GØRLEV IDRÆTSEFTERSKOLE

Efterskole i Nordvestsjælland
Gørlev Idrætsefterskole Northern Light HVLS-ventilatorer desinficerer luften i idrætshallen

OM GØRLEV IDRÆTSEFTERSKOLE

Gørlev Idrætsefterskole følger 160 teenager 10. klasse og dyrker alle mulige former for sport. Skolens store idrætshal bliver flittigt brugt, og det betyder store temperaturudsving og et indeklima, der generelt er udfordret. Løsningen er Nordiccos HVLS-ventilator Northern Light™, som både sikrer et godt indeklima og eliminerer fa-ren fra luftbårne vira, herunder COVID-19. Bag installationen af Northern Light™ står Kalundborgvirksomheden WERTHs EL aps

Gørlev Idrætsefterskole Northern Light HVLS-ventilatorer desinficerer luften i idrætshallen

På Gørlev Idrætsefterskole, der ligger i Vestsjælland, har 160 teenagere deres daglige gang, hvor de kombinerer en 10. klasse med linjefag inden for en bred vifte af idrætsfag, friluftsliv eller musik. Da skolen har fokus på bevægelse og idræt, foregår en lang række af aktiviteterne i den store idrætshal, som er mere end 20 meter bred, 40 meter lang, og hvor der er otte meter til loftet.

”Vi har igennem lang tid kæmpet med at sikre et godt indeklima i vores idrætshal. Ofte rummer hallen rigtigt mange mennesker, og det gør det vanskeligt at styre temperaturen”, fortæller forstander på Gørlev Idrætsefterskole, Niels Skak Jensen

Senest er hallen blevet udvidet med en repos med et stort område til styrketræning. Området er velbesøgt og er et sted, hvor der bliver svedt så nu er det endnu mere vigtigt, at efterskolen kan styre indeklimaet.

nerer en 10. klasse med linjefag inden for en bred vifte af idrætsfag, friluftsliv eller musik. Da skolen har fokus på bevægelse og idræt, foregår en lang række af aktiviteterne i den store idrætshal, som er mere end 20 meter bred, 40 meter lang, og hvor der er otte meter til loftet.

Mindsker varmeforbrug

Efter at have undersøgt markedet for mulige ventilationsløsninger valgte Gørlev Idrætsefterskole at hænge to Nordicco HVLS-ventilatorer op i idrætshallen. Installationen stod WERTHs EL aps fra Kalundborg for.

”Når man huser 160 teenagere, så går tingene engang imellem vildt for sig, og derfor blev vi beroliget, da WERTHs EL viste os, at en Nordicco HVLS-ventilator uden problemer kan holde til, at den bliver ramt af f.eks. en fodbold,” siger Niels Skak Jensen og fortsætter

”Vores idrætshal bliver opvarmet ved hjælp af træflis, og vi bruger årligt omring 70.000 kr. på varme, og jeg forventer, at vi med de nye loftventilatorer er i stand til at sænke vores varmeforbrug med op til 15 procent.”

Niels Skak Jensen roser HVLS-ventilatorernes brugervenlige kontrolenhed.”

Jeg er overbevist om at vores pedel vil få et bedre overblik over temperaturen i hallen, og derved få bedre muligheder for at styre og regulere varmen i den,” siger han.

“Vores idrætshal bliver opvarmet ved hjælp af træflis, og vi bruger årligt omring 70.000 kr. på varme, og jeg forventer, at vi med de nye loftventilatorer er i stand til at sænke vores varmeforbrug med op til 15 procent.”

Niels Skak Jensen,

Forstander, Gørlev Idrætsefterskole

Gørlev Idrætsefterskole Northern Light HVLS-ventilatorer desinficerer luften i idrætshallen

SPARER PÅ DE TRADITIONELLE VENTILATIONSANLÆG

Gørlev Idrætsefterskole har hængt Nordiccos nye Northern Light™ HVLS-ventilatorer op. På den måde får efterskolen glæde af både et bedre indeklima, et mindre energiforbrug og også en ren luft, da de integrerede UVC-lamper i ventilatorernes vinger desinficerer luften for luftbårne vira, herunder coronavirus.

”Da vi første gang hørte om UVC-lamperne, så tænkte vi, at det var noget hokus pokus, der ikke havde nogen reel effekt, men efter at have hørt hvad forskellige eksperter siger, blev vi overbevist om at UVC-lys er et effektivt våben mod luftbårne vira. Vi ved godt, at vi ikke fjerner alle vira med UVC-lamperne, f.eks. ikke dem der overføres via berøring, men vi sikrer en smittefri luft, og det har stor betydning for både vores elever og vores medarbejdere, som nu kan føle sig trygge” siger Niels Skak Jensen.

Gørlev Idrætsefterskoles valg understøttes af beregninger foretaget af UVC-virksomheden Ultraaqua A/S i Ålborg, som viser at Norticcos Northern Light™ systemer dræber 87,9 procent af coronavirus, hver gang luften passerer vingerne. Ifølge Ultraaquas rapport findes der ikke andre kendte systemer, der med så høj effektivitet ved en enkelt passage kan desinficere så store luftmængder og distribuere det ensartet i store rum.

”Ved at installere vores Northern Light™ HLVS-ventilatorer gør Gørlev Idrætsefterskole en aktiv indsats for at eliminere luftbåren smitte i deres idrætshal, hvilket i disse corona-tider er meget relevant, siger adm. direktør i Nordicco A/S, Dennis Thomsen.

LÆR MERE OM VORES INSTALATIONER

VIL DU REDUCERE DIT ENERGIFORBRUG OG FORBEDRE DIT INDEKLIMA?