NORTHERN LIGHT™ HVLS VENTILATOR

RENSER LUFTEN OG DRÆBER 87,9% AF CORONAVIRUS PER LUFTPASSAGE

I mere end 70 år har UVC lys været anvendt til effektiv desinficering af luft. Lyset deaktiverer patogeners evne til at replikere sig og dermed deres evne til at smitte. Har en effektivitet (kill rate) imod SARS-CoV-2 (den virus som forårsager COVID-19) på 87,9% per luftpassage. Er det eneste system på markedet, der på kort tid og med høj effektivitet kan desinficere og fordele store luftmængder (Kilde: beregninger foretaget af Ultraaqua).

HVLS + UVC = REN LUFT

Det patenterede Northern Light™ system kombinerer NORDICCO HVLS ventilatorens evne til at flytte enorme mængder luft med UVC lysets egenskab til at desinficere.
Systemerne har på elegant vis integreret desinficerende UVC lamper på oversiden af vingerne. UVC lyset bestråler således på sikker måde luften, når den passerer hen over vingerne, og desinficeret og smittefri luft bliver sendt ned i opholdszonen.

“I vores foyer er der virkelig højt til loftet. Det betyder, at vi i tiden før loftventilatorerne, ikke mærkede nogen reel effekt, når vi tændte for varmen, fordi den stiger til vejrs. Efter installeringen af NORDICCO ventilatorerne får vi virkelig glæde af den energi, vi varmer op med, fordi ventilatoren fordeler varmen nedad på en meget behagelig måde.”

Ole Kempf,

Bygningsforvalter, Campus Vejle

”I Kalundborg Kommune har vi installeret HVLS-ventilatorerne i næsten alle vores store bygninger, og de er utrolig smarte. For det første nedbringer de vores varmeudgifter, for det andet giver de et bedre indeklima, og for det tredje kan de nyeste modeller eliminere luftbåren vira og bakterier. Et eksempel på en grøn investering, der både giver mening og som hurtigt er tjent hjem,”
Martin Damm,

Borgmester, Kalundborg Kommune

UVC LYS

UVC lys er en naturlig del af solens stråler, som er karakteriseret ved en bølgelængde mellem 200-280 nanometer (nm). I modsætning til UVA og UVB bliver UVC lys absorberet af ozon, vanddamp, oxygen og kulilte i jordens atmosfære. UVC lys er en del af det ultraviolette spektrum, dvs. det er ikke synligt for mennesker og kan benyttes til effektivt at eliminere bakterier, svampe sporer og vira. Brugen af UVC som desinfektion kan dateres tilbage til 1935 og har siden i kombination med mekanisk ventilation været benyttet til at reducere risikoen for luftbåren smitte.

Den patenterede Northern Light™ HVLS ventilator har 5 styk 60W UVC lamper integreret i vingerne, sådan at UVC lyset bestråler og effektivt desinficerer luften når den passerer hen over vingerne. Denne løsning muliggør at systemerne kontinuerligt kan rense luften samtidig med at mennesker opholder sig I rummet.

Northern Light ventilator Høng Hallen Kalundborg Kommune
Northern Light Luft desinfektion

VIL DU VIDE MERE?

Analyser og beregninger foretaget af UVC-specialisen Ultraaqua A/S viser at Northern Light™ har en effektivitet imod SARS-CoV-2 på 87,9 procent per luftpassage. Ifølge Ultraaqua findes der ikke andre kendte systemer, der med så høj effektivitet ved en enkelt passage kan desinficere så store luftmængder og distribuere det ensartet i store rum

Er du interesseret i at høre mere, så kontakt os på +45 73 70 90 83 eller info@nordicco.eu.

UCL11

UDVIKLET OG PRODUCERET I DANMARK

UDVIKLET I DANMARK

Vi udvikler og producerer alle vores NORDICCO ventilatorer i Danmark. De er designet og tilpasset den Nordeuropæiske forbrugers krav til design, kvalitet og effektivitet. Vi bruger danske leverandører, hvor muligt, for at sikre materialer med den lavest mulige klimabelastning.