KALUNDBORG KOMMUNE

Forbedrer indeklimaet og sparer på varmen
Høng Hallen Ceiling fan - loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO

I KALUNDBORG KOMMUNE

 39 sportshaller og skoler i Kalundborg Kommune er i det seneste år blevet forsynet med en eller flere langsomt roterende loftventilatorer og allerede fra første dag skabte ventilatorerne et bedre indeklima, en bedre varmefordeling og et mindre strømforbrug. Kommunens tekniske servicechef har kun lovord til overs for Nordicco A/S’ loftventilatorer.

Høng Hallen Ceiling fan - loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO

ALT FUNGERER PERFEKT

 Henrik T. Pedersen har kun rosende ord til overs for Nordicco A/S og virksomhedens løsninger.

”Alt fungerede fra det øjeblik ventilatorerne var hængt op og det gode er, at de store loftventilatorer næsten ikke bruger noget strøm. Jeg vil vove den påstand, at Nordiccos loftventilatorer er et fantastisk produkt, og måske er de den bedste investering, vi har gjort til dato i kommunen”, fortæller han.

Igennem det sidste år har Kalundborg Kommune hængt loftventilatorer op i 39 af kommunens sportshaller, skoler mm.

”Da vi først fik øjnene op for hvor effektive, de store loftventilatorer er, så er det gået stærkt, og jeg er glad for, at vi nu næsten har fået dem hængt op i alle vores større haller. Der er ingen tvivl om, at de store loftventilatorer er et stor hit hos os.”

Kalundborg Kommune forbedrer indeklimaet 
og sparer på varmen

Sparer på de traditionelle ventilationsanlæg

 ”I flere af vores sportshaller og store lokaler har vi installeret et egentligt ventilationsanlæg, som ofte bruger masser af energi på at varme et rum op, og alligevel kan det være svært at holde en konstant temperatur i hallerne, hvor der er mange meter til loftet. Men ved hjælp af loftventilatorer kan vi nu fordele varmen langt bedre i rummet og sikre en konstant temperatur samtidig med, at vi kan skrue ned for ventilationsanlægget, så det bruger mindre energi”, siger Henrik T. Pedersen.

Han fortæller også, at nogle af sportshallerne ikke har et egentligt ventilationsanlæg, hvilket betyder, at den CO2, der er i luften ligger ved gulvet og får det til at rejse sig. Men efter at kommunen har hængt loftventilatorerne op, er luften og indeklimaet markant forbedret, så gulvene ikke længere bliver skadet.

“”Loftventilatorerne kan mere end fordele den varme, der ligger under loftet. I sommer hvor Danmark blev ramt af en hedebølge, vendte vi ventilatorernes drejning, så de svalede. Det betød, at i bl.a. den skole hvor vi gjorde dette, samlede alle børnene sig under fanen, fordi temperaturen her var mest behagelig”.”

Henrik T. Pedersen,

Teknisk Servicechef, Kalundborg Kommune

Høng Hallen Ceiling fan - loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO

ENKELT OG BRUGERVENLIGT

Nordiccos loftventilatorer styres fra et enkelt og brugervenligt panel, og for Kalundborg Kommune har den nemme betjening af ventilatorerne skabt stor glæde.

”Vi har som filosofi, at ingen brugere af vores haller skal være generet af loftventilatorerne, derfor har de selv mulighed for at tænde og slukke for dem, og det er alle glade for,” fortæller han.

Henrik T. Pedersen er også glad for, at han nemt kan følge med i, hvordan loftventilatorerne arbejder, hvordan temperaturen er i det lokale, hvor de hænger og hvor meget strøm, de forbruger. På samme måde er han positiv overfor Nordiccos nyeste produkt Northern Light™, hvor ventilatorernes vinger er forsynet med opadgående UVC-lys, som desinficere den luft, der passerer forbi vingerne.

”De store loftventilatorer flytter på kort tid luften i selv vores meget store haller, og på den måde er det nemt og smart at desinficere luften for luftbårne vira, så brugerne af rummet kan føle sig sikre for den usynlige smittefare,” slutter han.

LÆR MERE OM VORES INSTALLATIONER

VIL DU REDUCERE DIT ENERGIFORBRUG OG FORBEDRE DIT INDEKLIMA?