HEDENSTED CENTRET

En stor idrætshal i Østjylland
Hedensted Centret - Energibesparelser - stor hal - varmebesparelser om vinteren

OM HEDENSTED CENTRET

Hedensted Centret er et af Danmarks førende idrætscentre med 3 idrætshaller, svømmehal, cafe og et sundhedshus med fitnesscenter, personlig træning, fysioterapi og massage. I Hedensted Centret arbejder de desuden med bæredygtighed og støtter op om FN’s Verdensmål. De er bl.a. certificeret ”Green Sport Facility” og har stort fokus på energibesparelser.

Hedensted centeret Ceiling fan - loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO

VÆRD AT VIDE OM HEDENSTED CENTRETS LOFTVENTILATORER

  • Har 2 loftventilatorer installeret
  • Er begge 4,5 meter i diameter
  • Ophængt i foråret 2020
  • Benyttes i stor idrætshal på 1100 m2 og 10 meter til loftet
  • Er lydløse
  • Skubber varmen ned og sænker varmeforbruget
  • Reducerer CO2-udledningen fra hallen

BESPARELSER OG LAVERE CO2 UDLEDNING I STOR SPORTSHAL

FOKUS PÅ OPTIMERING AF DEN DAGLIGE DRIFT

Hos Aalborg Kommune har den tekniske afdeling stort fokus på at køre den daglige drift så forsvareligt og fornuftigt som muligt. Med en Nordicco HVLS-loftventilator kan de optimere deres varmeforbrug, ved at udnytte den varme som deres eksisterende ventilationsanlæg pumper ind i rummet og hænger oppe under loftet.

Helt konkret i forhold til installationen, havde vi en udfordring på en skole hvor en HVLS-loftventilatorer kunne bruges, således at varmen blev trykket ned.” – Henrik Gøthgen, Teknisk Bygherrerådgiver

”I Hedensted Centret er vi, som i resten af Hedensted kommune, meget fokuseret på at reducere vores CO2 aftryk og støtte omstillingen til en bæredygtig økonomi. Vi arbejder bl.a. med FN’s verdensmål, og en af måderne vi kan gøre en forskel på, er ved at fokusere på bæredygtig energi.”

Peter Nielsen,

Centerchef, Hedensted Centret

Grindsted Hallen Aalborg Kommune HVLS Ceiling fan - loftventilator - loft ventilator - decken ventilatoren - from NORDICCO

SPARER CO2 SVARENDE TIL 6.000 TRÆER

Hedensted Centret rider med på klimabølgen og investerer nu i 2 styk HVLS-ventilatorer fra Nordicco A/S. De store ventilatorer sikrer temperaturudligning på tværs af Centrets opvisningshal, så varmen udnyttes bedre om vinteren. Hallerne opvarmes med naturgas, og den årlige CO2-besparelse, som er udregnet i samarbejde med EWII Energikonsulenter, vil være på 11,6 tons. For en sammenlignings skyld, skal der ifølge forskning fra Københavns Universitet en skov af op mod 6.000 træer til at optage den samme mænge CO2 på et år.

Det efterlader Centerchef Peter Nielsen som en begejstret mand, da der er stort fokus på energi og bæredygtighed i hallens øvrige foretagender:

“I Hedensted Centret er vi, som i resten af Hedensted kommune, meget fokuseret på at reducere vores CO2 aftryk og støtte omstillingen til en bæredygtig økonomi. Vi arbejder bl.a. med FN’s verdensmål, og en af måderne vi kan gøre en forskel på, er ved at fokusere på bæredygtig energi.” – Peter Nielsen

VILLE REDUCERE CO2 AFTRYK OG STØTTE OMSTILLINGEN TIL EN BÆREDYGTIG ØKONOMI

“Det var ret let for os at beslutte, at installere de to store HVLS- ventilatorer. De skal nemlig både være med til at forbedre brugernes oplevelse af indeklimaet og helt konkret, så reducerer de samtidig vores årlige CO2-udslip med op mod 12 tons. Dertil kommer en rigtig attraktiv økonomi i projektet, så det hænger sammen hele vejen rundt. Man kan jo sige, at det i den forstand er en udvidet win-win løsning, der gavner både Hedensted Centret, kommunen som helhed – og ikke mindst klimaet.”

NORDICCO SIGER…

”Der findes i Danmark 1.320 idrætshaller på 800 m2 og derover. Vores HVLS-ventilatorer, som vi producerer her i Danmark, er udviklede til netop at optimere energiforbruget i sådanne haller og på den måde markant reducere CO2 udledningen. Forestiller man sig f.eks. at vi installerede to NORDICCO HVLS-ventilatorer i alle disse store idrætshaller, så ville vi reducere den årlige CO2-udledning med mere end 7.000 tons. Det tal kan være svært at forholde sig til, men det kan sammenlignes med, at der skal en skov på over 3 millioner træer til at optage den samme mængde CO2 på et år. Så der er tale om massive potentielle besparelser til gavn for både klimaet og økonomien i den enkelte idrætshal.” 

“I Hedensted Centret er vi, som i resten af Hedensted kommune, meget fokuseret på at reducere vores CO2 aftryk og støtte omstillingen til en bæredygtig økonomi. Vi arbejder bl.a. med FN’s verdensmål, og en af måderne vi kan gøre en forskel på, er ved at fokusere på bæredygtig energi.” – Peter Nielsen

LÆR MERE OM VORES INSTALLATIONER

VIL DU REDUCERE DIT ENERGIFORBRUG OG FORBEDRE DIT INDEKLIMA?