BAGTERP HALLEN

En stor idrætshal i Nordjylland
Bagterp Hallen Ceiling fan - loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO

OM HJØRRING KOMMUNE​

Hjørring Kommune er en Klimakommune. Det betyder, at de har underskrevet en aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at reducere kommunens CO2-udledning med minimum to procent hvert år. Derfor har de nu installeret fire HVLS-loftsventilatorer, to i henholdsvis Bagterp- og Bjergbyhallen. Med de nye HVLS-loftventilatorer kan Hjørring Kommune spare op mod 25 % på deres varmeforbrug og sikre sig et bedre indeklima for deres brugere.

Bagterp Hallen Ceiling fan - loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO

VÆRD AT VIDE OM BAGTERPHALLENS LOFTVENTILATORER

  • Har to Northern Air™ loftventilatorer installeret
  • Måler 4 meter i diameter
  • Ophængt i 2020
  • Benyttes i idrætshal på 1.100 m2 og 9 meter til loftet
  • Er lydløse
  • Skubber varmen ned og sænker varmeforbruget
  • Reducerer CO2-udledningen fra hallen

INSTALLATION AF HVLS-LOFTVENTILATORER, ET ENERGIPROJEKT I HJØRRING KOMMUNE

ET ENERGIPROJEKT I HJØRRING KOMMUNE

Hos Hjørring Kommune er brugen af HVLS-loftventilatorer i idrætshaller meget nyt. Den første HVLS-loftventilator fik de installeret i 2016, til et internt energiprojekt på rådhuset. Her var tilbagemeldingerne fra medarbejderne, på både rumtemperatur og indeklima meget positive.


”Vi havde ingen problemer. Det er udelukkende et energiprojekt. Det kommer sig af, før al kontakt med Nordicco, havde vi et forsøg på rådhuset hvor der er 10 meter til loftet. Det blev svært med opvarmning af rummet, fordi varmen steg til vejrs. Derfor, afprøvede vi løsningen med HVLS-loftventilatorer som pressede varmen nedad, hvilket gav et andet miljø og medarbejderne oplevede en positiv effekt på indeklimaet. Efter at vi lærte HVLS-loftventilatorer også kan installeres i haller, samt om den store forskel på gulv og loftlufttemperatur, hvor en HVLS-loftventilator kan hvirvle luften rundt i lokalet og dermed temperaturudligne blev vi interesseret i at brede brugen ud.”

“Hjørring Kommune er med i Klimakommunen, hvor vi skal reducere vores energiforbrug med minimum 2% om året. Her kan HVLS-loftventilatorerne være en del af løsningen.”

Ole Magnussen,

Maskinmester, Hjørring Kommune

Bagterp Hallen HVLS loft loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO

NORTHERN AIR™ HVLS-LOFTVENTILATOREN TEMPERATURUDLIGNER

En HVLS-loftventilator, fungerer på to måder. I sommerhalvåret bør den køre i ”forward mode”, hvor den skaber komfort og køling. På varme dage reducere loftventilatoren temperatur-oplevelsen med op til 5°C. Hvorimod, loftventilatoren i vinterhalvåret bør køre i ”reverse mode”, hvor den varme luft, der samles under loftet, langsomt bliver skubbet nedad, så temperaturen udlignes i rummet. Her opnås et betydelig reduceret varmeforbrug, samt et lavere energiforbrug og CO2-udledning.

LÆR MERE OM VORES INSTALLATIONER

VIL DU REDUCERE DIT ENERGIFORBRUG OG FORBEDRE DIT INDEKLIMA?