandahallen varmes opp av et ventilasjonsanlegg, som er fra byggeår. Etter noen års drift ble det montert en spredevifte med 3 kw motor for å prøve å sirkulere varmen bedre i hallen, men det var ikke nok.

Derfor blev det besluttet å installere Northern Air® Pro takvifter i januar 2022. Vaktmesteren har holdt øye med viftene og justert dem til etter beste evne for optimal drift.

«Vi planlegger å kjøre hallen sammen med våre andre lokaler gjennom SD anlegg snarest, og vil her enda bedre kunne justere forbruket.», sier vaktmesteren, Strandahallen.

Besparelsen i Strandahallen
Takvifte skaper bedre inneklima

Energidata fra strandahallen

Strandahallen besparelse

Merknader: Data fra Strand Kommune om Strandahallens faktiske før- og etterforbruk

I 2021 var Strandahallens forforbruk på 262.000 kWh. De store takvifter ble installert i løbet af januar 2022, og forbruket i år 2022 var totalt 217.000 kWh. Det betyr en energisparing på 45.000 kWh, noe som tilsvarer en besparelse på 17% fra ett år til det neste. CO2 reduksjon endte med å bli 6.700 kg/år. De totale besparelsene var på 106.000 NOK.

FORBEDRET INDEKLIMA

Bedre inneklima Strandahallen

“Vi kjenner det gir et bedre inneklima i hallen og besparelsen kommer godt med i budsjettet.»  

Einar Wiig

Byggdrift, Strand Kommune

ØNSKER DU OGSÅ Å OPTIMALISERE VENTILASJONEN I HALLEN DIN?

LES MER OM ANDRE INSTALLASJONER

Se hvordan flere kommuner har sparet 30% på varmeforbruget
Nordicco Case Collection - cover