NORTHERN LIGHT® Pro UVC-VENTILATOR

Al meer dan 70 jaar wordt UVC-licht gebruikt voor effectieve desinfectie van lucht. Het licht deactiveert het vermogen van ziekteverwekkers om te repliceren en daarmee hun vermogen om te infecteren. Northern Light® is het meest effectieve systeem op de markt voor het desinfecteren en distribueren van schone lucht*, zodat bedrijven en publieke organisaties hun binnenklimaat kunnen optimaliseren, door continu het luchtgedragen infectierisico van schadelijke pathogenen, zoals Corona- en Influenza-virussen, weg te nemen. (*Bron: Test uitgevoerd door het Deens Technologisch Instituut)

SCHONE LUCHT, WANNEER EN WAAR NODIG

De Northern Light® HVLS-ventilatoren, waarvoor een patent is aangevraagd, circuleren geruisloos enorme hoeveelheden lucht door de UVC-lampen die elegant zijn geïntegreerd aan de bovenkant van de luchtschoepen, waardoor ziekteverwekkers in de lucht effectief worden geëlimineerd terwijl ze continu aan het UVC-licht worden blootgesteld. Het resultaat is een veiligere, schonere en comfortabelere omgeving voor zowel medewerkers, bezoekers als klanten.

KLANTEN ZEGGEN:

“Naast veel schoonmaak- en ontsmettingsalcohol wilden we nog iets meer doen om de medewerkers een veilig gevoel te geven. De grote HVLS-ventilatoren van Nordicco hadden we al geplaatst, wat zorgde voor een comfortabeler binnenklimaat in de kantine. In onze strijd tegen corona lag het dan ook voor de hand om ook hun nieuwste oplossing te installeren, die virusdesinfectielampen in de ventilatorbladen heeft geïntegreerd.”

Tone Eidnes Andersen,

HR-chef, FAYARD

Teknologisk Institut test rapport af Nordicco Northern Light uvc ventilator

GETEST DOOR HET INSTITUUT OF TECHNOLOGY

Het Deense Technologisch Instituut heeft een grootschalige test van Northern Light en het ingebouwde UVC-licht uitgevoerd om het vermogen van het systeem om lucht te desinfecteren en virussen te inactiveren te analyseren. De test werd uitgevoerd met levend virus in microdruppelvorm in een gesloten testkamer.

De resultaten laten een duidelijke vermindering van de virusconcentratie in de kamer zien wanneer de UVC-lamp aan is. Concreet is de virusconcentratie na slechts 15 minuten gedaald tot slechts 5% van de startconcentratie. Het Northern Light®-systeem wordt dan ook het meest efficiënte systeem genoemd om grote hoeveelheden lucht te desinfecteren en te verspreiden terwijl er mensen in een ruimte aanwezig zijn, voor zover de auteurs weten.

Lees hier het volledige rapport.

UVC-LICHT

Het is een vaststaand feit dat UVC-licht in combinatie met HVLS-plafondventilatoren een effectieve manier is om ziekteverwekkers in de lucht te elimineren en een schone en veilige omgeving te bieden. Dat UVC-licht in staat is om meer dan 99% van de ziekteverwekkers in de lucht te elimineren, is ook een vaststaand feit, bevestigd door toonaangevende instellingen en universiteiten over de hele wereld.

De Northern Light® -ventilatoren, waarvoor een patent is aangevraagd, worden allemaal geleverd met krachtige UVC-desinfectielampen van 60 W die elegant zijn geïntegreerd aan de omtrek van de bovenzijde van de luchtschoepen. Wanneer de gecirculeerde lucht langs de luchtschoepen beweegt, zorgt de UVC-lamp voor een effectieve desinfectie, waarbij ziekteverwekkers in de lucht zoals bacteriën en virussen worden geëlimineerd. Bovendien maakt het slimme uplight-ontwerp het mogelijk om de Northern Light® HVLS-ventilatoren veilig te laten werken terwijl er mensen in de kamer aanwezig zijn.

Northern Light UVC light
Northern Light lucht te desinfecteren

INTERESSE

Tests en proefsimulaties geven aan dat elke NORDICCO® Northern Light HVLS-ventilator meer dan 10.000 m3 schone lucht per uur kan produceren.

Als u meer wilt weten over onze oplossingen, of misschien heeft u een project dat u aan het plannen bent, neem dan gerust contact met ons op via +45 73 70 90 83 of info@nordicco.eu.

Kulturværftet Helsingør Kommune Ceiling fan - loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO

DEENSE DESIGN

De NORDICCO® -ventilatoren zijn allemaal ontworpen en vervaardigd in Denemarken, aangepast aan de Europese behoeften en verwachtingen met betrekking tot prestaties, energie-efficiëntie en design. Waar mogelijk gebruiken we lokale leveranciers en materiaal met de laagste totale CO2-voetafdruk.

Se hvordan flere kommuner har sparet 30% på varmeforbruget